reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Mi przed chwila znowu robili test na covid - nienawidze tego - dusze sie i rzygam a ten wojskowy ;) tam gmera i gmera i konca nie widac ;) W sobote o 20:00 biore ostatni zastrzyk z heparyny przed CC. Na sali jest u mnie tym razem nauczycielka okolo 45 lat i dopiero sie stara o dziecko ;) Ma jakis polip i bedzie miala zabieg ale jakos sie nie przejmuje zeby mialo sie nie udac - twardo caly czas nawija ze za rok bedzie juz na porodowce ;)
O nowa sąsiadka.

Siedzę przed gabinetem mojej ginekolog, wszystko jej zawdzięczam 😍 diagnozę wtornej niepłodności, opieke w ciąży, CC. Kuwa okres mam od trzech tygodni, super.

Mam pytanie
Dlaczego niektóre kliniki zalecają weryfikację hormonów po transferze zazwyczaj 3,5,8 dzień a niektóre nie?
Czy lekarz tak jest pewny powodzenia transferu że nie trzeba kontrolować?

Na pon CC :o Tetno malej troche skacze wiec monitoruje caly czas sytuacje ;) Leekarze mowia ze przy mnie nie wolno sie podczas usg nic odezwac bo pozniej wracam na kolejne usg calym referatem ;) Znowu jak sie nic nie odzywaja przy badaniu to ja sie co chwile dopytuje czy wszystko dobrze i nie moga sie skupic :/ Jestem niemozliwa - mam tego swiadomosc ale nie bedee siedziec cicho jak mnie cos martwi czy zastanawia.
Trudny z ciebie pacjent🤣🤣😅

Czy dobrze rozumiem, że przy tych ostatnich, udanych transferach 😍 nie skupiałas się zbytnio na immunologii?

U nas były 4 zarodki i żaden z nami nie został, raz było puste jajo, lekarz mówił że pęcherzyk bardzo ładny itd... już coraz bardziej myślę że to wina zarodków że się nam nie udało i chyba powinniśmy iść bardziej w sprawdzenie genetyki. W immuno nie jest źle,P dał zapobiegawczo immunosupresję, ale po tym beta nie ruszyła. Mądre Główki doradzcie coś, w którym kierunku powinnam zacząć drugą procedurę 🙏 chcę jechać na pierwszą wizytę przygotowana, myślę o Invicta.
To u mnie tak samo.
4 transfery przy 3 puste jajo. Immuno ok.
Jakąś ci dr zalecił immunsupresję ??

Mam pytanie
Dlaczego niektóre kliniki zalecają weryfikację hormonów po transferze zazwyczaj 3,5,8 dzień a niektóre nie?
Jak dla mniej nie ma kompletnie sensu wydawać kasę na weryfikacje które nic wielkiego nie wnoszą. Z reguły dostajemy końskie dawki leków a dołożenie kolejnej porcji progesteronu nic nie daje.

Mam pytanie
Te co karza kontrolować w 3,6,10 nabijają sobie kasiorę. Nie jest to konieczne do powodzenia transferu ;)

Mam pytanie
Moja klinika kaze czekac do 10-12dpt. Nie chca slyszec o wcześniejszej becie.
Mozna oczywiscie robic te weryfikacje, ale one w stu procentach i tak nie dadza Ci odpowiedzi czy jest ok czy nie. Najwazniejszy jest przyrost.

reklama
Jak dla mniej nie ma kompletnie sensu wydawać kasę na weryfikacje które nic wielkiego nie wnoszą. Z reguły dostajemy końskie dawki leków a dołożenie kolejnej porcji progesteronu nic nie daje.

Te co karza kontrolować w 3,6,10 nabijają sobie kasiorę. Nie jest to konieczne do powodzenia transferu ;)

Moja klinika kaze czekac do 10-12dpt. Nie chca slyszec o wcześniejszej becie.
Mozna oczywiscie robic te weryfikacje, ale one w stu procentach i tak nie dadza Ci odpowiedzi czy jest ok czy nie. Najwazniejszy jest przyrost.
Czyli już jestem spokojniejsza :)

Do góry