reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Nadzór nad implantacją zarodków to ściema, po prostu to są zwykle badania progesteronu i bety. Do reszty nie wypowiadam się bo ja brałam tylko EmbryoGlue za 300 zł.
Jeśli będziesz miała mrożony zarodek to policz sobie co bardziej się opłaca.
No rozumiem, tylko w tych wszystkich pakietach na stronie jest transfer świeżego zarodka, jak mi wyjdzie hiperka a tego nie będę wiedziała przed to mrożony a pakiet trzeba wybrac od razu :D

reklama
Mam pytanko do dziewczyn, które leczą się w Invicta lub ogarniają procedury lub miały podobną sytuacje. Bo my prawdopodobnie będziemy korzystać z takiego pakietu: Link do: Program In Vitro All Inclusive | INVICTA. Kuwa chociaż tu nas stać na OL INKLUZIW XD
I jeśli dojdzie do hiperki i nie ma transferu świeżaczka to oddają 2100, a za podstawowy transfer mrozaczka płaci się 2300. Tylko, że w tym "naszym" pakiecie są takie dodatkowe procedury jak: AH, EmbryoGlue, Nadzór nad implantacją zarodków i porady w klinice oraz badania laboratoryjne. A jak patrzę na cennik taki jakby osobny to:
Program In Vitro ETM STANDARD
zawiera: transfer zarodków
2300
Program In Vitro ETM STANDARD+
zawiera: transfer zarodków, leki przed transferem
3100
Program In Vitro ETM OPTIMUM
zawiera: wizyty, AH, transfer zarodków, badania laboratoryjne przed transferem
3800
Program In Vitro ETM OPTIMUM+
zawiera: wizyty, AH, transfer zarodków, leki przed transferem, badania laboratoryjne przed transferem
4600
Program In Vitro ETM ALL INCLUSIVE
zawiera: wizyty, AH, transfer zarodków, nadzór nad implantacją, badania laboratoryjne
4900
Program In Vitro ETM ALL INCLUSIVE+
zawiera: wizyty, AH, transfer zarodków, leki przed transferem, nadzór nad implantacją, badania laboratoryjne
5700
I tak sobie myślę, że jak oddadzą te 2100 a weźmiemy ten za 2300 i będą te rzeczy za które płaciliśmy w pakiecie to spoko, ale jak wraz z decyzją o mrożeniu i transferze dopiero mrozaczka na skutek hiperki odejdzie nam to co jest opłacone w pakiecie i będzie za to trzeba płacić jeszcze raz to ujowo trochę... ;/ Nie żebym była pieniążek jakiś ale wiecie, jak już raz zapłacone to trochę byłoby wyrzucenie kasy w błoto jeśli kazaliby za: AH, EmbryoGlue, Nadzór nad implantacją zarodków i porady w klinice oraz badania laboratoryjne płacić jeszcze raz...

Ja wiem, że to hipotetyczna sytuacja ale ogólnie lekarz już na pierwszej wizycie zasugerował, że może się tak zdarzyć i pewnie tak będzie, że będę miała podawany zarodek zamrożony ale czy któraś z Was tak miała i jak wyglądała sprawa z płatnościami?
Lekarz zaznacza procedury podstawowe które powinniście mieć w programie. Pozniej Pani opiekun powie wam jakie opcje macie dodatkowe. My wybraliśmy tańszy pakiet ale płaciliśmy oddzielnie za dodatkowe procedury które nie były wymagane ale chcieliśmy. Zwrot za niewykonany transfer to 1700 zł oddali nam za inne niewykorzystane procedury które nie były potrzebne 😊

Mam pytanko do dziewczyn, które leczą się w Invicta lub ogarniają procedury lub miały podobną sytuacje. Bo my prawdopodobnie będziemy korzystać z takiego pakietu: Link do: Program In Vitro All Inclusive | INVICTA. Kuwa chociaż tu nas stać na OL INKLUZIW XD
I jeśli dojdzie do hiperki i nie ma transferu świeżaczka to oddają 2100, a za podstawowy transfer mrozaczka płaci się 2300. Tylko, że w tym "naszym" pakiecie są takie dodatkowe procedury jak: AH, EmbryoGlue, Nadzór nad implantacją zarodków i porady w klinice oraz badania laboratoryjne. A jak patrzę na cennik taki jakby osobny to:
2300
3100
3800
zawiera: wizyty, AH, transfer zarodków, leki przed transferem, badania laboratoryjne przed transferem
4600
zawiera: wizyty, AH, transfer zarodków, nadzór nad implantacją, badania laboratoryjne
4900
zawiera: wizyty, AH, transfer zarodków, leki przed transferem, nadzór nad implantacją, badania laboratoryjne
5700
I tak sobie myślę, że jak oddadzą te 2100 a weźmiemy ten za 2300 i będą te rzeczy za które płaciliśmy w pakiecie to spoko, ale jak wraz z decyzją o mrożeniu i transferze dopiero mrozaczka na skutek hiperki odejdzie nam to co jest opłacone w pakiecie i będzie za to trzeba płacić jeszcze raz to ujowo trochę... ;/ Nie żebym była pieniążek jakiś ale wiecie, jak już raz zapłacone to trochę byłoby wyrzucenie kasy w błoto jeśli kazaliby za: AH, EmbryoGlue, Nadzór nad implantacją zarodków i porady w klinice oraz badania laboratoryjne płacić jeszcze raz...

Ja wiem, że to hipotetyczna sytuacja ale ogólnie lekarz już na pierwszej wizycie zasugerował, że może się tak zdarzyć i pewnie tak będzie, że będę miała podawany zarodek zamrożony ale czy któraś z Was tak miała i jak wyglądała sprawa z płatnościami?
Niewiem jak w pakiecie ja miałam osobno, jak była jakaś procedura niewykorzystana np Ah to pisało się papierek o zwrot.
Proponuję napisać email do kliniki.oni tam przeważnie odpisują tego samego dnia ;)

Lekarz zaznacza procedury podstawowe które powinniście mieć w programie. Pozniej Pani opiekun powie wam jakie opcje macie dodatkowe. My wybraliśmy tańszy pakiet ale płaciliśmy oddzielnie za dodatkowe procedury które nie były wymagane ale chcieliśmy. Zwrot za niewykonany transfer to 1700 zł oddali nam za inne niewykorzystane procedury które nie były potrzebne 😊
Hmm czyli w sumie dobre wieści, a leczyłaś się w Invicta Bydgoszcz?

Niewiem jak w pakiecie ja miałam osobno, jak była jakaś procedura niewykorzystana np Ah to pisało się papierek o zwrot.
Proponuję napisać email do kliniki.oni tam przeważnie odpisują tego samego dnia ;)
Dzięki, za niecałe 2 tygodnie będę wiedziała już nie chce pisać mailów przed tą ważną wizytą zeby nie wyjść na wariatkę ale no jakoś mnie tak myśl naszła teraz :D

Coś Ty, gdybyś zobaczyła jak wyglądają gabinety ginekologiczne to poczułabyś się jak u fotografa 20 lat temu, ściany obite jakąś tapetą, dramat :D Ale zgodzę się , że na początku też myślałam że Niemcy , jeśli chodzi o medycynę to są trochę bardziej ogarnięci, albo umówmy się - bardzo źle trafiłam. A my jeździmy do Bociana do Białegostoku, mieliśmy tam iui i ogólnie dobrze się tam czuję.
Ja sie tu tez leczylam przez 3 lata,wiem ze sa za murzynami,ale to jest efekt tego ze maja prawnie wiele procedur zakazanych,pomimo to sa i bardzo dobre kliniki i specjalisci.Chyba zle trafilas.
Tak samo mam super ginekologa i powiedziala bym gabinet i wyposazenie na najwyzdzym poziomie.
Szkoda,ze tak sie sparzylas😔

2300
3100
3800
4600
4900
5700

I tak najwięcej oddają przy tym pakiecie w razie odroczonego transferu. Myślę, że wszystko osobno i tak wyszloby ci drożej. A tu masz naprawdę dużo wliczone. Też braliśmy tę opcję właśnie z tego powodu. Żeby jak najmniej stracić.

Nadzór nad implantacją zarodków to ściema, po prostu to są zwykle badania progesteronu i bety. Do reszty nie wypowiadam się bo ja brałam tylko EmbryoGlue za 300 zł.
Jeśli będziesz miała mrożony zarodek to policz sobie co bardziej się opłaca.
@Szyszka99
Tak rzeczywiście się mówi, że te badania nie są konieczne tak często,ale plusem tego pakietu jest nawet nie to, że jest ta wizyta/telefon 3,6,10 dpt tylko, że po transferze juz właściwie za nic nie będziesz płacić, ani za badania krwi (beta plus hormony) , ani za wizyty. W przypadku udanego transferu oznacza to opłacone wizyty włącznie z serduszkową. Akurat my wybieraliśmy ten pakiet, żeby w razie odroczonego transferu dostać najwyższy zwrot, ale okazało się, że oprócz tej oplaty jednorazowo za caly pakiet to faktycznie nie dopłacaliśmy.Co, umówmy się, w przypadku invicty jest akurat zaskakujące 😆

reklama
I tak najwięcej oddają przy tym pakiecie w razie odroczonego transferu. Myślę, że wszystko osobno i tak wyszloby ci drożej. A tu masz naprawdę dużo wliczone. Też braliśmy tę opcję właśnie z tego powodu. Żeby jak najmniej stracić.
Kochana właśnie porównałam dwa programy optimum i all inclusive i wyszło dziwnie :D jeśli do optimum dopłacę za to czego nie ma w all inclisive wychodzi, że all inclusive kosztuje 100 zł drożej.

Przy hiperce i odroczonym transferze biorąc pod uwagę 2300zł za transfer oraz by i w jednym i drugim było AH i EmbryoGlue wychodzi: Optimum 13700 a AllInclusive 13400 :D

Do góry