Według mnie zależy dużo od lekarza i wskazań medycznych.Poczytajcie sobie pkt 5
wedlug mnie jest tam bardzo duze pole do interpretacji i dyskusji z lekarzem.
reklama
annemarie
Fanka BB :)
Tak jest tam napisane,tyle ze nie kazdy lekarz to w ten sposob przedstawia,a jak ktos nie wie to sie zgadza zamiast dyskutowacWedług mnie zależy dużo od lekarza i wskazań medycznych.
Teraz będę chciała żeby zapładniali wszystkie bo nie mieliśmy żadnych mrozakow. Dla mnie to zadne pocieszenie, ze mamy 10 zamrożonych komórek.
Swoją droga jak uda mi się zajść w ciążę i dziecko się urodzi to oddam komuś te oocyty, za darmo (o ile będzie taka mozliwosc)
Swoją droga jak uda mi się zajść w ciążę i dziecko się urodzi to oddam komuś te oocyty, za darmo (o ile będzie taka mozliwosc)
Dokładnie. Trzeba walczyć o swojeTak jest tam napisane,tyle ze nie kazdy lekarz to w ten sposob przedstawia,a jak ktos nie wie to sie zgadza zamiast dyskutowac
Dokładnie. Trzeba walczyć o swoje ;Tak jest tam napisane,tyle ze nie kazdy lekarz to w ten sposob przedstawia,a jak ktos nie wie to sie zgadza zamiast dyskutowac
To prawda ,kupa kasy poszła a.rezultat żaden.Teraz będę chciała żeby zapładniali wszystkie bo nie mieliśmy żadnych mrozakow. Dla mnie to zadne pocieszenie, ze mamy 10 zamrożonych komórek.
Aduś16
Ja osobiście nie jestem zwolennikiem hodowli tylko do 3ciej doby, sama to rozważałam po tyn jak z 2 całkiem ładnych zarodków w 3 dobie do 5tej nie dotarły żadne.. Jednak zmieniłam zdanie jak w kolejnej stymulacji mialam 3 zarodki dokładnie tej samej klasie w 3ciej dobie które 2 dni później stały się ładnymi blastkami. Co dla mnie oznacza że pewnie zawiodło nasienie i że w ciągu tych 2 dob wszystko może się zdarzyć.. Gdybym w pierwszej stymulacji poprzestała na 3ciej dobie zmarnowalalbym kupe czasu i kasy na 2 transfery z których doopa by była.. W obecnych warunkach laboratoryjnych to nie jest koniecznie tak że napewno lepiej w macicy, silny przetrwa 2 kolejne dni zarówno w macicy jak i na szkle, jak plemnik slaby to w macicy zarodek tez padnie.. 3 ciej i 4 dobie go często nawet nie ma w macicy w naturalnym zapłodnieniu a turla się nadal w jajowodzie wiec nie ma porównania.. Ale może masz rację biorąc 2 w 3ciej dobie a resztę podhodowac, to ma większy sens skoro i tak podchodzisz do świeżego transferu to trochę inna sytuacja. Znając Invicte będąc naciskać na pełna hodowle do blastocystyZapytam , wezmę wszystko byle by pomogło .
Myślisz że lepiej transfer w 3 dobie zrobić ?? Zawsze lepsze warunki w macicy są.
Może by podać 2 w 3 dobie a resztę jak coś wgl będzie to do 5 doby zostawić.
Jak nie będzie co podać to mi 2 tyś zwrócą a wszystko mnie kosztowało ponad 15 tys.
Aduś16
Ty zberezniku No w sumie nie mam nic przeciwko skojarzeniom ze mną przy golej papieTak a propo @Aduś16 to z przyjemniejszych tematów myślę o Tobie za każdym razem jak mąż mi robi zastrzyk w pupę z coenzymu lekarz kazał mi brać suple tylko do okresu, potem już nic.
Tak tylko jest bardzo duże ryzyko że w 5 dobie nie będzie nic. A ja dostanę zwrotu 2 tys przy kosztach 15, więc nic dlatego rozważam wzięcie 2 w 3 dobie a resztę hodować, bo wiem że ze słabym nasieniem najlepiej trzymać do 5.doby bo szkoda czasu , kasy i emocji na kolejne tranfery.Ja osobiście nie jestem zwolennikiem hodowli tylko do 3ciej doby, sama to rozważałam po tyn jak z 2 całkiem ładnych zarodków w 3 dobie do 5tej nie dotarły żadne.. Jednak zmieniłam zdanie jak w kolejnej stymulacji mialam 3 zarodki dokładnie tej samej klasie w 3ciej dobie które 2 dni później stały się ładnymi blastkami. Co dla mnie oznacza że pewnie zawiodło nasienie i że w ciągu tych 2 dob wszystko może się zdarzyć.. Gdybym w pierwszej stymulacji poprzestała na 3ciej dobie zmarnowalalbym kupe czasu i kasy na 2 transfery z których doopa by była.. W obecnych warunkach laboratoryjnych to nie jest koniecznie tak że napewno lepiej w macicy, silny przetrwa 2 kolejne dni zarówno w macicy jak i na szkle, jak plemnik slaby to w macicy zarodek tez padnie.. 3 ciej i 4 dobie go często nawet nie ma w macicy w naturalnym zapłodnieniu a turla się nadal w jajowodzie wiec nie ma porównania.. Ale może masz rację biorąc 2 w 3ciej dobie a resztę podhodowac, to ma większy sens skoro i tak podchodzisz do świeżego transferu to trochę inna sytuacja. Znając Invicte będąc naciskać na pełna hodowle do blastocysty
reklama
Wesoła_Aga
Laseczki ja w trakcie stymulacji już 3, więc ostatnia z dofinansowaniem do leków;(
Po usg walczymy o 4 pęcherzyki znowu klapa ;(
Biorę maksymalne dawki leków menopur 300 i gonapeptyl , odrzuciłam wszystkie uzywki łykam masę supli i tylko 4 komórki ;(.
To jakiś dramat
Hej kochana. Ja właśnie dziś byłam na wizycie startowej i strasznie się denerwuje przed stymulacja. Nic nie pisałam bo z tych nerwow już sobie popłakuje i się dołuje a jeszcze nie zaczęłam. U mnie będzie piąta stymulacja. Mam już wystrzelane jajniki jak to lekarz mi dziś powiedział ( bo miałam mega duże dawki przez niskie Amh) ze tym razem będziemy próbować prawie jak na naturalnym...mam 150 gonal f i lamette 2 tabl. Nie mam pojęcia czy coś sie zarekrutuje...to będzie taki eksperyment ale już chyba nic innego mi nie zostało okres mam mieć za tydzień i zaczynam kłucie od 3 dnia tym razem. Chcemy małe dawki ale dłużej ciągnąć bo u mnie bardzo szybko skacze estradiol a komórki niedojrzałe...
Rozumiem Twój ból kochana muszę jakoś uspokoić głowę ale cały dzień dziś płacze zamiast sie cieszyć ze zaczynam działać
Jadę na tym samym wózku kobitki...
AMH do bani, 0 transferów, 2 próba. Na USG 4 pęcherzyki po lewej i prawej... Też już jadę na maksymalnych dawkach...
Natsnats - ja mam termin @ w środę. Też dziś byłam na wizycie startowej. To jesteśmy stymulacyjne sąsiadki !!
Podziel się: