reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kto po in vitro?

Ja chodzę na terapię, bez tego nie dałabym chyba rady. Psycholog spytał mnie: w takim razie, skoro jest tyle przeszkód i ciagle coś to dlaczego pani nie da sobie spokoju?
Odpowiedziałam, ze jednak podświadomie wierze, ze jest szansa, ze nam się uda. Na kolejnych spotkaniach spróbujemy popracować nad wpadaniem w stany lekowe i widzenie wszystkiego w czarnych barwach.

W każdym razie, test na trombofillie jest szybko. Jak się zamawia z linku, który podałam to kurier jest w dwie strony i wynik hmm u mnie był w ciągu tygodnia.
Dzieki!
Tez bym tak odpowiedziala na tak postawione pytanie. Ja czuje, ze sie tym strasznie stresuje. Mowie sobie, ze jest ok, ale caly czas z tylu głowy mam taki niepokoj.
Ja nie umiem sobie nadal poradzic ze smiercia dziadka.. byl dla mnie strasznie wazny i nadal mam taki zal do siebie, ze moze za malo mu pomoglam, ze moglam cos jeszcze zrobic. To powoduje, ze jestem zestresowana babcia. Bo ona została i caly czas sie boje o nia. Zeby jej sie cos nie stalo. To tez dodatkowo mnie paraliżuje.
No nic.. chyba trzeba będzie sie nad wizyta zastanowic..

reklama
Za godzine bede wiedziec czy znowu test na covid czy uda sie bez [emoji2358]
Mi przed chwila znowu robili test na covid - nienawidze tego - dusze sie i rzygam a ten wojskowy ;) tam gmera i gmera i konca nie widac ;) W sobote o 20:00 biore ostatni zastrzyk z heparyny przed CC. Na sali jest u mnie tym razem nauczycielka okolo 45 lat i dopiero sie stara o dziecko ;) Ma jakis polip i bedzie miala zabieg ale jakos sie nie przejmuje zeby mialo sie nie udac - twardo caly czas nawija ze za rok bedzie juz na porodowce ;)

Jeśli miałoby pomóc nawet minimalnie to warto. Każda chwila spokoju/braku niepokoju jest tego warta.

Wczoraj po wizycie i nawet przed miałam świetny humor.
Dziś zadzwoniłam i wiem, że będą wyniki kariotypów. I co?
Ścisk między łopatkami, od razu brak apetyku, płacz i wizja, że nie będę mogła mieć dzieci. Tego chyba nie da się nauczyć, zbyt wiele w tym procesie cierpimy żeby nie mieć takich wizji.

Ostatni okres mialam opóźniony o tydzień bo tak się stresowałam badaniem usg piersi, jak okazało się, że jest ok to wychodząc z gabinetu czułam, że okres się właśnie zaczął.

@bazylia ,po co ty w tym szpitalu siedzisz? Tak na wszelki wypadek,czy masz juz termin CC?
Na pon CC :o Tetno malej troche skacze wiec monitoruje caly czas sytuacje ;) Leekarze mowia ze przy mnie nie wolno sie podczas usg nic odezwac bo pozniej wracam na kolejne usg calym referatem ;) Znowu jak sie nic nie odzywaja przy badaniu to ja sie co chwile dopytuje czy wszystko dobrze i nie moga sie skupic :/ Jestem niemozliwa - mam tego swiadomosc ale nie bedee siedziec cicho jak mnie cos martwi czy zastanawia.

Nic nie robić , jeśli możesz odpoczywaj. Miałam dokładnie takie plamienia z miesiąc. Jeśli masz jakieś leki rozrzedzające krew do zadzwoń do lekarza z kliniki, może zaleci odstawienie? Ja nic nie odstawiłam , brałam heparynę.
Ja brałam Acard i heparyne z Marcelina plamilam do 12 tc mniej i więcej. Nikt nigdy nie kazał odstawić.
Do 34 tc Acard.
Do dnia przed planowanym CC Heparyna.

Mi przed chwila znowu robili test na covid - nienawidze tego - dusze sie i rzygam a ten wojskowy ;) tam gmera i gmera i konca nie widac ;) W sobote o 20:00 biore ostatni zastrzyk z heparyny przed CC. Na sali jest u mnie tym razem nauczycielka okolo 45 lat i dopiero sie stara o dziecko ;) Ma jakis polip i bedzie miala zabieg ale jakos sie nie przejmuje zeby mialo sie nie udac - twardo caly czas nawija ze za rok bedzie juz na porodowce ;)
No to teraz wyobraz to sobie u niemowlaka...
Na szczęście obylo sie bez i na szczęście jesli robia dzieciom to to jest bardzo szybkie i płycej niz doroslym.
No to moja rada na weekend jest taka - SPIJ [emoji1787] Bo mozesz nie miec ku temu okazji przez najbliższe kilka miesięcy [emoji2358][emoji23]

reklama
No to teraz wyobraz to sobie u niemowlaka...
Na szczęście obylo sie bez i na szczęście jesli robia dzieciom to to jest bardzo szybkie i płycej niz doroslym.
No to moja rada na weekend jest taka - SPIJ [emoji1787] Bo mozesz nie miec ku temu okazji przez najbliższe kilka miesięcy [emoji2358][emoji23]
Popieram, śpij i jeszcze raz śpij🙊 choć ja już jestem po drugiej stronie mocy😍

Do góry