reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Na pierwsza procedurę wyszło mi ponad 49% szans - z tego pierwszego kalkulatora na drugi cykl prawie 80.... szkoda ze jestem po tej drugiej stronie 😂
Dzięki kochana za kalkulatorki🤗
Ale Ty powinnaś liczyć teraz z drugiego bo jesteś po nieudanej procedurze.

Znalazlyscie może gdzieś jakieś świeże statystyki jaka jest faktycznie skuteczność in vitro ? Wiem ze wynik determinuje wiek, schorzenie lata starań ale chodzi mi o takie uśrednione dla wszystkich ?
Były jakieś statystyki, ale z 2015 roku, wydaje mi się, że kompletnie bezużyteczne. Z tego co kojarzę, to mówi się o jakiś 40 % skuteczności, ale tak jak piszesz, jest jeszcze mnóstwo czynników dodatkowych. Kiedy my trafiliśmy do kliniki, to na dzień dobry usłyszeliśmy, że mamy mniej niż 5 % szans na ciążę. Kiedy zdecydowaliśmy się na KD, podobno szanse nam wzrosły do 30%, ale jak widać to nie wystarczyło...

Żeby sie utwierdzić w przekonaniu jaka człowiek odniósł porażkę 😂
Też się zawsze wściekam, że po prostu muszą odhaczyć jakieś okienko, a nam każą łudzić się fałszywą nadzieją jeszcze parę dni... Bo ona kiełkuje... 😥. Bez względu na to jak bardzo wiesz, że się nie udało, przez ich gadki zaczynasz mieć nadzieję... Dla mnie to nieludzkie...

Te statystyki w klinikach sa czesto zawyzone. Czesto nawet jak dochodzi do implantacji ale jest to np ciaza biochemiczna badz inna patologia wpisane w system ze ciaza...
Zalezy od kliniki. Moja ok 2 miesiace po terminie porodu dzwoni i pyta o przebieg ciazy i porodu do statystyk właśnie.
No i jesli na wizycie serduszkowej jest ok to fla nich to ciaza.

reklama
Do góry