reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Wychodzi na to ze to chyba od tego No bo ani się nie pojawia przy wysiłku, ani przy gwałtownych ruchach ( wstawanie z łóżka np) ani nie zmienia się jego natężenie ( ze 2 razy było widać niewielka brązowa ilość po nocy : ost aplikacja o 22 na wkładce , a tak to tylko na papierze jest wydzielina koloru brudnego taki jakby delikatny brązowy albo kawa z mlekiem). No i właśnie kwestia , ze dopóki tak mam to mam nie brać acardu i jestem w kropce 😒
A ty wiesz jaki masz poziom progesteronu?

Kochana. Jeśli masz "tylko" niedrożne jajowody i nasienie męża jest dobre to tylko pierwszym czy drugim transferem da się sprawdzić, czy będzie ciąża. Ale jeśli wszystko wybadane i jest ok; to jest duuuża szansa, że zarodek się zagnieździ (oczywiście jak w naturze i in vitro to ruletka, bo zarodek może być akurat chory genetycznie i wtedy się nie zagnieździ). Wydaje się, że u Ciebie to kwestia tylko, aby trafić na dobry zarodek. U mnie tak było. Nie znaleźli mi nic (do immuno nie doszłam), bo w ciąże zachodziłam; ale były wady genetyczne i poronienia, a potem chyba sie już głowa zablokowała, bo nie mogliśmy zajść. U nas remedium okazało się znalezienie zdrowego genetycznie zarodka; jestem w ciąży.
Przeraża mnie czasem ogrom tych informacji tutaj 🙈 z jednej strony multum ważnych informacji - a z drugiej taki strach jak się czyta Wasze opowieści . Super ze Ci się udało . Stary ma super morfologię nie ma się czego doczepić - badania które do tej pory zrobiliśmy wychodzą super . Czekam teraz na okres żeby porobić resztę hormonów i uderzamy już z całym zestawem badań na kolejna wizytę . Powiedz mi jeszcze robiliście kariotypy ? My zrobiliśmy dodatkowo kilka dni temu ale na wyniki czeka się ok 50 dni 🙈

Te badania cytokiny Nk itd to immunologia, nie wszystkie dziewczyny je robią.to się bada po paru niepowodzeniach lub poronieniach...
U Ciebie są niedrożne jajowody być może to jest u Was tylko przyczyną. Trzymam kciuki za owocną stymulację i zdrowe zarodeczki, może u Ciebie uda się za pierwszym razem i nie będziesz musiała się zagłębiać w immunologię 😉
Oby kochana 🥰

Eee to krzyki to u nas ze tak powiem codzienność, bo moja starsza nie reaguje jak siw do biej powie normalnie pierdyliard razy, a jak krzykne to foch, ze czemu na nia krzyczę [emoji1787][emoji2358][emoji2358]
Wczoraj powiedzialam jej jakies 10 razy, zeby nie probowala stawac na pilce, bo spadnie i siw uderzy. Ofkors zlala to i spadla i co? Ryk, ze czemu jej nie zlapalam [emoji38][emoji38][emoji38] Aha no i klasyk, jak on płakała to mlodsza zwymiotowala smarkiem tuz obok, w pokoju pelnym zabawek [emoji1787][emoji23][emoji2358][emoji38]
Potrzebuje wina. Duzej ilości. [emoji1787]
Uf czyli nie tylko ja...... podobne klimaty u nas panują. Serio po takim dniu wrzasków mam wyrzuty sumienia. Nie jest tak codziennie ale ostatnio coraz częściej.

Jestem z wami od 3 tygodni - od momentu aż dowiedziałam się ze moje jajowody są niedrożne (w tamtym roku naturalna ciąża pozamaciczna - zatrzymała się w jajowodzie . W klinice byłam już 2 razy . Dostałam masę badań anty hbc ,cmv igm ,cytologię , biocenozę , posiewy , amh, usg piersi, wszystkie hormony , wit D ,różyczkę igg, toxoplazmoze itd. Stary dostał 3 badania nasienia i wymaz z cewki. Większość badań już zrobiliśmy i jest w jak najlepszym porządku . Czytam was i zastanawiam się czy to wystarcza ? Mówicie o cytokinach , trombofiliach ,nk, kirach itd - a ja niewiem nawet o czym wy piszecie 🙈. Zaczynam świrować 🤣 i jestem przerażona tym ile jeszcze niewiem . Czy na pierwszy transfer lekarz zlecił wam jakieś inne badania jaeszcze oprócz tego co wymieniłam wyżej ? 🤷🏼‍♀️
Immunologie raczej bada się już po niepowodzeniach. Mi dr zleciła cały pakiet po 2 nieudanych transferach.
Tobie zawsze może się udać za pierwszym ☺️✊🏻

reklama
Przeraża mnie czasem ogrom tych informacji tutaj 🙈 z jednej strony multum ważnych informacji - a z drugiej taki strach jak się czyta Wasze opowieści . Super ze Ci się udało . Stary ma super morfologię nie ma się czego doczepić - badania które do tej pory zrobiliśmy wychodzą super . Czekam teraz na okres żeby porobić resztę hormonów i uderzamy już z całym zestawem badań na kolejna wizytę . Powiedz mi jeszcze robiliście kariotypy ? My zrobiliśmy dodatkowo kilka dni temu ale na wyniki czeka się ok 50 dni 🙈
Tak robiliśmy nasze kariotypy po 2 poronieniu. Są ok. W większości u ludzi są ok, ale no trzeba to sprawdzić. U Ciebie jest problem mechaniczny, więc jeśli endo jest ok; wyniki ok, nasienie ok to naprawdę dobry punkt startowy. Ale jak już pewnie poczytałaś to nie jest tak, że na pewno uda się za pierwszym razem, bo są jeszcze inne czynniki już samego zarodka. No ale też nie powiedziane, że akurat u Was ten 1 raz nie będzie tym szczęśliwym, bo jak najbardziej szanse są duże. Także wytrwałości:)

Do góry