reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Żadnych plamien, szyjka twarda i zamknieta, progesteron i estradiol rosną, piwrsi jak bolesne balony, brzuch mi nawet twardnieje jak się zdenerwuję albo przeforsuję, często mi niedobrze i strasznie spiąca jestem.... dziewczynki ja jestem bardzo szczęsliwa, bo mam juz dwojkę cudownych dzieciaczków ze starania się (w sumie walkę zaczęlismy juz kilkanascie lat temu, kilka stymulacji, kilka punkcji, duzo transferow... ciężką drogę przeszlismy i mamy cudownego chłopca i dziewczynkę. Tylko oststnia stymulacja 5 lat temu zakonczyła sie tym, ze zaszlam w ciąze zaraz po stymulacji i az 5 zarodeczkow zamrozono . Z tego 2 blastocysty wzielam dokladnie rok temu i oba sie zagniezdzily, beta piękna wysoka i super rosla , na usg tylko jeden pecherzyk, serduszka nie doczekalam... zabieg i czyszczenie:(do dzis tego nie rozumiem dlaczego jak taka super beta byla. Teraz wzielam ostatnie dwa mrozaczki 2-3 dniowe i usg mam dopiero w poniedzialek 14.06, ale beta niska i niskie przyrosty, zupelnie odwrotnie niz w zeszlym roku....czy myslicie, ze przy tych przyrostach teraz moze byc wszystko dobrze? Szkoda mi tego Malenstwa, ktore mam w brzuszku:(za kazdym razem to bardzo boli gdy po zagniezdzeniu przychodzi poronienie😢
Cudownie, że masz już dzieciątka. Trzymam kciuki chociaż sama wiesz jakie sa szanse to cuda sie zdarzają :) :*

reklama
Moje drogie
Wiem że temat nie ten ale jak uważacie ...
Czy można chodzić na solarium podczas przygotowań do ivf ? Tak się zastanawiam czy mi to nie zaszkodzi na komórki 🤔🤔🤔wiadomo że już po Et to nie pójdę 😊

Witajcie,
Dziewczyny, u mnie nie jest dobrze, beta słabo rosnie, ale ani sladu plamienia czy poronienia..wrecz przeciwnie mam wszystkie objawy ciąży..
9dpt- 14
13dpt- 39,90
15dpt- 57,5
17dpt- 117,87
21dpt- 258,60
23dpt- 352,30
Zarodki 2-3 dniowe, kriotransfer.
Wiem, ze nic z tego nie będzie niestety, ale czy ktoras z Was spotkala sie z tak niskimi przyrostami i ze bylo wszystko dobrze z ciążą? W poniedzialek 14.06 mam pierwsze usg.
Nie każdy zarodek da zdrową ciąże i urodzenie. Wiele zarodkow jest wadliwych genetycznie, co widać po badaniach PGS. Przed następnym transferem możesz zrobić dodatkowe badania, bo może coś utrudnia implantację. Pytanie ile miałaś lat gdy podchodziłaś do poprzedniej procedury? Nam się wydaje, ze zarodki 35l to to samo co 30l.
Jeżeli bierzesz progesteron dopochwowy lub doustny? To nie będzie poronienia, bo progesteron zatrzymuje złuszczanie śluzówki itp. Moim zdaniem hcg 300 raczej nie czujemy objawów ciąży. Wszystkie „objawy” nasilone to objaw suplementacji progesteronu.

A Ty miałas ovitrelle? I to był świezy transfer u Ciebie tak??
Miałam transfer na świeżo, czyli ovitrell był przed punkcją. Zatem 6 dpt już go nie było. Tylko mrożone zarodki mają czasem niższe wartości, niż na świeżych transferach. Ważne ze beta jest 6dpt i moim zdaniem dwucyfrowa. Jakoś nie wziął się do roboty z rozmachem. Spodziewalam się, ze szybko się zaimplantuje a on sobie odpoczywał :p Ta 6 z przodu mnie zawiodła :p

Pomoże mi któraś z moimi wynikami?? Zaraz dostanę na głowę bo nie wiem czy jest ok...[emoji120][emoji120][emoji120]
IMG_20210611_154016.jpeg
IMG_20210611_154026.jpeg

Dziewczyny,
Już po wszystkim. Nie było przyjemnie bo nie działała na mnie oxytocyna wiec jedna dziewczynka urodziła się normalnie a druga jak już byłam pod narkozą.
Wszystko łącznie trwało od 9 do 16 30.
Lekarz prowadzący był przy mnie cały czas mimo ze zabieg wykonywała inna pani dr. Obyło się bez cesarskiego cięcia na szczęście wiec ok.
Kazali oczywiście skorzystać z pomocy psychologa i psychiatry.
Bardzo bardzo mi przykro 💔
Mam nadzieję, że życie ci wynagrodzi taką ogromną stratę. Trzymaj się kochana ❤❤❤

Moje drogie
Wiem że temat nie ten ale jak uważacie ...
Czy można chodzić na solarium podczas przygotowań do ivf ? Tak się zastanawiam czy mi to nie zaszkodzi na komórki 🤔🤔🤔wiadomo że już po Et to nie pójdę 😊
Komorki ci sie na mahon nie opalą😉,ale jesli bierzesz hormony,to mozesz miec po tym przecudne plamy i przebarwienia na dlugo 🙁

reklama
Nie każdy zarodek da zdrową ciąże i urodzenie. Wiele zarodkow jest wadliwych genetycznie, co widać po badaniach PGS. Przed następnym transferem możesz zrobić dodatkowe badania, bo może coś utrudnia implantację. Pytanie ile miałaś lat gdy podchodziłaś do poprzedniej procedury? Nam się wydaje, ze zarodki 35l to to samo co 30l.
Jeżeli bierzesz progesteron dopochwowy lub doustny? To nie będzie poronienia, bo progesteron zatrzymuje złuszczanie śluzówki itp. Moim zdaniem hcg 300 raczej nie czujemy objawów ciąży. Wszystkie „objawy” nasilone to objaw suplementacji progesteronu.
Ja nie mam problemu z implantacją, w zeszlym roku bez problemu i teraz tez. Tylko teraz ta beta slabo rosnie, a przez niskie prawdopodobienstwo zespolu antyfosfolipidowego biore Ass100 czyli aspiryne100(polski akard chyba) i codziennie zastrzyk z heparyny, tsh i inne wyniki super ... niestety nie bede juz miala nigdy transferu, ten był ostatni:(
Czy moglabys mi napisac jaką ty mialas bete? Bo chyba pisalas, ze niska... dziękuję

Do góry