reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Dziewczyny jestem załamana. Dopiero 16 tyg ( ciąża blizniacza, dopiero się dowiedziałam ze dziewczynka i chłopiec) i od wczoraj szyjka macicy skróciła się z 30 mm do 12 mm. Jestem w szpitalu, bezwzględny nakaz leżenia, mogę wstawać tylko do toalety. Łóżko mam ustawione w pozycji trendelenburga czyli głowa niżej nogi wyżej. Raczej niw ma zbyt dużych szans na szczęśliwy finał 🥺czemu po tym wszystkim jeszcze to nam się przytrafia 😭😢🥺

reklama
Dziewczyny jestem załamana. Dopiero 16 tyg ( ciąża blizniacza, dopiero się dowiedziałam ze dziewczynka i chłopiec) i od wczoraj szyjka macicy skróciła się z 30 mm do 12 mm. Jestem w szpitalu, bezwzględny nakaz leżenia, mogę wstawać tylko do toalety. Łóżko mam ustawione w pozycji trendelenburga czyli głowa niżej nogi wyżej. Raczej niw ma zbyt dużych szans na szczęśliwy finał [emoji3064]czemu po tym wszystkim jeszcze to nam się przytrafia [emoji24][emoji22][emoji3064]
Dobrze że jesteś pod opieką . Będzie dobrze [emoji3531]

jakie masz AMH? Robiliście jeszcze jakieś dodatkowe badanie czy po prostu ta ewentualna choroba Twojego męża trochę zmyliła? Ja miałam bardzo podobną sytuację, raz pobrali mi 9 z czego 6 nieprawidłowych ale jak Pani doktor to napisała to nic nie znaczy, że tak musi być znów. Będzie dobrze, jestesmy tu by walczyć :*
To tak jak u mnie 9 pobranych a tylko jeden dotrwał do transferu

Dziewczyny jestem załamana. Dopiero 16 tyg ( ciąża blizniacza, dopiero się dowiedziałam ze dziewczynka i chłopiec) i od wczoraj szyjka macicy skróciła się z 30 mm do 12 mm. Jestem w szpitalu, bezwzględny nakaz leżenia, mogę wstawać tylko do toalety. Łóżko mam ustawione w pozycji trendelenburga czyli głowa niżej nogi wyżej. Raczej niw ma zbyt dużych szans na szczęśliwy finał 🥺czemu po tym wszystkim jeszcze to nam się przytrafia 😭😢🥺
Współczuję baaaardzo:( dokładnie trafiłam z takim samym problemem w 24 tc. Szyjka u mnie miała 0.6 cm ale nim dojechałam do szpitala nic jej nie zostało. Wytrwałam i udało się, to tak na pocieszenie. Choć wiem, sytuacja ciężka.
Otrzymujesz progesteron?. Planują zabezpieczyć szyjkę? Znaczy założyć szew lub krążek.
Trzymaj się kochana.

Współczuję baaaardzo:( dokładnie trafiłam z takim samym problemem w 24 tc. Szyjka u mnie miała 0.6 cm ale nim dojechałam do szpitala nic jej nie zostało. Wytrwałam i udało się, to tak na pocieszenie. Choć wiem, sytuacja ciężka.
Otrzymujesz progesteron?. Planują zabezpieczyć szyjkę? Znaczy założyć szew lub krążek.
Trzymaj się kochana.
Biore progesteron 2x1 dopochwowo. Najpierw musza zrobić wymaz z szyjki żeby zobaczyć czy nie ma zakażenia. Wczoraj bolał mnie brzuch i powiedziała lekarka ze jak boki to się nie zakłada szwu.
Do którego tygodnia Ci się udało donosić ciąże? Lezalas cały czas w szpitalu ?Ja się boje do toalety wstać 🥺

Ojeej, przykro mi kochana 😢
Wypoczywaj i trzymaj sie ✊😘

Dziewczyny jestem załamana. Dopiero 16 tyg ( ciąża blizniacza, dopiero się dowiedziałam ze dziewczynka i chłopiec) i od wczoraj szyjka macicy skróciła się z 30 mm do 12 mm. Jestem w szpitalu, bezwzględny nakaz leżenia, mogę wstawać tylko do toalety. Łóżko mam ustawione w pozycji trendelenburga czyli głowa niżej nogi wyżej. Raczej niw ma zbyt dużych szans na szczęśliwy finał [emoji3064]czemu po tym wszystkim jeszcze to nam się przytrafia [emoji24][emoji22][emoji3064]
Boże kochana bardzo mi przykro, ale nie zakładaj najgorszego, jesteś teraz pod opieką lekarzy na pewno zrobia wszystko co w ich mocy aby Ci pomóc.. Trzymam kciuki aby było dobrze[emoji8]

Biore progesteron 2x1 dopochwowo. Najpierw musza zrobić wymaz z szyjki żeby zobaczyć czy nie ma zakażenia. Wczoraj bolał mnie brzuch i powiedziała lekarka ze jak boki to się nie zakłada szwu.
Do którego tygodnia Ci się udało donosić ciąże? Lezalas cały czas w szpitalu ?Ja się boje do toalety wstać 🥺
Boli brzuch tak okresowo? Czujesz napięcia brzucha... ja nie czułam kompletnie nic, tylko jakaś wodnista wydzielina zaniepokoiła mnie na tyle mocno, że udałam się pilnie do lekarza. Od razu skierowanie do szpitala. W szpitalu stwierdzono jeszcze wyciekanie wód plodowych. Leżałam w szpitalu 3 miesiące do 37+1 tc, wtedy odbyła się planowana cesarka. Po prostu dłużej już nie chcieli ryzykować.
Strach jest ogromny, dokładnie jak piszesz nawet do toalety ciężko wstać.
Najważniejsze aby akcja z rozwieraniem szyjki się zatrzymała.

reklama
Boli brzuch tak okresowo? Czujesz napięcia brzucha... ja nie czułam kompletnie nic, tylko jakaś wodnista wydzielina zaniepokoiła mnie na tyle mocno, że udałam się pilnie do lekarza. Od razu skierowanie do szpitala. W szpitalu stwierdzono jeszcze wyciekanie wód plodowych. Leżałam w szpitalu 3 miesiące do 37+1 tc, wtedy odbyła się planowana cesarka. Po prostu dłużej już nie chcieli ryzykować.
Strach jest ogromny, dokładnie jak piszesz nawet do toalety ciężko wstać.
Najważniejsze aby akcja z rozwieraniem szyjki się zatrzymała.
Nie, nie boli mnie tak okresowo. Boli mnie w pachwinach i czuje jak leżę na boku albo na wznak , ze jest taki jakby właśnie hmm - cięższy ?I to dokładnie czuje w miejscu gdzie są bąble wiec może to po prostu ich waga i dlatego czuje🥺już sama nie wiem.

Do góry