Po punkcji? Ja mam zacząć drugiego dnia cykluJa dostałam po punkcji 2 razy dziennie przez 5 dni
reklama
Biedroneczka28
Fanka BB :)
Tak po punkcji, tylko u mnie inna sytuacja, bo ja mam transfer odroczonyPo punkcji? Ja mam zacząć drugiego dnia cyklu[emoji848]
JestemMama!
Ja do inseminacji mialam wszystkie leki 100% płatneNie musisz się o nią starać. Przysługuje ci refundacja na leki do 3 stymulacji. Lekarz na recepcie zaznacza że leki mają refundację
A coś mi w starej klinice jeszcze lekarz pierdolil że jakieś leki do inseminacji też chyba się wliczają
Dzięki też staram się tak myśleć , ale szansę naprawdę wyglądają słabo a liczyłam na więcej przy 3 stymulacji i amh 2.98.Może tylko 4 pecherzyki ale może świetnej jakości. Może z tego 4 komórki będą i 4 zarodki. In vitro jest przewrotne. Możesz mieć 10 komórek i 1 zarodek, albo 4 oocyty i 2 świetne zarodki. Odwrotu nie ma jak piszesz z refundacją wyjdzie wam 5tys za program. 4 komórki to realna szansa na dziecko, mniejsza niż 10 ale nadal szansa. Inaczej sobie to wyobrażałaś ale to nie znaczy, ze już wszystko skreślone. U mnie jak szło po jak gruzie to było finał był zaskakujący. Oby u Ciebie było tak samo:-)
Optymizm gdzieś mi uciekł, jestem po 4 nieudanych transferach z 5 zarodków i najbardziej martwię się czy nasienie da radę ;(
Biedroneczka28
To normalne, że się boisz... Ale staraj się myśleć pozytywnie, wiem że ciężko ja sama się bałam co wyjdzie mimo że komórek pobranych miałam 17 z których 12 było dojrzały, 6 zapłodnionych a zarodki zostały 3. Także tak jak dziewczyny piszą nie ma reguły! Będzie dobrze :* a Amh mam takie samo jak TyDzięki też staram się tak myśleć , ale szansę naprawdę wyglądają słabo a liczyłam na więcej przy 3 stymulacji i amh 2.98.
Optymizm gdzieś mi uciekł, jestem po 4 nieudanych transferach z 5 zarodków i najbardziej martwię się czy nasienie da radę ;(
annemarie
A to nie bylo Diphedreline?No dramat. Ten jeden za 1326 z refundacja chyba kosztuje 3,20 . Jest różnica
annemarie
Aaa,ok to jest na pobudzenie komorek jajowych?Elonva150 jeden zastrzyk, który uwalnia się kilka dni
mala_Mi 80
Elonva 150A to nie bylo Diphedreline?
mala_Mi 80
Tak, jeden zastrzyk a uwalnia się około 5 dniAaa,ok to jest na pobudzenie komorek jajowych?
reklama
annemarie
Poczytajcie sobie pkt 5Wtrace sie Ja miałam 10 pobranych oocytow z czego 8 dojrzałych ale mogli zapłodnić 6, bo taka ustawa i w 3 dobie 5 bardzo pięknych zarodków i jeden sredniaczek.
Miałam gonal + menopur i przez ostatnie 3 dni doszło cetrotide.
wedlug mnie jest tam bardzo duze pole do interpretacji i dyskusji z lekarzem.
Załączniki
Podziel się: