reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kto po in vitro?

Nie wiem jakim protokołem idziesz, ale jakoś dziwnie. Mówiła Ci co to za protokół? Bo krótki protokół to od 3dc zaczyna się stymulację - zastrzyki. Przy długim bierzesz 14dni antykoncepcję i zaczynasz zastrzyki wyciszające, potem okres i od 5 dc stymulacja (chyba). A Ty idziesz jakimś innym protokołem...
Totalnie,najpierw endo tosnie,potem je wyhamuje,zrobi stymulacje i transfer?Czyli ze jeszcze uczyc sie musimy😅a moze to jest ten z progesteronem?

reklama
Totalnie,najpierw endo tosnie,potem je wyhamuje,zrobi stymulacje i transfer?Czyli ze jeszcze uczyc sie musimy[emoji28]a moze to jest ten z progesteronem?
Ale ja dostałam okres i nawet łykając estrofem nie wydaje mi się żeby 3 dni po skończeniu krwawienia endo powinno mieć 7mm. Tak w ogóle to nie brałam estrofemu na pogrubienie endo. Zaczynam stymulację i mam zaplanowaną punkcję. Nie wiem czy będzie transfer w tym cyklu właśnie ze względu na rozrost endometrium, który można u mnie zauważyć już we wcześniejszych cyklach, bez brania estrofemu.

Ale ja dostałam okres i nawet łykając estrofem nie wydaje mi się żeby 3 dni po skończeniu krwawienia endo powinno mieć 7mm. Tak w ogóle to nie brałam estrofemu na pogrubienie endo. Zaczynam stymulację i mam zaplanowaną punkcję. Nie wiem czy będzie transfer w tym cyklu właśnie ze względu na rozrost endometrium, który można u mnie zauważyć już we wcześniejszych cyklach, bez brania estrofemu.
To jest wysoko to fakt,nie wiem na co to bierzesz,ale dzieki estradiolowi endometrium rosnie bardzo szybko .
Dzwi mnie troche ,ze nie wiedzac jak stymulacja wypadnie,juz masz zaplanowana punkcje?🤔
W jakiej klinice in vitro jestes?
Moze cos napisz wiecej,bo tak wyrywkowo piszesz,ze ciezko to poskladac w calos.Mi co najmniej.😉

To jest wysoko to fakt,nie wiem na co to bierzesz,ale dzieki estradiolowi endometrium rosnie bardzo szybko .
No dobra ale wcześniej go nie brałam i miałam endo 20mm i teraz już nie biorę estrofemu a i tak boję się że endo za dużo urośnie. Wcześniej brałam Aromek czy mógł tak wpłynąć na endo albo spowodować zbyt skąpe miesiączki? Martwię się że to początki endometriozy albo nowotwór. W ogóle czy przy endo 20mm robi się transfer?

Dzwi mnie troche ,ze nie wiedzac jak stymulacja wypadnie,juz masz zaplanowana punkcje?[emoji848]
W jakiej klinice in vitro jestes?
Moze cos napisz wiecej,bo tak wyrywkowo piszesz,ze ciezko to poskladac w calos.Mi co najmniej.[emoji6]
To taki wstępny plan, nikt nie mówi że się nie zmieni [emoji1745]
A leczę się w Gamecie

reklama
Do góry