reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Jadę na tym samym wózku kobitki...

AMH do bani, 0 transferów, 2 próba. Na USG 4 pęcherzyki po lewej i prawej... Też już jadę na maksymalnych dawkach...

Natsnats - ja mam termin @ w środę. Też dziś byłam na wizycie startowej. To jesteśmy stymulacyjne sąsiadki !!
Agula ile ty masz lat? Co lekarze mówią na tak kiepską reakcję? Trzymam ✊✊✊ żeby się udało tym razem
Edit. Masz 4 pęcherzyki czy po 4 na każdym?

reklama
A jakie masz to amh? Jakie masz leki i w jakich dawkach?
Jadę na tym samym wózku kobitki...

AMH do bani, 0 transferów, 2 próba. Na USG 4 pęcherzyki po lewej i prawej... Też już jadę na maksymalnych dawkach...

Natsnats - ja mam termin @ w środę. Też dziś byłam na wizycie startowej. To jesteśmy stymulacyjne sąsiadki !!

Agula ile ty masz lat? Co lekarze mówią na tak kiepską reakcję? Trzymam ✊✊✊ żeby się udało tym razem
Edit. Masz 4 pęcherzyki czy po 4 na każdym?

31 lat

Lekarz zgania na wysokie FSH które świadczy o tym że jajniki mają niewiele już pęcherzyków. Menopauza mnie szybciej złapie...

Po 4 na każdym jajniku...

A jakie masz to amh? Jakie masz leki i w jakich dawkach?

AMH 2, ale lekarz mówił, że ważniejsze jest to FSH...

W tym drugim podejściu co będzie mam zapisany tylko Menpur w dawce końskiej 375

To ładne masz to amh, co ja bym dala za takie [emoji85] a to fsh ile masz?
31 lat

Lekarz zgania na wysokie FSH które świadczy o tym że jajniki mają niewiele już pęcherzyków. Menopauza mnie szybciej złapie...

Musze sie Wam pochwalić bo spadł mi kamień z serca. Mam wynik negatywny na covid :) uffff. Nawet nie wiecie jak sie ciesze :). Niby czlowiek wie, ze sie dobrze czuje i powinno byc dobrze ale roznie to bywa. Bylam przerazona ta izolacja bo przeciez w przyszly czwartek mam immunologa!
Przez to, ze dala mi ten test wczoraj to dzis mi przepadla mozliwosc pojscia do immunologa bo dzwonili ze zwolnil sie termin i moglam przyspieszyc :/. No trudno. Dobrze, ze ta moja juz za tydzien :))

31 lat

W tym drugim podejściu co będzie mam zapisany tylko Menpur w dawce końskiej 375
Czyli jeszcze jesteś młoda i masz dobre amh a już takie problemy przy stymulacji. Ale jak masz po 4 to jest dobrze, jest ogromna szansa na dzidziolka 😊

To ładne masz to amh, co ja bym dala za takie [emoji85] a to fsh ile masz?

Hu... wie bo ja powtarzałam to nikt mi nie powiedział, że się tabletki nie bierze i wyszło 0,4.

A jeżeli pytałaś o FSH to wyszło 11,5 mlU/ml w 2 dc

Edit sory przeczytałam TSH 🤣🤣

@mala_Mi 80 a_mi - mi doktor mówił, że to słabe :D wcześniej miałam w wyniku 1,5 także sam się dziwił, że taka różnica w AMH... a to samo labo żeby było śmieszniej...

Fsh może rzeczywiście trochę podwyższone, ale jeszcze tragedii aż takiej tez nie ma. Może po prostu trzeba trafić w dobre leki i dobry cykl. Ja mam podobne problemy i mi lekarz mówił, że przy niskim amh trzeba po prostu trafić w dobry cykl, raz jest dobra reakcja na stymulacje, raz gorsza niestety..
Ja pokładam swoje nadzieję w tej lekarce z krio, która podobno się specjalizuje w niskiej rezerwie, może wymyśli coś mądrego na mnie [emoji85]
Hu... wie bo ja powtarzałam to nikt mi nie powiedział, że się tabletki nie bierze i wyszło 0,4.

Edit sory przeczytałam TSH [emoji1787][emoji1787]

@mala_Mi 80 a_mi - mi doktor mówił, że to słabe :D wcześniej miałam w wyniku 1,5 także sam się dziwił, że taka różnica w AMH... a to samo labo żeby było śmieszniej...

Edit sory przeczytałam TSH 🤣🤣

Pewnie mogłoby być lepsze ale nie jest przecież źle.
A mi też kiedyś wyszło trochę inne amh bo ponoć w labie jakieś odczynniki zmienili.
Swoją drogą ciekawe jakie ja amh będę teraz miała po 2 stymulacjach z tylko 3 miesięczną przerwą między nimi

reklama
Zapytam , wezmę wszystko byle by pomogło .
Myślisz że lepiej transfer w 3 dobie zrobić ?? Zawsze lepsze warunki w macicy są.
Może by podać 2 w 3 dobie a resztę jak coś wgl będzie to do 5 doby zostawić.
Jak nie będzie co podać to mi 2 tyś zwrócą a wszystko mnie kosztowało ponad 15 tys.
Embrion jest w macicy dopiero w 4 dobie wcześniej w jajowodzie. Dlatego w 4 dniu zmieniają pożywki w labie. Ogółem to kwestia dyskusyjna co lepsze dla embrionu. Jak jest zdrowy to zaimplantuje się czy podany będzie w 3 czy w 5. Tylko kwestie psychiczne.... podajesz zarodek w 3 dobie i nie wiadomo czy klinika by go pisała w ogóle. Bo może słaby byłby a Ty jak nasz szpilkach czekasz na betę w 6dpt i tyle stresu. A i jeżeli wszystkie identyczne będą w 3 dobie wybiorą pierszy lepszy niekoniecznie najlepszy. Podadzą słabszy w cyklu który moim zdaniem jest największa szansa na ciąże. A ten lepszy zarodek zamrożą. Nie pamietam czy ty jesteś w invicta. U mnie w klinice jak masz mieć podane w 3 dobie to podadzą w 3 dobie. W innych klinikach dzwonią, ze zarodki identyczne czy zmieniłaś zdanie i hodować...

Do góry