reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Nie wiem jakim protokołem idziesz, ale jakoś dziwnie. Mówiła Ci co to za protokół? Bo krótki protokół to od 3dc zaczyna się stymulację - zastrzyki. Przy długim bierzesz 14dni antykoncepcję i zaczynasz zastrzyki wyciszające, potem okres i od 5 dc stymulacja (chyba). A Ty idziesz jakimś innym protokołem...
Totalnie,najpierw endo tosnie,potem je wyhamuje,zrobi stymulacje i transfer?Czyli ze jeszcze uczyc sie musimy😅a moze to jest ten z progesteronem?

reklama
Totalnie,najpierw endo tosnie,potem je wyhamuje,zrobi stymulacje i transfer?Czyli ze jeszcze uczyc sie musimy[emoji28]a moze to jest ten z progesteronem?
Ale ja dostałam okres i nawet łykając estrofem nie wydaje mi się żeby 3 dni po skończeniu krwawienia endo powinno mieć 7mm. Tak w ogóle to nie brałam estrofemu na pogrubienie endo. Zaczynam stymulację i mam zaplanowaną punkcję. Nie wiem czy będzie transfer w tym cyklu właśnie ze względu na rozrost endometrium, który można u mnie zauważyć już we wcześniejszych cyklach, bez brania estrofemu.

Ale ja dostałam okres i nawet łykając estrofem nie wydaje mi się żeby 3 dni po skończeniu krwawienia endo powinno mieć 7mm. Tak w ogóle to nie brałam estrofemu na pogrubienie endo. Zaczynam stymulację i mam zaplanowaną punkcję. Nie wiem czy będzie transfer w tym cyklu właśnie ze względu na rozrost endometrium, który można u mnie zauważyć już we wcześniejszych cyklach, bez brania estrofemu.
To jest wysoko to fakt,nie wiem na co to bierzesz,ale dzieki estradiolowi endometrium rosnie bardzo szybko .
Dzwi mnie troche ,ze nie wiedzac jak stymulacja wypadnie,juz masz zaplanowana punkcje?🤔
W jakiej klinice in vitro jestes?
Moze cos napisz wiecej,bo tak wyrywkowo piszesz,ze ciezko to poskladac w calos.Mi co najmniej.😉

To jest wysoko to fakt,nie wiem na co to bierzesz,ale dzieki estradiolowi endometrium rosnie bardzo szybko .
No dobra ale wcześniej go nie brałam i miałam endo 20mm i teraz już nie biorę estrofemu a i tak boję się że endo za dużo urośnie. Wcześniej brałam Aromek czy mógł tak wpłynąć na endo albo spowodować zbyt skąpe miesiączki? Martwię się że to początki endometriozy albo nowotwór. W ogóle czy przy endo 20mm robi się transfer?

Dzwi mnie troche ,ze nie wiedzac jak stymulacja wypadnie,juz masz zaplanowana punkcje?[emoji848]
W jakiej klinice in vitro jestes?
Moze cos napisz wiecej,bo tak wyrywkowo piszesz,ze ciezko to poskladac w calos.Mi co najmniej.[emoji6]
To taki wstępny plan, nikt nie mówi że się nie zmieni [emoji1745]
A leczę się w Gamecie

reklama
Do góry