reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Znalazlyscie może gdzieś jakieś świeże statystyki jaka jest faktycznie skuteczność in vitro ? Wiem ze wynik determinuje wiek, schorzenie lata starań ale chodzi mi o takie uśrednione dla wszystkich ?

reklama
Znalazlyscie może gdzieś jakieś świeże statystyki jaka jest faktycznie skuteczność in vitro ? Wiem ze wynik determinuje wiek, schorzenie lata starań ale chodzi mi o takie uśrednione dla wszystkich ?
Ja nie widziałam nigdzie, nie wiem czy jest możliwość zrobienia takich statystyk. Możliwe że kliniki prowadzą je wewnętrznie. Ale nawet jeśli je znajdziesz to dla jednostki nie mają one znaczenia. Możesz przyjść po latach starań obciążona potężnym wywiadem negatywnym i uda Ci sie pierwszy transfer, albo odwrotnie . Młoda dziewczyna, bez obciążeń (stwierdzonych) wszystko pozornie ok a 10 transferów będzie nieudanych.

Ja nie widziałam nigdzie, nie wiem czy jest możliwość zrobienia takich statystyk. Możliwe że kliniki prowadzą je wewnętrznie. Ale nawet jeśli je znajdziesz to dla jednostki nie mają one znaczenia. Możesz przyjść po latach starań obciążona potężnym wywiadem negatywnym i uda Ci sie pierwszy transfer, albo odwrotnie . Młoda dziewczyna, bez obciążeń (stwierdzonych) wszystko pozornie ok a 10 transferów będzie nieudanych.
Zdaje sobie z tego sprawę ze tutaj szczęście chyba ma największe znaczenie... mnie ostatnio go bardzo brakuje...

Zimno i na zmianę śnieg i słońce. Co masz na kolacje? Znów jakieś rarytasy?😂
Dwa kawałki chleba, kostke margaryny i dwa plasterki szynki ;) Dobrze ze sie posiłkuje dostawa z domu bo tak dla ciezarnych nie sa to posilki marzen ;) Jest tutaj lodowka i sama sobie robie jakies posilki ;)

Ostatnia edycja:
U nas pada śnieg a ja czekam na wiosnę z łopatą w ręce 😎 i co dziś było na kolacje???
Ahhhh ty przeciez ogrodnik jak nasza @fredka84 ;) A przypomnij jak to bylo ze chcialas siostrzenicy pokazac jak sie cos grabiami robi i az pamiatke na nosie zebralas 😂 😂 😂 u mnie dwa kawalki chleba,kostka margaryny i dwa plasterki szynki ;) Nienawidze margaryny a juz o grubo pokrojonej wedlinie nie wspomne. Pozniej zjadlam swoja salatke, mandarynki, mago i prince polo ;)

Te statystyki w klinikach sa czesto zawyzone. Czesto nawet jak dochodzi do implantacji ale jest to np ciaza biochemiczna badz inna patologia wpisane w system ze ciaza...

Chodzi Ci o różną skuteczność klinik, czy ogólnie jako takiego ivf? Ja nowych nie widziałam. W starych moja klinika miała 26% skuteczności.
Chyba takie statystyki dużo dla danej pary nie wnoszą niestety, bo każda historia leczenia jest inna...

Jestem u Lach.ciny. Powiem ci co myślę dopiero po punkcji, bo na razie hormony przemawiają przeze mnie. Raczej to nie jest to, czego oczekiwałam tłukąc się przez pół świata w czasie pandemii. Na mnie doktor postawił już x bo jestem stara. Jeżeli jesteś młoda to podejście zapewne będzie inne

Będę wdzięczna za opinie po punkcji, niezależnie od wszystkiego trzymam kciuki!

A co masz na myśli stara? Sprawa akurat nie dotyczy mnie ale bliskiej mi osoby- 36 lat, za nią już 2 stymulacje z każdej jeden zarodek 2-3 dniowy, ciąży brak.

reklama
Myślę że to zbyt indywidualna kwestia by uśrednianiac takie statystyki ogółem. Mam. Mówiono że ok ,30-40% szans powodzenia ale u nas to 80%. I co tu było robić z taką statystyka? Nie wiele wnosiła.

Do góry