reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Dziewczyny, to wyniki mojego męża po miesięcznej suplementacji różnymi witaminami... 😏 a jeszcze wyjeżdżając dziś z kliniki bylam taka zła bo położna powiedziała mężowi, że za dużo dni był w abstynencji a nasz lekarz wyraźnie powiedział, że minimum tydzień. Ja jestem w szoku, dosłownie chce mi się plakac ze szczęścia serio, nie wiem czy pamiętacie ale to mi i mężowi lekarz polecił skorzystać z dawcy bo wyniki słabe... wtedy przy badaniu w preparacie bezpośrednim było 55 SZTUK plemników z czego ,,większa połowa" martwych. I wtedy podjęliśmy decyzję o dawcy... pozniej plakalam kilka dni jak dostalam na maila dane fenotypowe dawcy az w koncu dalyscie mi tu kopa zeby sie ogarnac i spróbować z naszym nasieniem. A dzisiaj byliśmy na depozycie w razie W przed pickupem i taki wynik. Ja wiem, że to żaden gwarant sukcesu ale lepsze takie wyniki niż te poprzednie 🚀🚀 No jestem w szoku jak dieta i suple działają... bo wtedy... nie było mowy o żadnych milionach plemników😖

Mam ochotę na wino z radości 🍷 ale gonapeptyl czeka w lodówce na wkłucie 😂
Widzisz idzie w dobrym kierunku, to najważniejsze. Nadal jestem w szoku, że lekarz bez ponownych badań nasienia przystał na dawcę.
Przerwa do oddania nasienia powinna wynosić około 5 dni.

reklama
Widzisz idzie w dobrym kierunku, to najważniejsze. Nadal jestem w szoku, że lekarz bez ponownych badań nasienia przystał na dawcę.
Przerwa do oddania nasienia powinna wynosić około 5 dni.
Nie wiem czemu ale kiedyś lekarz nie kazał nam sie kochać 2 tygodnie xd mówił, że nasienie będzie super ekstra 😂 ale to inny. No a ten teraz powiedział, że minimum tydzień więc... Nie wiem ale może coś w tej teorii jest skoro po wynikach widać. Tez jestem w szoku, i nieziemsko sie cieszę, że zmieniłam decyzję...

Dziewczyny, to wyniki mojego męża po miesięcznej suplementacji różnymi witaminami... 😏 a jeszcze wyjeżdżając dziś z kliniki bylam taka zła bo położna powiedziała mężowi, że za dużo dni był w abstynencji a nasz lekarz wyraźnie powiedział, że minimum tydzień. Ja jestem w szoku, dosłownie chce mi się plakac ze szczęścia serio, nie wiem czy pamiętacie ale to mi i mężowi lekarz polecił skorzystać z dawcy bo wyniki słabe... wtedy przy badaniu w preparacie bezpośrednim było 55 SZTUK plemników z czego ,,większa połowa" martwych. I wtedy podjęliśmy decyzję o dawcy... pozniej plakalam kilka dni jak dostalam na maila dane fenotypowe dawcy az w koncu dalyscie mi tu kopa zeby sie ogarnac i spróbować z naszym nasieniem. A dzisiaj byliśmy na depozycie w razie W przed pickupem i taki wynik. Ja wiem, że to żaden gwarant sukcesu ale lepsze takie wyniki niż te poprzednie 🚀🚀 No jestem w szoku jak dieta i suple działają... bo wtedy... nie było mowy o żadnych milionach plemników😖

Super wiadomości. Zawsze najważniejsze ze jest lepiej a nie gorzej.
Ja to sie zawsze zastanawiam , gdy tam wpisują ten zapach swoisty, kto to wącha ? :p Szkoda, że nie ma rubryczki: smak :D

Super, jednak cuda się zdarzają 😊
Niech mąż dalej łyka suplementy i dba o siebie.
I zdecydowanie 8 dni to za dużo. Max 5. Mój mąż najlepsze wyniki miał po 3 dniach ale to zapewne zależy od danego typa. Powyżej 3 dni jakość jego nasienia spadała.
A i jeszcze częsty seks i spanie bez gatków bardzo dobrze robi na jakość nasienia i samopoczucie też 😁
Trzymam za was ✊✊✊

Super, jednak cuda się zdarzają 😊
Niech mąż dalej łyka suplementy i dba o siebie.
I zdecydowanie 8 dni to za dużo. Max 5. Mój mąż najlepsze wyniki miał po 3 dniach ale to zapewne zależy od danego typa. Powyżej 3 dni jakość jego nasienia spadała.
A i jeszcze częsty seks i spanie bez gatków bardzo dobrze robi na jakość nasienia i samopoczucie też 😁
Trzymam za was ✊✊✊
Dziękuję kochana ;* ja już go tak gonie żeby bez majtek spał i się w gorącej wodzie nie kąpal, że szok hehe:D

Hahahaha, no właśnie, to była moja rozkmina dzisiaj bo też na to zwróciłam uwagę 😂 nie wiem, nie mam kompletnie pojęcia kto i po co to wącha :D
Tak jak pisze @mala_Mi 80 chłodzenie jajek pomaga... Nie nosić ciasnych slipków ale luźniejsze bokserki. Chłodny prysznic zamiast gorącej kąpieli, luźniejsze spodnie na codzień. No i liczba martwych i nieruchomych plemników mogła być zwiększona przez długą abstynencję... Zwykle w klinikach zalecają do badania 3-5 dni wstrzemięźliwości.

Tak jak pisze @mala_Mi 80 chłodzenie jajek pomaga... Nie nosić ciasnych slipków ale luźniejsze bokserki. Chłodny prysznic zamiast gorącej kąpieli, luźniejsze spodnie na codzień. No i liczba martwych i nieruchomych plemników mogła być zwiększona przez długą abstynencję... Zwykle w klinikach zalecają do badania 3-5 dni wstrzemięźliwości.
Wiem właśnie ale to jest zbadany depozyt nasienia gdyby w dniu pickupu było go mniej czy cokolwiek innego sie wydarzyło... Nie wiem czy to lepiej ze tyle dni czy gorzej ale lekarz tak zalecił... wtedy po 3 dniach było plemnikow na sztuki

reklama
Wiem właśnie ale to jest zbadany depozyt nasienia gdyby w dniu pickupu było go mniej czy cokolwiek innego sie wydarzyło... Nie wiem czy to lepiej ze tyle dni czy gorzej ale lekarz tak zalecił... wtedy po 3 dniach było plemnikow na sztuki
Dobry pomysł z tym zapasowym nasieniem ☺️
Teraz karm go samymi witaminkami i codziennie gimnastyka łóżkowa dla pobudzenia produkcji 😉

Do góry