reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Ja wczoraj mialam rozmowe z moja endokrynolog. I jej slowa w trakcie rozmowy: „tylko prosze sie nie przejmowac przyrostami bety, gdyby takie byly, bo juz widzialam slabe przyrosty, a byly z tego piekne ciaze”😀 wiec tak bedzie na pewno u Ciebie❤️
Dziękuję Ci za dobre słowo, jednak wiem, ze to byłby po prostu CUD.

reklama
Aco mówi lekarz i czy po transferze miałaś jakiekolwiek plamienia??
Żadnych plamien, szyjka twarda i zamknieta, progesteron i estradiol rosną, piwrsi jak bolesne balony, brzuch mi nawet twardnieje jak się zdenerwuję albo przeforsuję, często mi niedobrze i strasznie spiąca jestem.... dziewczynki ja jestem bardzo szczęsliwa, bo mam juz dwojkę cudownych dzieciaczków ze starania się (w sumie walkę zaczęlismy juz kilkanascie lat temu, kilka stymulacji, kilka punkcji, duzo transferow... ciężką drogę przeszlismy i mamy cudownego chłopca i dziewczynkę. Tylko oststnia stymulacja 5 lat temu zakonczyła sie tym, ze zaszlam w ciąze zaraz po stymulacji i az 5 zarodeczkow zamrozono . Z tego 2 blastocysty wzielam dokladnie rok temu i oba sie zagniezdzily, beta piękna wysoka i super rosla , na usg tylko jeden pecherzyk, serduszka nie doczekalam... zabieg i czyszczenie:(do dzis tego nie rozumiem dlaczego jak taka super beta byla. Teraz wzielam ostatnie dwa mrozaczki 2-3 dniowe i usg mam dopiero w poniedzialek 14.06, ale beta niska i niskie przyrosty, zupelnie odwrotnie niz w zeszlym roku....czy myslicie, ze przy tych przyrostach teraz moze byc wszystko dobrze? Szkoda mi tego Malenstwa, ktore mam w brzuszku:(za kazdym razem to bardzo boli gdy po zagniezdzeniu przychodzi poronienie😢

Ja sprawdzałam w nim mega duzo razy i mi beta już 3 dpt wychodziła moja więc nie wiem czy można mu wierzyć. Nawet dawałam więcej niż połowę w tym kalkulatorze i nie wychodziło mi 48 w nim ani razy..Ja miałam 6.1.1 Więc moja blastka była bez otoczki i mogla by sie zaimplaniwac od razu ale dziewczyny tu pisały, że raczej ta beta 48 w 3dpt to tylko ovitrele więc już nie wiem...
3dpt napewno to hcg z leku. 6dpt już mieszanka jednego i drugiego. Teoretycznie ovitrell utrzymuje się do 10 dni pełna dawka. Moim zdaniem poziom wyjściowy to 50% co 48h. U niektórych szybciej u innych może być wolniej. Moim zdaniem beta teraz powinna wzrosnąć bo podwajać się powinna szybko. U mnie 6dpt było 46 a 9dpt 200 wiec jak ruszy z kopyta to wysoka powinna być :-) U Ciebie to kriotransfer i potrzebuje rozbiegowki :-) nie powinna być niższa niż 33, bo to źle rokuje.

Dziewczyny,
Już po wszystkim. Nie było przyjemnie bo nie działała na mnie oxytocyna wiec jedna dziewczynka urodziła się normalnie a druga jak już byłam pod narkozą.
Wszystko łącznie trwało od 9 do 16 30.
Lekarz prowadzący był przy mnie cały czas mimo ze zabieg wykonywała inna pani dr. Obyło się bez cesarskiego cięcia na szczęście wiec ok.
Kazali oczywiście skorzystać z pomocy psychologa i psychiatry.

Ja sprawdzałam w nim mega duzo razy i mi beta już 3 dpt wychodziła moja więc nie wiem czy można mu wierzyć. Nawet dawałam więcej niż połowę w tym kalkulatorze i nie wychodziło mi 48 w nim ani razy..Ja miałam 6.1.1 Więc moja blastka była bez otoczki i mogla by sie zaimplaniwac od razu ale dziewczyny tu pisały, że raczej ta beta 48 w 3dpt to tylko ovitrele więc już nie wiem...

jak Ty mialas TAKI zarodek to nie swiruj
Lepszego miec nie mozna wiesz?
Rob jutro bete
Zobaczysz co i jak
I nawoluje Cie do porzadku - nie masz czym sie martwic!!

Dziewczyny,
Już po wszystkim. Nie było przyjemnie bo nie działała na mnie oxytocyna wiec jedna dziewczynka urodziła się normalnie a druga jak już byłam pod narkozą.
Wszystko łącznie trwało od 9 do 16 30.
Lekarz prowadzący był przy mnie cały czas mimo ze zabieg wykonywała inna pani dr. Obyło się bez cesarskiego cięcia na szczęście wiec ok.
Kazali oczywiście skorzystać z pomocy psychologa i psychiatry.
Nie wiem co napisac….
Jestes silna❤️ Przykro mi ogromnie❤️
Maz jest z Toba?

3dpt napewno to hcg z leku. 6dpt już mieszanka jednego i drugiego. Teoretycznie ovitrell utrzymuje się do 10 dni pełna dawka. Moim zdaniem poziom wyjściowy to 50% co 48h. U niektórych szybciej u innych może być wolniej. Moim zdaniem beta teraz powinna wzrosnąć bo podwajać się powinna szybko. U mnie 6dpt było 46 a 9dpt 200 wiec jak ruszy z kopyta to wysoka powinna być :-) U Ciebie to kriotransfer i potrzebuje rozbiegowki :-) nie powinna być niższa niż 33, bo to źle rokuje.
A Ty miałas ovitrelle? I to był świezy transfer u Ciebie tak??

reklama
Do góry