reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Wiesz co mnie zastanawia w PL jak puściłam syna do zlobka to nadal zła matka tak robi. A za granicą to norma, ze dziecko idzie do zlobka i jakoś bez mamusi nie jest skrzywione, opóźnione… Ogółem zlobek tez duzo takie maluchy uczy - chociażby mówić. Bo Pani musi zrozumieć o co dziecku chodzi:-) a w domu wszystko poddane pod nos.,
Ostatnio bylam zaskoczona jak maluch wsuwal obiad - sam.

Byłam w szoku bo bylam przyzwyczajona do widoku dzieci, które trzeba karmić, namawiać, kotlecika pokroić.
A tu małe dziecko samo je. Rozmawiam z matką, a matka mówi: to dlatego, że chodziła do złobka.

@fredka84 no Kochana szykuj się na ten rollercoaster emocjonalny ❤️Od teraz będziesz miała gacie ciagle pełne 😂😂 każda kolejna wizyta będzie okupiona sra**ką i atakami paniki a potem jak już urodzisz to dopiero będzie stres bo to TWOJE dziecko ! Takich emocji nie da się opisać.
I odrazu zaczynasz rozumieć swoją mamę- czemu ona tak zawsze panikowała i bała się o nas nawet gdy już jesteśmy dorośli.
Życzę ci żeby ten „stres” cie nie opuszczał i będziesz marcową mama tak jak ja ❤️❤️
Trzymam kciuki za córcię i nie wyprzedaje jeszcze swojej wyprawki 🎀🎀🎀

Piesze szybko bi siedzę w pracy na parkingu i mam kuwa zawal. To nie na moje nerwy, ja pier.dole
Beta 256,7
Kurde aż muszę to napisać ... Odczytałam twoje wyniki i się popłakałam ze szczęścia kochana ❤️wiedziałam że będzie dobrze ❤️ teraz już musi ❤️❤️❤️ Nawet nie wiesz jak się cieszę że w końcu Ci się udało . Jesteś wspaniała osoba i wiedziałam że to twój czas ❤️❤️❤️ jeszcze kilka miesięcy przed tobą nim ujrzysz i przytulisz swoje małe wielkie szczęście . Strach Cię nie opuści do dnia porodu ( po porodzie też będzie ale nieco inny ) ale uwierz w to że w końcu się udało , że małego człowieka nosisz pod sercem i się już nie denerwuj proszę ❤️ mam nadzieję że i mi w końcu się kiedyś uda ( oby tak było ) ale powiem szczerze że z twojej bety cieszę się jak by to była moja własna 🤔😘😘😘😘❤️ teraz oczekujemy wszyscy USG ( będziesz badać jeszcze przyrost czy czekasz na USG już ?)

reklama
Przede wszystkim zaden zlobek nie da mu tego co da mu bliskosc mamy.Nawet ten najlepszy.Nie w wieku 6 miesiecy czy nawet roku.To nie jest zlosliwosc z mojej strony,po prostu tak jest.Jestem szczesliwa,ze mam dzieciaki w domu.
Ze 6 misieczniak potrzebuje Mamy to sie zgadzam. Ale wg mnie roczniak, ktory ma kontakt z rówieśnikami rozwija sie zupelnie inaczej niz ten, ktory tego kontaktu nie ma.
I nie dla kazdego roczniaka bliskodc Mamy to wszystko czego potrzebuje. Taka moja opinia. I tez oczywiście bez zadnej zlosliwosci. Kazda z nas qie najlepiej co dla jej dziecka jest najlepsze.

Do góry