reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kto po in vitro?

Az boje się poniedziałku jeszcze bardziej 😔🙈 dziś na dodatek mialam dziwny sen... Pierw śniło mi się że rodze i podczas porodu wbili mi nóż w brzuch bo to ponoć ułatwia poród 🙈🤦‍♀️widziałam maleństwo, ba nawet je karmiłam i odciągałam pokarm... Nie wiem czemu 🙈 później między jedna nocna toaleta a druga śniło mi się że robię test ciążowy i wyszedł z delikatna kreska 🙈 już sama nie wiem co myśleć o tym wszystkim. Dziwny ten mój sen dzisiejszy
A czy masz testować w pn?

reklama
Ahhhh ty przeciez ogrodnik jak nasza @fredka84 ;) A przypomnij jak to bylo ze chcialas siostrzenicy pokazac jak sie cos grabiami robi i az pamiatke na nosie zebralas 😂 😂 😂 u mnie dwa kawalki chleba,kostka margaryny i dwa plasterki szynki ;) Nienawidze margaryny a juz o grubo pokrojonej wedlinie nie wspomne. Pozniej zjadlam swoja salatke, mandarynki, mago i prince polo ;)
Margaryna to taki syf, ze to aż przykre, ze w szpitalu to podają...gdzie ludzie powinni jeść zdrowo 🤦🏻‍♀️ Na szczęście miałaś same pyszności ze swojego ekwipunku ;)
Ale Ty masz pamięć, nawet o moich grabiach pamiętasz...ja niestety tez tego nie mogę zapomnieć 😅🤣 tak chciałam uchronić moją siostrzenicę przed spotkaniem z grabiami, ze przez przypadek nacisnęłam właśnie tak jak nie powinnam i wyj*ebalam sobie w nos...moja siostrzenica prawie się posikała ze śmiechu, bo przecież nie musiałam jej tak obrazowo pokazywać czego mam nie robić 🤦🏻‍♀️ A potem miałam takiego guza, ze dramat 🤣🤣🤣

Ja byłem ciekawa czy miałeś cesarke bo teraz miałaś 2 zarodki,a mój lekarz mówi, że po cesarke się dwóch nie daje, i tylko chcialam wiedziec jak jest w innych klinikach pod tym względem. Ale u Ciebie inne sytuacja, ogolnie wydaje mi sie, ze przy blizniakch to lepiej cc tak jak piszesz🙂Dzięki za odpowiedź 🙂
Tez słyszałam, ze dwóch po CC nie podają. A jak jest to nie wiem.. u mnie tez wszystko zależało od lekarza.
Znalazlyscie może gdzieś jakieś świeże statystyki jaka jest faktycznie skuteczność in vitro ? Wiem ze wynik determinuje wiek, schorzenie lata starań ale chodzi mi o takie uśrednione dla wszystkich ?
jeżeli pierwszy raz przystępujesz do in vitro :
Link do: OPIS IVF Calculator - OPIS Pre IVF
Calculator wylicza „twoje” szanse na 6 cykli. Bo szanse rosną a nie maleją po 2-3 nieudanych jak kiedyś myślono. No i jak zwykle statystyka - dajmy na to 30% par ma dziecko przy takich a takich problemach wieku itp. To znaczy, ze jest para jak my, która ma bliźniaki, inna ma jedno dziecko, a inna para zmaga się z porażką. U nas sprawdziła się statystyka 30% skuteczności na transfer. Statystykę się buduje gdy masz więcej punktów stycznych. Są różne wariacje, chociażby piękny - regres do średniej. To znaczy, ze para po 3 nieudanych procedurach , może mieć po 4 procedurze 4-5 dzieci. Regres do średniej to zjawisko „magicznego” zdrowienia ludzi itp.
Drugi kalkulator po pierwszym nieudanym ET.
A tu ogółem stronka

Margaryna to taki syf, ze to aż przykre, ze w szpitalu to podają...gdzie ludzie powinni jeść zdrowo 🤦🏻‍♀️ Na szczęście miałaś same pyszności ze swojego ekwipunku ;)
Ale Ty masz pamięć, nawet o moich grabiach pamiętasz...ja niestety tez tego nie mogę zapomnieć 😅🤣 tak chciałam uchronić moją siostrzenicę przed spotkaniem z grabiami, ze przez przypadek nacisnęłam właśnie tak jak nie powinnam i wyj*ebalam sobie w nos...moja siostrzenica prawie się posikała ze śmiechu, bo przecież nie musiałam jej tak obrazowo pokazywać czego mam nie robić 🤦🏻‍♀️ A potem miałam takiego guza, ze dramat 🤣🤣🤣
Bo grabi się nigdy tak nie stawia żeby ktoś wdepnął na te pazurki 🤦

Tez słyszałam, ze dwóch po CC nie podają. A jak jest to nie wiem.. u mnie tez wszystko zależało od lekarza.

jeżeli pierwszy raz przystępujesz do in vitro :
Link do: OPIS IVF Calculator - OPIS Pre IVF
Calculator wylicza „twoje” szanse na 6 cykli. Bo szanse rosną a nie maleją po 2-3 nieudanych jak kiedyś myślono. No i jak zwykle statystyka - dajmy na to 30% par ma dziecko przy takich a takich problemach wieku itp. To znaczy, ze jest para jak my, która ma bliźniaki, inna ma jedno dziecko, a inna para zmaga się z porażką. U nas sprawdziła się statystyka 30% skuteczności na transfer. Statystykę się buduje gdy masz więcej punktów stycznych. Są różne wariacje, chociażby piękny - regres do średniej. To znaczy, ze para po 3 nieudanych procedurach , może mieć po 4 procedurze 4-5 dzieci. Regres do średniej to zjawisko „magicznego” zdrowienia ludzi itp.
Drugi kalkulator po pierwszym nieudanym ET.
A tu ogółem stronka
Na pierwsza procedurę wyszło mi ponad 49% szans - z tego pierwszego kalkulatora na drugi cykl prawie 80.... szkoda ze jestem po tej drugiej stronie 😂
Dzięki kochana za kalkulatorki🤗

Tak 🙈 ale. Patrząc na to co dzieje się na forum, chodź byłam nastawiona na porażkę to j tak się boję. Bo jednak iskierka nadzieji była
W tobie nadzieja ze przełamiesz ten paskudny marzec, ta zła passę 🙏🙏🙏 ja zrobiłam betę wcześniej bo mam zawsze taki jeden głupi okresowy objaw który co cykl mowil mi ze klapa i potwierdziło sie, a byłam mega pozytywnie nastawiona.
Kiedy mialas transfer ? Jak sie czujesz ?

reklama
Znalazlyscie może gdzieś jakieś świeże statystyki jaka jest faktycznie skuteczność in vitro ? Wiem ze wynik determinuje wiek, schorzenie lata starań ale chodzi mi o takie uśrednione dla wszystkich ?
Źle napisałam u nas skuteczność na zarodek to 25% a nie na transfer. No, ale to na przestrzeni 5 lat. 11 zarodków i będzie 3 dzieci. Zostały mi jeszcze zarodki z tej procedury i może ta statystyka jeszcze spaść, albo wzrosnąć. Ogółem N-to zarodek który się nie urodził. T- tak mamy z niego dziecko.
1 ET NN
2. N
3. T
4.NN
5.N
6. NN
7. TT
Tak wyglada statystyka. Czyli możesz mieć 7 zarodków które się nie urodzą. A potem dwa które się urodzą i nadal mieścisz się w statystykach :-)

Do góry