reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kto po in vitro?

Ja myśle, ze wszystko zależy od sylwetki :-) jak idzie tylko w tyłek to kiepsko, lepiej w cycki. No, ale mało która kobieta tyje równomiernie. Ja tam wagą się nie przejmuje, ale mam teraz trądzik jak 15latka :oops: No jak nie jedno to drugie.. buehehe
Ja tyje rownomiernie na szczescie.Kiedys wazylam 81kg i nikt by mi tyle nie dal.Bo ja mam i zawsze bede miala cycka,tylek i wciecie.Wiec to sie tak rozklada u mnie na szczescie😅
No teraz o wcieciu nie ma mowy hehe

reklama
Mam pytanko do dziewczyn, które leczą się w Invicta lub ogarniają procedury lub miały podobną sytuacje. Bo my prawdopodobnie będziemy korzystać z takiego pakietu: Link do: Program In Vitro All Inclusive | INVICTA. Kuwa chociaż tu nas stać na OL INKLUZIW XD
I jeśli dojdzie do hiperki i nie ma transferu świeżaczka to oddają 2100, a za podstawowy transfer mrozaczka płaci się 2300. Tylko, że w tym "naszym" pakiecie są takie dodatkowe procedury jak: AH, EmbryoGlue, Nadzór nad implantacją zarodków i porady w klinice oraz badania laboratoryjne. A jak patrzę na cennik taki jakby osobny to:
Program In Vitro ETM STANDARD
zawiera: transfer zarodków
2300
Program In Vitro ETM STANDARD+
zawiera: transfer zarodków, leki przed transferem
3100
Program In Vitro ETM OPTIMUM
zawiera: wizyty, AH, transfer zarodków, badania laboratoryjne przed transferem
3800
Program In Vitro ETM OPTIMUM+
zawiera: wizyty, AH, transfer zarodków, leki przed transferem, badania laboratoryjne przed transferem
4600
Program In Vitro ETM ALL INCLUSIVE
zawiera: wizyty, AH, transfer zarodków, nadzór nad implantacją, badania laboratoryjne
4900
Program In Vitro ETM ALL INCLUSIVE+
zawiera: wizyty, AH, transfer zarodków, leki przed transferem, nadzór nad implantacją, badania laboratoryjne
5700
I tak sobie myślę, że jak oddadzą te 2100 a weźmiemy ten za 2300 i będą te rzeczy za które płaciliśmy w pakiecie to spoko, ale jak wraz z decyzją o mrożeniu i transferze dopiero mrozaczka na skutek hiperki odejdzie nam to co jest opłacone w pakiecie i będzie za to trzeba płacić jeszcze raz to ujowo trochę... ;/ Nie żebym była pieniążek jakiś ale wiecie, jak już raz zapłacone to trochę byłoby wyrzucenie kasy w błoto jeśli kazaliby za: AH, EmbryoGlue, Nadzór nad implantacją zarodków i porady w klinice oraz badania laboratoryjne płacić jeszcze raz...

Ja wiem, że to hipotetyczna sytuacja ale ogólnie lekarz już na pierwszej wizycie zasugerował, że może się tak zdarzyć i pewnie tak będzie, że będę miała podawany zarodek zamrożony ale czy któraś z Was tak miała i jak wyglądała sprawa z płatnościami?

Mam pytanko do dziewczyn, które leczą się w Invicta lub ogarniają procedury lub miały podobną sytuacje. Bo my prawdopodobnie będziemy korzystać z takiego pakietu: Link do: Program In Vitro All Inclusive | INVICTA. Kuwa chociaż tu nas stać na OL INKLUZIW XD
I jeśli dojdzie do hiperki i nie ma transferu świeżaczka to oddają 2100, a za podstawowy transfer mrozaczka płaci się 2300. Tylko, że w tym "naszym" pakiecie są takie dodatkowe procedury jak: AH, EmbryoGlue, Nadzór nad implantacją zarodków i porady w klinice oraz badania laboratoryjne. A jak patrzę na cennik taki jakby osobny to:
Program In Vitro ETM STANDARD
zawiera: transfer zarodków
2300
Program In Vitro ETM STANDARD+
zawiera: transfer zarodków, leki przed transferem
3100
Program In Vitro ETM OPTIMUM
zawiera: wizyty, AH, transfer zarodków, badania laboratoryjne przed transferem
3800
Program In Vitro ETM OPTIMUM+
zawiera: wizyty, AH, transfer zarodków, leki przed transferem, badania laboratoryjne przed transferem
4600
Program In Vitro ETM ALL INCLUSIVE
zawiera: wizyty, AH, transfer zarodków, nadzór nad implantacją, badania laboratoryjne
4900
Program In Vitro ETM ALL INCLUSIVE+
zawiera: wizyty, AH, transfer zarodków, leki przed transferem, nadzór nad implantacją, badania laboratoryjne
5700
I tak sobie myślę, że jak oddadzą te 2100 a weźmiemy ten za 2300 i będą te rzeczy za które płaciliśmy w pakiecie to spoko, ale jak wraz z decyzją o mrożeniu i transferze dopiero mrozaczka na skutek hiperki odejdzie nam to co jest opłacone w pakiecie i będzie za to trzeba płacić jeszcze raz to ujowo trochę... ;/ Nie żebym była pieniążek jakiś ale wiecie, jak już raz zapłacone to trochę byłoby wyrzucenie kasy w błoto jeśli kazaliby za: AH, EmbryoGlue, Nadzór nad implantacją zarodków i porady w klinice oraz badania laboratoryjne płacić jeszcze raz...

Ja wiem, że to hipotetyczna sytuacja ale ogólnie lekarz już na pierwszej wizycie zasugerował, że może się tak zdarzyć i pewnie tak będzie, że będę miała podawany zarodek zamrożony ale czy któraś z Was tak miała i jak wyglądała sprawa z płatnościami?
Nadzór nad implantacją zarodków to ściema, po prostu to są zwykle badania progesteronu i bety. Do reszty nie wypowiadam się bo ja brałam tylko EmbryoGlue za 300 zł.
Jeśli będziesz miała mrożony zarodek to policz sobie co bardziej się opłaca.

No prawdę powiem ze co racja to racja do grubych nie należę bo mam 166 wzrostu i waga 48 ale po tym miesiącu stymulacja o teraz konskie dawki proga to napewno 3-4 kg mnie przybyło a jem tyle samo.
Dobrze ze bateria w wadze padła 😂
Hahahahaha. Nie ma wagi to nie ma problemu😂 ja juz sie przestalam wazyc. Fakt, schudłam troche. Sama nie wiem czemu. Moze stres. Ale to bardziej takie wahania wagi. Po stymulacji przytylam. Jak to mowia - od powietrza 😂

reklama
Do góry