reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Dziewczyny znowu się martwię.
Jutro transfer a mój poziom progesteronu to tylko 7.43 ng/ml.
Zrobiłam sobie dodatkowo prolutex ale nie wiem czy to coś da. Myślę, czy nie zrobić jeszcze jednego???
Jaki miałyście poziom proga do transferu? Co robić, lekarz nie odbiera 🙏
progesteron wyrzucany jest pulsacyjnie z jajników, wiec za 2h będziesz mieć inny poziom. Niby gdzies czytałam, ze minimalny poziom do zajscia w ciaze to 4 ng/ml, ale do utrzymania to minimum 10 ng/ml. Poza tym pewne leki nie wychodzą we krwi. Teoretycznie poziom progesteronu powinien rosnąć tak jak w natutralnym cyklu. I tak np. po 3 dniach od ET modyfikuja dawki leków w górę itp... czytałam tez ze zbyt wysoki poziom progesteronu to tez niedobrze. A dużo progesteronu bierzesz? i jakiego? u mnie w klinice podają 3x100mg lutinusa i jak widać jest wystarczający. ale sa dziewczyny, które pomimo wysokich dawek mają niski progesteron i zbadać zawsze warto.

reklama
Super bardzo sie ciesze🥰🥰🥰 wyslij mi jakas focie na priv please😁😁😁
Dni leca a ja nie wiem co sie dzieje dookoła 😱
Dzieci to sa pochlaniacze czasu ale cudowne pochlaniacze 🥰🥰🥰
Moja Miśka jutro 2tygodnie kończy 🙉
Pozdrawiamy forumowe cioteczki 😘

D5E6CCD2-C5A0-4C61-BB38-A740E6DEC156.jpeg

kopią:-) ale dzisiaj dały mi popracować trochę:-) ogółem to wit. b12 bardzo poszła w dół i biorę ogromne ilości:p ale to chyba ta moja mutacja mthfr daje o sobie znac. Ja jeszcze mięsa nie lubię... teraz jem wołowinę itp, ale nie lubię tfu tfu....A jak u Ciebie? Na jakim etapie jestes??
Kochana wrzuć rozbitą i pokrojoną wołowinkę do rekawa do pieczenia w jakimś sosiku pieczeniowym, można dorzucić warzywka. Pycha . Zasmakuje Ci ;)

Powiedzą że jest wynik 😉
Ja mam potwierdzony przewlekły stan zapalny. Po okresie zaczynam leczenie metronidazolem dopochwowo przez 15 dni, po tym od razy lactovaginal przez 14 dni, a od 1 tabletki antybiotyku 2x dziennie encorton przez chyba 25 dni. I pewnie wyjdzie tak ze transfer dopiero w lipcu😞🤷‍♀️

Dokładnie za tydzień usg i dostaje receptę już na leki . Końcem kwietnia zaczynam stymulację 🙈. Wiec pewnie w maju wszystko się okaże 🙈. Cieszę się i boje jednocześnie 🤪. Obawiam się hiperki bo u mnie amh ciut powyżej 7 .
wyglada na to ze jednocześnie będziemy zaczynać stymulację. Oby obyło się bez hiperki i duza ilością pobranych jajek 😎😎😎

Ja mam potwierdzony przewlekły stan zapalny. Po okresie zaczynam leczenie metronidazolem dopochwowo przez 15 dni, po tym od razy lactovaginal przez 14 dni, a od 1 tabletki antybiotyku 2x dziennie encorton przez chyba 25 dni. I pewnie wyjdzie tak ze transfer dopiero w lipcu😞🤷‍♀️
Najważniejsze, żeby się udało!!!. Dobrze że cię tak przeleczą. Lepiej mieć jeden szczęśliwy później niż szybko i 5 pod rząd nieudanych.

reklama
Potwierdzam, często robię 😋 tu w Irlandii mają bardzo dobrej jakości wołowinę i nie jest droga.
Kiedy masz wizytę serduszkowa?
Q następnym tygodniu dopiero. Zobaczymy. Mam lepsze i gorsze dni. Chyba jak każdy;).
A taka wołowinka jest poprostu cudowna , rozpływa się w ustach. No i np. Kopytka do tego.
No i już jestem głodna :eek:

Do góry