reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kto po in vitro?

Już skończyłam działać. Przegrałam. Nawet nie zaskoczyło. Co tu pisać. Przepraszam, że musiałam kłamać, ale jakoś mam coraz mniej chęci dzielić się z kimkolwiek transferem bo ciągle jest to samo.
Ale wiesz co sobie pomyślałam teraz? Że nie interesują się mną osoby, które najbardziej wspierałam, lecz te drugie... Smutne to w ch.uj, nie? Sory za zrzędzenie ale dochodzę do siebie.
Kiedyś spieralam się z @Murawa kto zgasi tu światło... Ku...rwa, chyba ja😥
@fredka84 ,nie pitol ,bo gaszenie światła jest od dawien dawna moje:p:p:p
Tak czułam ,że działasz Kobito i nie mam żalu ,że się nie chwaliłaś....
Przykro mi ,że nie udało się kolejny raz ...dobrze wiesz. Ale nie ma co gadać ,że przegrałaś, bo jeszcze walczysz ,c' nie?

Przytulam😘😘😘

reklama
Nie, nie boli mnie tak okresowo. Boli mnie w pachwinach i czuje jak leżę na boku albo na wznak , ze jest taki jakby właśnie hmm - cięższy ?I to dokładnie czuje w miejscu gdzie są bąble wiec może to po prostu ich waga i dlatego czuje🥺już sama nie wiem.
No to jest raczej normalne w ciąży. Dobrze że ktoś zbadał szyjkę. Teraz leż, postaraj się nie czytać nadmiernie, oglądaj telewizję, czytaj, słuchaj muzyki (najlepiej prezentuje słuchawki).

Dziewczyny jestem załamana. Dopiero 16 tyg ( ciąża blizniacza, dopiero się dowiedziałam ze dziewczynka i chłopiec) i od wczoraj szyjka macicy skróciła się z 30 mm do 12 mm. Jestem w szpitalu, bezwzględny nakaz leżenia, mogę wstawać tylko do toalety. Łóżko mam ustawione w pozycji trendelenburga czyli głowa niżej nogi wyżej. Raczej niw ma zbyt dużych szans na szczęśliwy finał 🥺czemu po tym wszystkim jeszcze to nam się przytrafia 😭😢🥺
Trzymaj się kochana, jesteś pod opieką lekarzy więc musi być dobrze. Musisz być dzielna dla maluchów.
Modlę się za Was ❤❤❤

Nie, nie boli mnie tak okresowo. Boli mnie w pachwinach i czuje jak leżę na boku albo na wznak , ze jest taki jakby właśnie hmm - cięższy ?I to dokładnie czuje w miejscu gdzie są bąble wiec może to po prostu ich waga i dlatego czuje🥺już sama nie wiem.
Jejku kochana mam nadzieje, ze wszystko będzie dobrze ❤️❤️❤️

Byłam oddać krew na Betę i cale szczęście napatoczyłam sie akurat w diagnostyce na Przybycienia ❤️ Poprosiłam go czy mógłby na mnie luknąć bo odczuwam bóle i kłóje . I przyjmie mnie dzisiaj o 16 😍 a nie jestem jego pacjentka . Mijaliśmy się tylko kilka razy na korytarzu w klinice gdzie robiłam In Vitro . Strasznie się boję … 🥺 - oby było Wszystko dobrze 🙏🏻🙏🏻🙏🏻🙏🏻.

reklama
Czy jest fizyczna możliwość (czasowa możliwość) pobrać i zrobić zarodki w jednym cyklu plus je przebadać (PGA) a już w następnym je podać?
Czy hodowla i badanie trwają dłużej i nie ma sensu się nastawiać ze uda się wyrobić cykl po cyklu?
Wiem ze bez badań można transferować nawet w tym samym cyklu, ale chodzi mi o zbadane zarodki
do PGA mrożą, więc musi od punkcji minąć 5-6 dni zeby moc pobrać biopsje do badania. A badania trwają ok. 2tyg. Więc chyba się da cykl po cyklu. Poprawcie jeśli gadam głupoty.

Do góry