reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Kochana właśnie porównałam dwa programy optimum i all inclusive i wyszło dziwnie :D jeśli do optimum dopłacę za to czego nie ma w all inclisive wychodzi, że all inclusive kosztuje 100 zł drożej.

Przy hiperce i odroczonym transferze biorąc pod uwagę 2300zł za transfer oraz by i w jednym i drugim było AH i EmbryoGlue wychodzi: Optimum 13700 a AllInclusive 13400 :D
O kurde, podrożało to sporo przez rok😕bierz jak korzystniej wychodzi. Wiadomo, że każde zaoszczędzone 100zl będziesz umiała dobrze wydać

reklama
@Szyszka99
Tak rzeczywiście się mówi, że te badania nie są konieczne tak często,ale plusem tego pakietu jest nawet nie to, że jest ta wizyta/telefon 3,6,10 dpt tylko, że po transferze juz właściwie za nic nie będziesz płacić, ani za badania krwi (beta plus hormony) , ani za wizyty. W przypadku udanego transferu oznacza to opłacone wizyty włącznie z serduszkową. Akurat my wybieraliśmy ten pakiet, żeby w razie odroczonego transferu dostać najwyższy zwrot, ale okazało się, że oprócz tej oplaty jednorazowo za caly pakiet to faktycznie nie dopłacaliśmy.Co, umówmy się, w przypadku invicty jest akurat zaskakujące 😆
A Wy mieliście odroczony transfer? Mogłabyś rozwinać myśl o tym niedopłacaniu bo jestem ciekawa :D a nie ogarniam za bardzo chyba ze względu na pore:D

A Wy mieliście odroczony transfer? Mogłabyś rozwinać myśl o tym niedopłacaniu bo jestem ciekawa :D a nie ogarniam za bardzo chyba ze względu na pore:D
No właśnie. Ta pora😆ja już też niezbyt ogarniam i może niezbyt logicznie piszę 😊
5 wizyt po transferze jest wliczonych (a przynajmniej było) w ramach tego pakietu all inclusive. Kazda z nich włącznie z badaniem bety, proga i estradiolu.
U nas miał być odroczony transfer, zresztą w pierwszej procedurze bylam na skraju hiperki i transfer był wtedy odroczony. Miałam AMH pow. 6. Ale finalnie teraz byl transfer świeży. I za nic nie dopłacaliśmy. Ostatnia wizyta w klinice to bylo 24dpt, wizyta serduszkowa. Ostatnia opłacona.
Ja byłam przyzwyczajona już że w invicta to caly czas coś trzeba płacić, a ten pakiet mnie pozytywnie zaskoczył akurat

Kurczę bo ja mam 6,38 AMH i lekarz mnie uczulił, na hiperkę, orientacyjny koszt mowił, że w 15k się zamniemy a ja tak szukałam takiego pakietu i nie mogłam znalezc ale w koncu zrozumiałam o co mu chodziło :D a np jak są te droższe pakiety z transferem gdzie dodatkowo są leki przed transferem, wizyty czy badania laboratoryjne przed transferem to myslisz, ze warto? Czy lepiej ten podstawowy i jak cos dopłacać?

No właśnie. Ta pora😆ja już też niezbyt ogarniam i może niezbyt logicznie piszę 😊
5 wizyt po transferze jest wliczonych (a przynajmniej było) w ramach tego pakietu all inclusive. Kazda z nich włącznie z badaniem bety, proga i estradiolu.
U nas miał być odroczony transfer, zresztą w pierwszej procedurze bylam na skraju hiperki i transfer był wtedy odroczony. Miałam AMH pow. 6. Ale finalnie teraz byl transfer świeży. I za nic nie dopłacaliśmy. Ostatnia wizyta w klinice to bylo 24dpt, wizyta serduszkowa. Ostatnia opłacona.
Ja byłam przyzwyczajona już że w invicta to caly czas coś trzeba płacić, a ten pakiet mnie pozytywnie zaskoczył akurat
Czyli w końcu dzidzi się udało! Gratuluje :* ostatnie pytanie i puszczam Cie do spania i siebie też, na jakim byłas protokole? długim czy krotkim?

Mega mega dziękuję Ci za pomoc z tym moim rozkminianiem wszystkiego :* jesteś super uprzejma :*

Kurczę bo ja mam 6,38 AMH i lekarz mnie uczulił, na hiperkę, orientacyjny koszt mowił, że w 15k się zamniemy a ja tak szukałam takiego pakietu i nie mogłam znalezc ale w koncu zrozumiałam o co mu chodziło :D a np jak są te droższe pakiety z transferem gdzie dodatkowo są leki przed transferem, wizyty czy badania laboratoryjne przed transferem to myslisz, ze warto? Czy lepiej ten podstawowy i jak cos dopłacać?
Mi się lepiej sprawdziło droższy pakiet. Ale wiesz, kazda sytuacja jest inna i ciężko tak wyrokować zawczasu co lepsze. Jakieś ryzyko i tak podejmujesz. Taki hazard trochę 🙈🙈🙈
Dobrze, że Cię uczulił. Mnie przy pierwszej procedurze nikt nie uprzedził i ile się nastresowalam wtedy to moje...

reklama
Czyli w końcu dzidzi się udało! Gratuluje :* ostatnie pytanie i puszczam Cie do spania i siebie też, na jakim byłas protokole? długim czy krotkim?

Mega mega dziękuję Ci za pomoc z tym moim rozkminianiem wszystkiego :* jesteś super uprzejma :*
No udało się 😊jakimś cudem
Długi protokół. Niskie dawki menopuru na początku. 18 dni stymulacji. W pizdu dlugo jakoś. Estradiol 3300 na chwilę przed punkcją. Pobrane 16 dojrzałych komórek (21 pęcherzyków było). Z tego 3 blastki tylko (teraz myślę, że aż 3 blastki). Oskar urodzony 1.11.2020. Zdrowy i silny❤️Nasz drugi.Ja mam 37 lat (za chwilę 38🙈)
Ty z Wawy jesteś?

Do góry