reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Może tylko 4 pecherzyki ale może świetnej jakości. Może z tego 4 komórki będą i 4 zarodki. In vitro jest przewrotne. Możesz mieć 10 komórek i 1 zarodek, albo 4 oocyty i 2 świetne zarodki. Odwrotu nie ma jak piszesz z refundacją wyjdzie wam 5tys za program. 4 komórki to realna szansa na dziecko, mniejsza niż 10 ale nadal szansa. Inaczej sobie to wyobrażałaś ale to nie znaczy, ze już wszystko skreślone. U mnie jak szło po jak gruzie to było finał był zaskakujący. Oby u Ciebie było tak samo:-)
Dzięki też staram się tak myśleć , ale szansę naprawdę wyglądają słabo a liczyłam na więcej przy 3 stymulacji i amh 2.98.
Optymizm gdzieś mi uciekł, jestem po 4 nieudanych transferach z 5 zarodków i najbardziej martwię się czy nasienie da radę ;(

Dzięki też staram się tak myśleć , ale szansę naprawdę wyglądają słabo a liczyłam na więcej przy 3 stymulacji i amh 2.98.
Optymizm gdzieś mi uciekł, jestem po 4 nieudanych transferach z 5 zarodków i najbardziej martwię się czy nasienie da radę ;(
To normalne, że się boisz... Ale staraj się myśleć pozytywnie, wiem że ciężko ja sama się bałam co wyjdzie mimo że komórek pobranych miałam 17 z których 12 było dojrzały, 6 zapłodnionych a zarodki zostały 3. Także tak jak dziewczyny piszą nie ma reguły! Będzie dobrze :* a Amh mam takie samo jak Ty :)

reklama
Wtrace sie ☺️ Ja miałam 10 pobranych oocytow z czego 8 dojrzałych ale mogli zapłodnić 6, bo taka ustawa i w 3 dobie 5 bardzo pięknych zarodków i jeden sredniaczek.
Miałam gonal + menopur i przez ostatnie 3 dni doszło cetrotide.
Poczytajcie sobie pkt 5
wedlug mnie jest tam bardzo duze pole do interpretacji i dyskusji z lekarzem.

Załączniki

• Screenshot_20210311-202748_Chrome.jpg
    Screenshot_20210311-202748_Chrome.jpg
    416,8 KB · Wyświetleń: 78
Do góry