reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Az boje się poniedziałku jeszcze bardziej 😔🙈 dziś na dodatek mialam dziwny sen... Pierw śniło mi się że rodze i podczas porodu wbili mi nóż w brzuch bo to ponoć ułatwia poród 🙈🤦‍♀️widziałam maleństwo, ba nawet je karmiłam i odciągałam pokarm... Nie wiem czemu 🙈 później między jedna nocna toaleta a druga śniło mi się że robię test ciążowy i wyszedł z delikatna kreska 🙈 już sama nie wiem co myśleć o tym wszystkim. Dziwny ten mój sen dzisiejszy
A czy masz testować w pn?

reklama
Ahhhh ty przeciez ogrodnik jak nasza @fredka84 ;) A przypomnij jak to bylo ze chcialas siostrzenicy pokazac jak sie cos grabiami robi i az pamiatke na nosie zebralas 😂 😂 😂 u mnie dwa kawalki chleba,kostka margaryny i dwa plasterki szynki ;) Nienawidze margaryny a juz o grubo pokrojonej wedlinie nie wspomne. Pozniej zjadlam swoja salatke, mandarynki, mago i prince polo ;)
Margaryna to taki syf, ze to aż przykre, ze w szpitalu to podają...gdzie ludzie powinni jeść zdrowo 🤦🏻‍♀️ Na szczęście miałaś same pyszności ze swojego ekwipunku ;)
Ale Ty masz pamięć, nawet o moich grabiach pamiętasz...ja niestety tez tego nie mogę zapomnieć 😅🤣 tak chciałam uchronić moją siostrzenicę przed spotkaniem z grabiami, ze przez przypadek nacisnęłam właśnie tak jak nie powinnam i wyj*ebalam sobie w nos...moja siostrzenica prawie się posikała ze śmiechu, bo przecież nie musiałam jej tak obrazowo pokazywać czego mam nie robić 🤦🏻‍♀️ A potem miałam takiego guza, ze dramat 🤣🤣🤣

Ja byłem ciekawa czy miałeś cesarke bo teraz miałaś 2 zarodki,a mój lekarz mówi, że po cesarke się dwóch nie daje, i tylko chcialam wiedziec jak jest w innych klinikach pod tym względem. Ale u Ciebie inne sytuacja, ogolnie wydaje mi sie, ze przy blizniakch to lepiej cc tak jak piszesz🙂Dzięki za odpowiedź 🙂
Tez słyszałam, ze dwóch po CC nie podają. A jak jest to nie wiem.. u mnie tez wszystko zależało od lekarza.
Znalazlyscie może gdzieś jakieś świeże statystyki jaka jest faktycznie skuteczność in vitro ? Wiem ze wynik determinuje wiek, schorzenie lata starań ale chodzi mi o takie uśrednione dla wszystkich ?
jeżeli pierwszy raz przystępujesz do in vitro :
Link do: OPIS IVF Calculator - OPIS Pre IVF
Calculator wylicza „twoje” szanse na 6 cykli. Bo szanse rosną a nie maleją po 2-3 nieudanych jak kiedyś myślono. No i jak zwykle statystyka - dajmy na to 30% par ma dziecko przy takich a takich problemach wieku itp. To znaczy, ze jest para jak my, która ma bliźniaki, inna ma jedno dziecko, a inna para zmaga się z porażką. U nas sprawdziła się statystyka 30% skuteczności na transfer. Statystykę się buduje gdy masz więcej punktów stycznych. Są różne wariacje, chociażby piękny - regres do średniej. To znaczy, ze para po 3 nieudanych procedurach , może mieć po 4 procedurze 4-5 dzieci. Regres do średniej to zjawisko „magicznego” zdrowienia ludzi itp.
Drugi kalkulator po pierwszym nieudanym ET.
A tu ogółem stronka

Margaryna to taki syf, ze to aż przykre, ze w szpitalu to podają...gdzie ludzie powinni jeść zdrowo 🤦🏻‍♀️ Na szczęście miałaś same pyszności ze swojego ekwipunku ;)
Ale Ty masz pamięć, nawet o moich grabiach pamiętasz...ja niestety tez tego nie mogę zapomnieć 😅🤣 tak chciałam uchronić moją siostrzenicę przed spotkaniem z grabiami, ze przez przypadek nacisnęłam właśnie tak jak nie powinnam i wyj*ebalam sobie w nos...moja siostrzenica prawie się posikała ze śmiechu, bo przecież nie musiałam jej tak obrazowo pokazywać czego mam nie robić 🤦🏻‍♀️ A potem miałam takiego guza, ze dramat 🤣🤣🤣
Bo grabi się nigdy tak nie stawia żeby ktoś wdepnął na te pazurki 🤦

Tez słyszałam, ze dwóch po CC nie podają. A jak jest to nie wiem.. u mnie tez wszystko zależało od lekarza.

jeżeli pierwszy raz przystępujesz do in vitro :
Link do: OPIS IVF Calculator - OPIS Pre IVF
Calculator wylicza „twoje” szanse na 6 cykli. Bo szanse rosną a nie maleją po 2-3 nieudanych jak kiedyś myślono. No i jak zwykle statystyka - dajmy na to 30% par ma dziecko przy takich a takich problemach wieku itp. To znaczy, ze jest para jak my, która ma bliźniaki, inna ma jedno dziecko, a inna para zmaga się z porażką. U nas sprawdziła się statystyka 30% skuteczności na transfer. Statystykę się buduje gdy masz więcej punktów stycznych. Są różne wariacje, chociażby piękny - regres do średniej. To znaczy, ze para po 3 nieudanych procedurach , może mieć po 4 procedurze 4-5 dzieci. Regres do średniej to zjawisko „magicznego” zdrowienia ludzi itp.
Drugi kalkulator po pierwszym nieudanym ET.
A tu ogółem stronka
Na pierwsza procedurę wyszło mi ponad 49% szans - z tego pierwszego kalkulatora na drugi cykl prawie 80.... szkoda ze jestem po tej drugiej stronie 😂
Dzięki kochana za kalkulatorki🤗

Tak 🙈 ale. Patrząc na to co dzieje się na forum, chodź byłam nastawiona na porażkę to j tak się boję. Bo jednak iskierka nadzieji była
W tobie nadzieja ze przełamiesz ten paskudny marzec, ta zła passę 🙏🙏🙏 ja zrobiłam betę wcześniej bo mam zawsze taki jeden głupi okresowy objaw który co cykl mowil mi ze klapa i potwierdziło sie, a byłam mega pozytywnie nastawiona.
Kiedy mialas transfer ? Jak sie czujesz ?

reklama
Znalazlyscie może gdzieś jakieś świeże statystyki jaka jest faktycznie skuteczność in vitro ? Wiem ze wynik determinuje wiek, schorzenie lata starań ale chodzi mi o takie uśrednione dla wszystkich ?
Źle napisałam u nas skuteczność na zarodek to 25% a nie na transfer. No, ale to na przestrzeni 5 lat. 11 zarodków i będzie 3 dzieci. Zostały mi jeszcze zarodki z tej procedury i może ta statystyka jeszcze spaść, albo wzrosnąć. Ogółem N-to zarodek który się nie urodził. T- tak mamy z niego dziecko.
1 ET NN
2. N
3. T
4.NN
5.N
6. NN
7. TT
Tak wyglada statystyka. Czyli możesz mieć 7 zarodków które się nie urodzą. A potem dwa które się urodzą i nadal mieścisz się w statystykach :-)

Do góry