reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Czyli ja o to zapytam.. bo u mnie nie bylo implementacji w ogole. Dzieki za info ;)
Po niemiecku jest bardzo duzo artykulow naukowych w temacie,jak twixy pojda spac ,siade na doopie i powyciagam najwazniejsze fakty.to co wam wkleje to szanse procentowe na ciaze w 4 kolejnych cyklach po Erze

Załączniki

• Screenshot_20210326-105711_Chrome.jpg
    Screenshot_20210326-105711_Chrome.jpg
    186,2 KB · Wyświetleń: 63
Dzwoniłam do laboratorium. Z 12 pobranych ( było mininum 15 podczas ostatniego USG), 9 komórek było dojrzałych. 4 zapłodnili nasieniem męża a 5 dawcy. I dzisiaj, czyli na 2 dzień mamy 2 zarodki od męża i 3 od dawcy, wszystkie 4 komórkowe. Embriolog mówiła, że jest problem z jakością komórek ( no raczej, przecież mam 40 lat) i że w pozostałych komórkach były wadliwe wrzeciona podziałowe.
Czyli w 2 dobie mamy 5 zarodków, strasznie się boję, czy dotrwają do 5 doby.
Kolejny update dopiero w poniedziałek.
Wierzymy w ta 5! Niech okaza się waleczne jak 'mama' [emoji123][emoji8]

Po niemiecku jest bardzo duzo artykulow naukowych w temacie,jak twixy pojda spac ,siade na doopie i powyciagam najwazniejsze fakty.to co wam wkleje to szanse procentowe na ciaze w 4 kolejnych cyklach po Erze
Z gory dziekuje!

Wow, 71% to spora szansa. A ja jak mam miec robiona histeroskopie to mozna to jakos polaczyc? U mnie to pewnie blizej wakacji bo na razie czekam na wyniki z immuno ale wole sie juz zastanawiac co dalej.

Odnośnie testu Era - linki które znalazłam:
Link do: ERA Endometrial Receptivity Analysis - Maximizes chances of pregnancy chyba twórcy..?? można zarejestrować się i poczytać..
"3 in 10 women** have an implantation window that falls at a different time than expected. In many cases, implantation fails in a healthy uterus with a healthy embryo because the embryo was transferred outside the window of implantation.
This may also be one of the reasons for biochemical pregnancy loss.
Each woman has an implantation window specific to her."

Link do: Klinika leczenia niepłodności - strona invimed który też oferuje Era test.

Dokładny moment osiągnięcia maksymalnej receptywności endometrium różni się u poszczególnych kobiet, dlatego warto określić go z pomocą testu ERA, zwłaszcza jeśli poprzednie próby zapłodnienia pozaustrojowego nie przyniosły efektu z powodu braku implantacji embrionu.

Wskazaniem do wykonania Testu Receptywności Endometrium są także nawracające poronienia oraz wiek pacjentki powyżej 35 lat.

I teraz pytanie brzmi: czy to nabijanie kasy czy może jednak wskazaniem do Era są nawracające poronienia? Myślę, że problem leży w tym, że sami mało wiedzą w temacie. I wnioski trzeba wyciągnąć samemu. Nie za bardzo kumam co do tego testu ma wiek, ale ok.

Dzwoniłam do laboratorium. Z 12 pobranych ( było mininum 15 podczas ostatniego USG), 9 komórek było dojrzałych. 4 zapłodnili nasieniem męża a 5 dawcy. I dzisiaj, czyli na 2 dzień mamy 2 zarodki od męża i 3 od dawcy, wszystkie 4 komórkowe. Embriolog mówiła, że jest problem z jakością komórek ( no raczej, przecież mam 40 lat) i że w pozostałych komórkach były wadliwe wrzeciona podziałowe.
Kochana trzymam kciuki za cudowna 5tke 😍 będzie pięknie 😍😘

Zapłodnili te właściwe to dotrwają do 5 doby:-) a i może plemniki je doholują jakby co:-) będą piękne zarodki.

Kochana kciuki dalej mocno zaciśnięte, piękny wynik, oby tak zostało 🤗

Dziecko na mm będzie robic kupy rzadziej i jak juz niejednokrotnie pisalam - bedziecie teraz zyc kupa, a rqczej jej brakiem. Moja potrafila tydzien nie robic, odchodzilam od zmyslow. Ale dopóki jest spokojna i nie placze, to jest ok.
Co do probiotykow to jak ze wzYtskim co sie do niemowlaka odnosi - sa rozne szkoły. Jedni zalecaja, inni nie. Ja podawalam.
A ściąganie mleka tak jak samo karmienie piersia na pocAtku5 boli zajebiscie. To normalne.
No masz racje z tymi kupkami. Z tego co pamiętam u nas po próbach włączenia mm pojawiło się zatwardzenie, ale to syn już miał z 6 miesięcy to inne mm niż dla newbornów.

reklama
Do góry