reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Cześć dziewczyny! 🤗 I ja już zaczelam przygotowania do transferu, dzisiaj pierwszy raz wzięłam estrofem.. w poniedziałek idę na kontrolę 😊

Pytanie do dziewczyn które też brały estrofem.. miałyście jakieś skutki uboczne? Czy normalnie się czulyscie? 😆
Jedynym skutkiem ubocznym był u mnie duży brzuch po nim 🙈po nieudanej próbie i odstawieniu leków zawsze wraca do normalnych rozmiarów 🙈

reklama
Ja to widzę podobnie jak Ty, na starania poświęciłam x miesięcy i nie jestem szczęśliwa, ze dostane za granicą 4 miesiące macierzyńskiego i ewentualnie 2 miesiące bezpłatnego urlopu.. Jest tak jak mówisz, dzieci się jeszcze nachodzą do przedszkoli, szkół itd, a my się jeszcze też x lat napracujemy, więc tego czasu chciałabym mieć więcej, ale niestety [emoji1745]
Ja troche inaczej na to patrze,tyle na te dzieci sie naczekalam to teraz chce sie nimi nacieszyc i nie sadze ,zebym im w ten sposob krzywde wyrzadzala[emoji28]Dosyc sie jeszcze nachodza i do przedszkola i szkoly i studia i pol zycia juz z glowy.
Takze teges,jak to mowi moja sasiadka pracujaca w przedszkolu,na wszystko jest odpowiedni czas...

Dla dziecka,ale i dla samej matki[emoji3]
Bo jak mieliśmy lockdown,a Maksik przymusowo ponad 2 miechy w domu,a ja w ciąży,to czułam, że jednak to ponad moje siły.. prawie wtedy półtora roczniak, full energetyczny i ja przez to całe dnie na pełnych obrotach,bez minuty dla siebie (bo drzemki spalam z nim, to akurat pierwszy trymestr był).Dla mnie żłobek to taka ulga, zajmują się młodym, dzięki czemu mam chęć i siłę bawić się z Maksiem jak wraca do domu, i nie czuję się wypalona. Do 16 jestem na 100% z Oskarem,a potem zwykle mąż trochę ogarnia małego,a ja przejmuję Maksika.Sprawdza się to u nas.
To swoją drogą, choc ja wrocilam do pracy wiec czasu dla siebie nie mam.
Ale moja mlodszs piszczy z radosci na widok dzieci i biegnie od razu do zabawy. Mlodsza do tej pory przyjazni sie z 4ka dzieci, z ktora chodzila do zlobka. I tak - przyjazni, to z nimi chce spedzsc weekendy i wakacje, ich zaprasza na urodziny.
A to ze jedza lepiej, mowia wiecej i ogolnie ucza sie egzystowania w społeczeństwie to juz inna bajka.
U nas tez sie sprawdza i nawet gdybym nie musiala to i tak wyslalabym do zlobka [emoji6]

Pampersa zakladac[emoji28]
Hahahaha
Cześć dziewczyny! [emoji847] I ja już zaczelam przygotowania do transferu, dzisiaj pierwszy raz wzięłam estrofem.. w poniedziałek idę na kontrolę [emoji4]

Pytanie do dziewczyn które też brały estrofem.. miałyście jakieś skutki uboczne? Czy normalnie się czulyscie? [emoji38]
Normalnie [emoji6]

@motylek24 kurcze, ja rozpoczynam dziś cykl i tak jak myślałam, przepadnie. Miałam jeszcze odrobinę nadziei że mi się przeciągnie. [emoji14] No nic, będę kibicować.

Hej Dziewczyny,

Jestem do wizycie i beta 21 dpt 5900 💚

Robiłam też usg ale niestety mam mięśniaka i ciężko było znaleźć pęcherzyk, niby coś tam jest ale czy to to, czy jeden czy dwa, chyba dwa, no nie wiadomo - komunikacja z lekarzem weryfikującym 🤦‍♀️

Zostaje czekać. W następną środę 5 weryfikacja i może uda się zobaczyć coś więcej🤞🤞

@Kashyw83 @fredka84 Gratuluję!!!🥳🥳🥂 Niech pięknie rosną dalej 💚💚

Ostatnia edycja:
Też mnie to troche przeraza,

Wszystko ma swoje plusy i minusy, jest żłobek finansowany, można wrócić na kilka dni tylko , zazwyczaj wystarczy gdy jedna osoba pracuje by się spokojnie utrzymać,
Oprócz tego invitro 3 podejscia są finansowane z ubezpieczenia...
Plus często rodzina pomaga, kobiety jesli pracuja to często 3max 4dni w tygodniu i wtedy każda babciąa zajmuje się dzien jeden dzień do żłobka a resztę samemu jak się nie zna inaczej to się ogarnia a przynajmniej się nie wypada z gry ;)
No nie zgodzę się z Tobą ,że wystarczy jedna pensja😬 bo płacąc hipotekę i chcac zachować poziom życia ,to nie jestem w stanie utrzymać się tylko z pensji męża . Niestety nie jest jakimś dyrektorem 🤭 i nie przynosi mi do domu 6000tys euro .
Żłobek finansowany ??!! Dostajesz dopłatę do żłobka i to zależy,ile zarabiasz ...im większe dochody,tym mniejsza dopłate otrzymujesz .
I uważam ,ze tu plusów żadnych nie ma ,takiego krótkiego urlopu macierzyńskiego . Chore jest dla mnie oddać obcej babie 12 tygodniowego malucha .

reklama
Cześć dziewczyny! 🤗 I ja już zaczelam przygotowania do transferu, dzisiaj pierwszy raz wzięłam estrofem.. w poniedziałek idę na kontrolę 😊

Pytanie do dziewczyn które też brały estrofem.. miałyście jakieś skutki uboczne? Czy normalnie się czulyscie? 😆
Bierzesz tylko estrofem? To estradiol( też go przyjmuje, brak skutków ub.) a progesteronu Ci nie wdrożyli rządnego? 🤔

Do góry