reklama
Ania.Wiosenka
Fanka BB :)
Ja nie widziałam nigdzie, nie wiem czy jest możliwość zrobienia takich statystyk. Możliwe że kliniki prowadzą je wewnętrznie. Ale nawet jeśli je znajdziesz to dla jednostki nie mają one znaczenia. Możesz przyjść po latach starań obciążona potężnym wywiadem negatywnym i uda Ci sie pierwszy transfer, albo odwrotnie . Młoda dziewczyna, bez obciążeń (stwierdzonych) wszystko pozornie ok a 10 transferów będzie nieudanych.Znalazlyscie może gdzieś jakieś świeże statystyki jaka jest faktycznie skuteczność in vitro ? Wiem ze wynik determinuje wiek, schorzenie lata starań ale chodzi mi o takie uśrednione dla wszystkich ?
Zdaje sobie z tego sprawę ze tutaj szczęście chyba ma największe znaczenie... mnie ostatnio go bardzo brakuje...Ja nie widziałam nigdzie, nie wiem czy jest możliwość zrobienia takich statystyk. Możliwe że kliniki prowadzą je wewnętrznie. Ale nawet jeśli je znajdziesz to dla jednostki nie mają one znaczenia. Możesz przyjść po latach starań obciążona potężnym wywiadem negatywnym i uda Ci sie pierwszy transfer, albo odwrotnie . Młoda dziewczyna, bez obciążeń (stwierdzonych) wszystko pozornie ok a 10 transferów będzie nieudanych.
Evela.6
Ehh.. Przykro mi.To jeszcze ja dołączę do grona @Tysiajm08 @Nowa1981 7dpt blastki beta 0,26... Brakuje mi słów brakuje juz wiary chyba rozleciałam sie na kawałki...
bazylia128
Dwa kawałki chleba, kostke margaryny i dwa plasterki szynki Dobrze ze sie posiłkuje dostawa z domu bo tak dla ciezarnych nie sa to posilki marzen Jest tutaj lodowka i sama sobie robie jakies posilkiZimno i na zmianę śnieg i słońce. Co masz na kolacje? Znów jakieś rarytasy?
Ostatnia edycja:
bazylia128
Ahhhh ty przeciez ogrodnik jak nasza @fredka84 A przypomnij jak to bylo ze chcialas siostrzenicy pokazac jak sie cos grabiami robi i az pamiatke na nosie zebralas u mnie dwa kawalki chleba,kostka margaryny i dwa plasterki szynki Nienawidze margaryny a juz o grubo pokrojonej wedlinie nie wspomne. Pozniej zjadlam swoja salatke, mandarynki, mago i prince poloU nas pada śnieg a ja czekam na wiosnę z łopatą w ręce i co dziś było na kolacje???
bazylia128
Te statystyki w klinikach sa czesto zawyzone. Czesto nawet jak dochodzi do implantacji ale jest to np ciaza biochemiczna badz inna patologia wpisane w system ze ciaza...Ja nie widziałam nigdzie, nie wiem czy jest możliwość zrobienia takich statystyk. Możliwe że kliniki prowadzą je wewnętrznie. Ale nawet jeśli je znajdziesz to dla jednostki nie mają one znaczenia. Możesz przyjść po latach starań obciążona potężnym wywiadem negatywnym i uda Ci sie pierwszy transfer, albo odwrotnie . Młoda dziewczyna, bez obciążeń (stwierdzonych) wszystko pozornie ok a 10 transferów będzie nieudanych.
Netiaskitchen
Chodzi Ci o różną skuteczność klinik, czy ogólnie jako takiego ivf? Ja nowych nie widziałam. W starych moja klinika miała 26% skuteczności.Znalazlyscie może gdzieś jakieś świeże statystyki jaka jest faktycznie skuteczność in vitro ? Wiem ze wynik determinuje wiek, schorzenie lata starań ale chodzi mi o takie uśrednione dla wszystkich ?
Chyba takie statystyki dużo dla danej pary nie wnoszą niestety, bo każda historia leczenia jest inna...
ilmenau
Jestem u Lach.ciny. Powiem ci co myślę dopiero po punkcji, bo na razie hormony przemawiają przeze mnie. Raczej to nie jest to, czego oczekiwałam tłukąc się przez pół świata w czasie pandemii. Na mnie doktor postawił już x bo jestem stara. Jeżeli jesteś młoda to podejście zapewne będzie inne
Będę wdzięczna za opinie po punkcji, niezależnie od wszystkiego trzymam kciuki!
A co masz na myśli stara? Sprawa akurat nie dotyczy mnie ale bliskiej mi osoby- 36 lat, za nią już 2 stymulacje z każdej jeden zarodek 2-3 dniowy, ciąży brak.
reklama
Margoolcia
Myślę że to zbyt indywidualna kwestia by uśrednianiac takie statystyki ogółem. Mam. Mówiono że ok ,30-40% szans powodzenia ale u nas to 80%. I co tu było robić z taką statystyka? Nie wiele wnosiła.Znalazlyscie może gdzieś jakieś świeże statystyki jaka jest faktycznie skuteczność in vitro ? Wiem ze wynik determinuje wiek, schorzenie lata starań ale chodzi mi o takie uśrednione dla wszystkich ?
Podziel się: