reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Dziewczyny, czy brzuch może boleć jak na @ od 2 dni i wszystko może okazać się jednak dobrze? Jutro 10tpd i beta ale ten brzuch nie przestaje. Widziałam, że pisałyście o nospie, myślicie, że pomoże?
Jasne, że tak! Bierz koniecznie! Ja już mam 10 dpt i biore non stop no spe 3 x dz i scopolan 2xdz nie dopuszczam do skurczy (po pierwszym transferze miałam i się to źle skończyło). A jak mnie coś zakluje mocniej to biorę dodatkową dawkę no spy. Nie dopuszczaj do skurczów!

No i chu. bombki strzelił moje optymistyczne nastawienie. Moje dwa pozostałe zarodki przestały się rozwijac. Czyli to jest transfer ostatniej szansy i znów zaczynam czuć to co zawsze...
Kochana błagam myśl pozytywnie!❤️ Bierze przykład ze mnie. Ja przy pierwszym podejściu z 9 zarodków ostatecznie miałam tylko trzy, a 2 crio w ogole sie nie przyjely😥. A teraz nawet nie pozwolili mi zrobic stymulacji, przez chory jajnik i cud się stał, że pierwszy raz od 7 miesiecy pojawił sie pecherzyk - 1 maly pecherzyk na prawym jajniku! I co? Nie poddalam sie. Wyobrazalam sobie, ze ten jeden rosnie, ze plywa w nim piekna zdrowa komorka jajowa. Ze powstanie piekny zdrowy zarodek (a uwierz, bylo mi mega ciezko tak pozytywnie myslec). Udalo sie. Dzisiaj 10 dpt, jutro druga weryfikacja bety, a dzisiaj test robiony o 13 (wcale nie z porannego moczu jeszcze mocniejszy niz wczoraj). Wiec caly czas mowie do mojego zarodeczka Pawla, zeby mnie nie zawiodl i ze ma cieply dobry domek i ma rosnac☺️☺️🥰 wiec niech moj przyklad (naprawde trudny - a jestem po 4 operacjach roznych z powodu endometriozy) da Ci sile i dobra wiare❤️

Załączniki

• B9B3D26C-1097-4744-9450-3E3DA308FEB2.jpeg
    B9B3D26C-1097-4744-9450-3E3DA308FEB2.jpeg
    657,6 KB · Wyświetleń: 91
A nie sprawdzilas w tym kalkulatorze od annemarie ???
Ja sprawdzałam w nim mega duzo razy i mi beta już 3 dpt wychodziła moja więc nie wiem czy można mu wierzyć. Nawet dawałam więcej niż połowę w tym kalkulatorze i nie wychodziło mi 48 w nim ani razy..Ja miałam 6.1.1 Więc moja blastka była bez otoczki i mogla by sie zaimplaniwac od razu ale dziewczyny tu pisały, że raczej ta beta 48 w 3dpt to tylko ovitrele więc już nie wiem...

Witajcie,
Dziewczyny, u mnie nie jest dobrze, beta słabo rosnie, ale ani sladu plamienia czy poronienia..wrecz przeciwnie mam wszystkie objawy ciąży..
9dpt- 14
13dpt- 39,90
15dpt- 57,5
17dpt- 117,87
21dpt- 258,60
23dpt- 352,30
Zarodki 2-3 dniowe, kriotransfer.
Wiem, ze nic z tego nie będzie niestety, ale czy ktoras z Was spotkala sie z tak niskimi przyrostami i ze bylo wszystko dobrze z ciążą? W poniedzialek 14.06 mam pierwsze usg.

Możemy sobie rękę podać 😊 Novum ma nosa w takich przypadkach, u mnie były 2 pęcherzyki jeden okazał się pusty a w drugim była komórka, z tej jednej komórki 05.05 urodził się mój synek - ja nie wierzyłam, że coś z tego będzie a Zamora cały czas mówił, że od niego wyjdę w ciąży 🙂 po porodzie ucałowałam go wirtualnie i wysłałam zdjęcie cudu, którego dokonał.
Bosze cudownie!!!!❤️❤️❤️ Novum działa cuda! Maja mega profesjonalne podejscie i mega doswiadczenie. Gratuluje Ci ogromnie😘

Witajcie,
Dziewczyny, u mnie nie jest dobrze, beta słabo rosnie, ale ani sladu plamienia czy poronienia..wrecz przeciwnie mam wszystkie objawy ciąży..
9dpt- 14
13dpt- 39,90
15dpt- 57,5
17dpt- 117,87
21dpt- 258,60
23dpt- 352,30
Wiem, ze nic z tego nie będzie niestety, ale czy ktoras z Was spotkala sie z tak niskimi przyrostami i ze bylo wszystko dobrze z ciążą? W poniedzialek 14.06 mam pierwsze usg.
Ja wczoraj mialam rozmowe z moja endokrynolog. I jej slowa w trakcie rozmowy: „tylko prosze sie nie przejmowac przyrostami bety, gdyby takie byly, bo juz widzialam slabe przyrosty, a byly z tego piekne ciaze”😀 wiec tak bedzie na pewno u Ciebie❤️

reklama
Witajcie,
9dpt- 14
13dpt- 39,90
15dpt- 57,5
17dpt- 117,87
21dpt- 258,60
23dpt- 352,30
Aco mówi lekarz i czy po transferze miałaś jakiekolwiek plamienia??

Do góry