reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

@annemarie czy wolno mi zapytac co ty tak cicho siedzisz za krzakami?
Nie nadazam za wami😅😅😅macie taka produkcje ,ze chce cos odpisac to juz jest sto kolejnych postow albo cos dzieciaki majstruja.Wcziraj chcialam o intralipidzie wam napisac i NK ,bo troche mieszacie fakty i tez nie dalam rady😅😅😅😅ale rzuce wam haslo,ze ,Intralipid to wyciag z Soji,co stoi na przeszkodzie jesc soje albo produkty w ktorych ona jest? Mozna sie i tak ratowac.
Scratching powoduje,ze w endonetrium namnazaja sie komorki NK ,ktore chca ratowac to zadrapanie przed zakazeniem,NK w endo to nie to samo co NK we krwi.
To tak w ogromnym skrocie.

reklama
Nie nadazam za wami😅😅😅macie taka produkcje ,ze chce cos odpisac to juz jest sto kolejnych postow albo cos dzieciaki majstruja.Wcziraj chcialam o intralipidzie wam napisac i NK ,bo troche mieszacie fakty i tez nie dalam rady😅😅😅😅ale rzuce wam haslo,ze ,Intralipid to wyciag z Soji,co stoi na przeszkodzie jesc soje albo produkty w ktorych ona jest? Mozna sie i tak ratowac.
Scratching powoduje,ze w endonetrium namnazaja sie komorki NK ,ktore chca ratowac to zadrapanie przed zakazeniem,NK w endo to nie to samo co NK we krwi.
To tak w ogromnym skrocie.
Ooooo oooo, bo to ja napisałam referat 👍🏼
czyli nażreć się soi przed transferem. 😂

Ostatnia edycja:
Ooooo oooo, bo to ja napisałam referat 👍🏼
czuli nażreć się soi przed transferem. 😂
Ty chyba pisalas ,ze NK tak ci skacza,ja mialam od 16%-32 w ciazy i mialam nakaz wlewow do 12 tc bo wtedy podobno sa bardzo aktywne i rosna w uj ( brzydko mowiac ) tak samo przy karmieniu,u ciebie chyba tak jest,sorry jak pomylilam .Przy czym zabic bym sie za to nie dala bo przy moich ostatnich dwoch transferach wzielam dwa wlewy i dalam spokoj,odstawilam clexane,encorton i nic sie nie stalo.Takie przeczucie z brzucha.Nie pomylilo mnie.Wiec nie wiem na ile to jest faktyxznie konieczne.

Ja nie brałam nic dopochwowo a i tak plamienie było, długie....nikt nic nie znalazł. Krwiaka ani nic podobnego. Przeszło .
Ehhh, jak już mi się wydaje ze jest okej to znów coś się zaczyna dziać. Postaram się wytrzymać do piątku do wizyty w klinice. Mi p dr powiedziała ze między pęcherzykami jest skrzep 1,3 cm ale ze on nie krwawi wiec wcześniejsze epizody krwi (były 2) mogły być z tym związane bo mógł być większy. Natomiast tydzień temu na wizycie nic nie widziała a tez plamilam na mleczko kawowo...

Ty chyba pisalas ,ze NK tak ci skacza,ja mialam od 16%-32 w ciazy i mialam nakaz wlewow do 12 tc bo wtedy podobno sa bardzo aktywne i rosna w uj ( brzydko mowiac ) tak samo przy karmieniu,u ciebie chyba tak jest,sorry jak pomylilam .Przy czym zabic bym sie za to nie dala bo przy moich ostatnich dwoch transferach wzielam dwa wlewy i dalam spokoj,odstawilam clexane,encorton i nic sie nie stalo.Takie przeczucie z brzucha.Nie pomylilo mnie.Wiec nie wiem na ile to jest faktyxznie konieczne.
Tak to ja 💁🏼‍♀️
Właśnie po fakcie jak już zrobiłam to badanie to się zastanawiałam czy jest miarodajne. Jak zrobione w pierwszej fazie cyklu może być inne, to przy karmieniu tym bardziej. Zobaczę czy tutaj zrobią mi wlew. Jak nie to będę pic olej sojowy 😜

Tak robiliśmy nasze kariotypy po 2 poronieniu. Są ok. W większości u ludzi są ok, ale no trzeba to sprawdzić. U Ciebie jest problem mechaniczny, więc jeśli endo jest ok; wyniki ok, nasienie ok to naprawdę dobry punkt startowy. Ale jak już pewnie poczytałaś to nie jest tak, że na pewno uda się za pierwszym razem, bo są jeszcze inne czynniki już samego zarodka. No ale też nie powiedziane, że akurat u Was ten 1 raz nie będzie tym szczęśliwym, bo jak najbardziej szanse są duże. Także wytrwałości:)
Wiem - to loteria 🙈 . Dziękuje za pomoc ❤️. W sumie oprócz mnie i starego nikt o naszych procedurach nie wie . Rodzice tez nie . I gdyby nie to forum napewno człowiekowi byłoby dużo ciężej 🙃. Jeszcze raz wielkie dzieki ze jesteście dziewczyny ❤️

reklama
Jak sprawdzałam 6 dpt to był ponad 60.
No i biore 3x 200 mg progesteron besins i 1x prolutex 25 mg
Czyli super.Ja mialam takie krotkie plamienie z blizniakami ,tez brozowa krew,dok kazal mi clexane odstawic i przestac brac prg dopochwowo i sie natychmiast skonczylo.
Starczy ze gdziec delikatnie zahaczysz i juz jakies naczynko strzela.Nie przejmowalabym sie tym.Duzo atrakcji czeka cie jeszcze w ciazy mnogiej.Kup sobie duzo melisy,na nerwy👍🍵🍵🍵

Do góry