reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Dziewczyny pomocy..
Do tej pory z dwóch stymulacji miałam cała masę niedojrzałych komórek. Z 13 tylko 6 dojrzałych a potem z 16/9 dojrzałych. Za każdym razem miałam podawany Ovitrelle 250 micrograms i punkcję już po 35 godz.
Kiedyś pisałyście, że można by podać podwójny trigger??? Co to znaczy podwójny? Większą dawkę czy dwa inne leki.
Proszę napiszcie jak było u Was 🙏

Dziewczyny pomocy..
Do tej pory z dwóch stymulacji miałam cała masę niedojrzałych komórek. Z 13 tylko 6 dojrzałych a potem z 16/9 dojrzałych. Za każdym razem miałam podawany Ovitrelle 250 micrograms i punkcję już po 35 godz.
Kiedyś pisałyście, że można by podać podwójny trigger??? Co to znaczy podwójny? Większą dawkę czy dwa inne leki.
Proszę napiszcie jak było u Was [emoji120]
Ja 0rzy drugiej symulacji mialam Ovitrelle i decapeptyl. Wg mojej kliniki zwiększa ilosc dojrzałych jajek.

Tak to ja 💁🏼‍♀️
Właśnie po fakcie jak już zrobiłam to badanie to się zastanawiałam czy jest miarodajne. Jak zrobione w pierwszej fazie cyklu może być inne, to przy karmieniu tym bardziej. Zobaczę czy tutaj zrobią mi wlew. Jak nie to będę pic olej sojowy

Dziewczyny pomocy..
Proszę napiszcie jak było u Was 🙏
hej ja mialam podwojny genapetyl daily,czyli dwie dawki , to sa takue standardowe. prawie wszystkie jaja dojrzale a po ostatniej pukcji z innym lekiem 30% niedojezalych

Az muszę wam. Napisać 🙈Nie wiem co się stało ale dzwonił do mnie embriolog z kliniki 😱😱😱 pierwszy raz, aż w szoku byłam i nie wiedziałam z kim rozmawiam 🙈 powoedzial to samo co lekarz że mam 3 jak to ujol piękne blastki wysokiej klasy, A reszta odpadła w 6 dobie... 😔 Więc juz nie wiem co może być przyczyną że w 3 dobie były piękne, dotrwały d9 5 doby i w 6 już przestały się rozwijać 😔

Ostatnia edycja:
Jak dla mniej nie ma kompletnie sensu wydawać kasę na weryfikacje które nic wielkiego nie wnoszą. Z reguły dostajemy końskie dawki leków a dołożenie kolejnej porcji progesteronu nic nie daje.
teraz też już bym nie brala;) tylko sama krew zbadala. Ale wtedy mi się przydało bo zielona i prog mi dołożyli w 3 dpt bo było dość niski.

reklama
Po takim okresie będzie tygodniowa owulacja😜
Wybór prosty operacja (jprdl dawno w szpitalu nie byłam) kategorycznie odmówiłam. Endometrium 10 mm więc prawdziwy okres nie nadszedł🙊 torbiele mają się dobrze, dostałam jakieś tabletki jednoskładnikowe ponieważ nadal karmię piersią. Od razu było info że raczej nie pomogą, ch.....z tym wszystkim.
Kuwa cukier w kosmos:( zaczynam nowe życie.
Edit. w przychodni normalnie panika, EKG , zaraz wchodzę do lekarza choć nie byłam umówiona, jprdl co oni wymyślają.....

Ostatnia edycja:
Do góry