reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Jestem z wami od 3 tygodni - od momentu aż dowiedziałam się ze moje jajowody są niedrożne (w tamtym roku naturalna ciąża pozamaciczna - zatrzymała się w jajowodzie . W klinice byłam już 2 razy . Dostałam masę badań anty hbc ,cmv igm ,cytologię , biocenozę , posiewy , amh, usg piersi, wszystkie hormony , wit D ,różyczkę igg, toxoplazmoze itd. Stary dostał 3 badania nasienia i wymaz z cewki. Większość badań już zrobiliśmy i jest w jak najlepszym porządku . Czytam was i zastanawiam się czy to wystarcza ? Mówicie o cytokinach , trombofiliach ,nk, kirach itd - a ja niewiem nawet o czym wy piszecie 🙈. Zaczynam świrować 🤣 i jestem przerażona tym ile jeszcze niewiem . Czy na pierwszy transfer lekarz zlecił wam jakieś inne badania jaeszcze oprócz tego co wymieniłam wyżej ? 🤷🏼‍♀️

reklama
Invicta
emoji8.png
A dzisiaj masz wizytę u immunologa w Gdyni tak?

Ja mam odstawiony acard. Sama nie wiem od czego te plamienia. Może mam już tak podrażniona szyjkę od tych leków ze tak właśnie reaguje. No bo od czego innego to by mogło być ???
Próbowałam się dostać do lekarza: nie ma takiej opcji.Najwcześniej w pon. Natężenie plamienia/brudzenia jest takie samo- tylko na papierze. Trochę mnie boli brzuch wiec wzięłam nospe. Nic więcej już nie zrobię 😒
Ja nie brałam nic dopochwowo a i tak plamienie było, długie....nikt nic nie znalazł. Krwiaka ani nic podobnego. Przeszło .

Jestem z wami od 3 tygodni - od momentu aż dowiedziałam się ze moje jajowody są niedrożne (w tamtym roku naturalna ciąża pozamaciczna - zatrzymała się w jajowodzie . W klinice byłam już 2 razy . Dostałam masę badań anty hbc ,cmv igm ,cytologię , biocenozę , posiewy , amh, usg piersi, wszystkie hormony , wit D ,różyczkę igg, toxoplazmoze itd. Stary dostał 3 badania nasienia i wymaz z cewki. Większość badań już zrobiliśmy i jest w jak najlepszym porządku . Czytam was i zastanawiam się czy to wystarcza ? Mówicie o cytokinach , trombofiliach ,nk, kirach itd - a ja niewiem nawet o czym wy piszecie 🙈. Zaczynam świrować 🤣 i jestem przerażona tym ile jeszcze niewiem . Czy na pierwszy transfer lekarz zlecił wam jakieś inne badania jaeszcze oprócz tego co wymieniłam wyżej ? 🤷🏼‍♀️
Na początek w zupełności wystarczą podstawowe badania, właśnie takie jakie zrobiliście.

Kochana. Jeśli masz "tylko" niedrożne jajowody i nasienie męża jest dobre to tylko pierwszym czy drugim transferem da się sprawdzić, czy będzie ciąża. Ale jeśli wszystko wybadane i jest ok; to jest duuuża szansa, że zarodek się zagnieździ (oczywiście jak w naturze i in vitro to ruletka, bo zarodek może być akurat chory genetycznie i wtedy się nie zagnieździ). Wydaje się, że u Ciebie to kwestia tylko, aby trafić na dobry zarodek. U mnie tak było. Nie znaleźli mi nic (do immuno nie doszłam), bo w ciąże zachodziłam; ale były wady genetyczne i poronienia, a potem chyba sie już głowa zablokowała, bo nie mogliśmy zajść. U nas remedium okazało się znalezienie zdrowego genetycznie zarodka; jestem w ciąży.

Moi zdrowi ale wczoraj takie wrzaski że szok [emoji23][emoji23][emoji23] niestety ja też:( sąsiedzi policję wezwą.... Szkoda pisać jakie miałam potem wyrzuty. Nawet jak się postaram to kończy się krzykiem, wczoraj scena..starszak zaczyna gotować[emoji7], smaży sobie jajecznicę, ja zmywam naczynia, córka targa swoje krzesło ładuje się między nas i zaczyna majstrować przy kuchni, tłumacze raz , drugi, łapie za rączki, nic nie daje w końcu moja irytacja sięga zenitu, wywalam dzieci z kuchni warcząc.......starszak podsumował a tak dobrze szło [emoji23][emoji23][emoji23]
Eee to krzyki to u nas ze tak powiem codzienność, bo moja starsza nie reaguje jak siw do biej powie normalnie pierdyliard razy, a jak krzykne to foch, ze czemu na nia krzyczę [emoji1787][emoji2358][emoji2358]
Wczoraj powiedzialam jej jakies 10 razy, zeby nie probowala stawac na pilce, bo spadnie i siw uderzy. Ofkors zlala to i spadla i co? Ryk, ze czemu jej nie zlapalam [emoji38][emoji38][emoji38] Aha no i klasyk, jak on płakała to mlodsza zwymiotowala smarkiem tuz obok, w pokoju pelnym zabawek [emoji1787][emoji23][emoji2358][emoji38]
Potrzebuje wina. Duzej ilości. [emoji1787]

reklama

Te badania cytokiny Nk itd to immunologia, nie wszystkie dziewczyny je robią.to się bada po paru niepowodzeniach lub poronieniach...
U Ciebie są niedrożne jajowody być może to jest u Was tylko przyczyną. Trzymam kciuki za owocną stymulację i zdrowe zarodeczki, może u Ciebie uda się za pierwszym razem i nie będziesz musiała się zagłębiać w immunologię 😉

Do góry