reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kto po in vitro?

Dziewczyny, to wyniki mojego męża po miesięcznej suplementacji różnymi witaminami... 😏 a jeszcze wyjeżdżając dziś z kliniki bylam taka zła bo położna powiedziała mężowi, że za dużo dni był w abstynencji a nasz lekarz wyraźnie powiedział, że minimum tydzień. Ja jestem w szoku, dosłownie chce mi się plakac ze szczęścia serio, nie wiem czy pamiętacie ale to mi i mężowi lekarz polecił skorzystać z dawcy bo wyniki słabe... wtedy przy badaniu w preparacie bezpośrednim było 55 SZTUK plemników z czego ,,większa połowa" martwych. I wtedy podjęliśmy decyzję o dawcy... pozniej plakalam kilka dni jak dostalam na maila dane fenotypowe dawcy az w koncu dalyscie mi tu kopa zeby sie ogarnac i spróbować z naszym nasieniem. A dzisiaj byliśmy na depozycie w razie W przed pickupem i taki wynik. Ja wiem, że to żaden gwarant sukcesu ale lepsze takie wyniki niż te poprzednie 🚀🚀 No jestem w szoku jak dieta i suple działają... bo wtedy... nie było mowy o żadnych milionach plemników😖

Mam ochotę na wino z radości 🍷 ale gonapeptyl czeka w lodówce na wkłucie 😂
Super 🙂 a jakie suplementy bierze Twój mąż?

reklama
Wiem właśnie ale to jest zbadany depozyt nasienia gdyby w dniu pickupu było go mniej czy cokolwiek innego sie wydarzyło... Nie wiem czy to lepiej ze tyle dni czy gorzej ale lekarz tak zalecił... wtedy po 3 dniach było plemnikow na sztuki
Rozumiem. Może u twojego męża dłuższy czas powoduje zwiększenie ilości. Tak jak pisałam, każdy typ (mężczyzna) jest inny 😉
Ale upewnij się przed punkcją ile dni zaleca lekarz, bo wydaje mi się że 8 dni to trochę zbyt długo

Hej dziewczyny mam pytanie czy któraś z was miała podawany introlipid przed transferem czy pomógł wam ? 2 pytanie zażywalyscie może acard cardio ?

Rozumiem. Może u twojego męża dłuższy czas powoduje zwiększenie ilości. Tak jak pisałam, każdy typ (mężczyzna) jest inny 😉
Ale upewnij się przed punkcją ile dni zaleca lekarz, bo wydaje mi się że 8 dni to trochę zbyt długo
W środę będę to nie omieszkam bo byłam nie powiem lekko zmieszana jak mąż mówi, że tamta Pani mu tak powiedziała... biedny sie zestresował przed tym oddaniem nasienia 🙄😅

Dziewczyny może na tej grupie ktoś coś podpowie na temat wyników. Wizytę mam dopiero 15.05 a na innych grupach chyba nie bardzo cokolwiek wiedzą :(

Załączniki

• EB1D7D2D-7928-4F89-AF24-937C767610C7.jpeg
    EB1D7D2D-7928-4F89-AF24-937C767610C7.jpeg
    123,7 KB · Wyświetleń: 111
Super 🙂 a jakie suplementy bierze Twój mąż?
Sporo ale już pisze jakie 🤗 D3 w kroplach 4 tys jednostek, L-karnityna 2000 mg, koenzym q10 200mg, witamina C 1000, a+e Vitum, l-arginina 500mg, maca 450mg kupiłam w Rossmann, ActiFolin 0,8, B12 metylowana 100 firmy Naturell, Zincas, selen do ssania z firmy Naturell, Omega3 i magnez men z doza. Wiem, że dużo i że się biedny męczy ale jak widać pomaga 😊 no i do tego zmieniłam mu dietę... bardziej zwracam uwagę na to co je, już nie opycha się słodkim chociaż zawsze był szczupły i ma mega przemianę materii

reklama
Dziewczyny może na tej grupie ktoś coś podpowie na temat wyników. Wizytę mam dopiero 15.05 a na innych grupach chyba nie bardzo cokolwiek wiedzą :(
Hej, tez przerabiałam immuno.
Przede wszystkim jeśli miałaś poronienie to Twój organizm „nie zapamiętał” meza jako „intruza”. Nie zwalcza jego krwi. Dodatkowo, jakbyś miała mieć szczepienia limfocytami to mąż może być dawca.

W notatkach mam:

Wysoki tnf alfa świadczy o stanie zapalnym w organiźmie.
IL10 – odpowiedzialne jest za ochronę zarodka. Dobrze jak jest wysokie.
IL2 – odpowiedzialne jest za „zwalczanie” zarodka. Dobrze jak jest niskie.
IL10 powinna być bardzo wysoka, ok.8 razy większa od IL2, która powinna być jak najniższa.
Na IL – szczepienie limfocytami.

TNF alfa i Interferon gamma odpowiadają za stan zapalny w organizmie.

Poszukaj podobnych wyników na fejsbukowej grupie, Strając się z pomocą doktora "P". Immunologia.

Ostatnia edycja:
Do góry