reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kto po in vitro?

Jadę na tym samym wózku kobitki...

AMH do bani, 0 transferów, 2 próba. Na USG 4 pęcherzyki po lewej i prawej... Też już jadę na maksymalnych dawkach...

Natsnats - ja mam termin @ w środę. Też dziś byłam na wizycie startowej. To jesteśmy stymulacyjne sąsiadki !!
Agula ile ty masz lat? Co lekarze mówią na tak kiepską reakcję? Trzymam ✊✊✊ żeby się udało tym razem
Edit. Masz 4 pęcherzyki czy po 4 na każdym?

reklama
A jakie masz to amh? Jakie masz leki i w jakich dawkach?
Jadę na tym samym wózku kobitki...

AMH do bani, 0 transferów, 2 próba. Na USG 4 pęcherzyki po lewej i prawej... Też już jadę na maksymalnych dawkach...

Natsnats - ja mam termin @ w środę. Też dziś byłam na wizycie startowej. To jesteśmy stymulacyjne sąsiadki !!

Agula ile ty masz lat? Co lekarze mówią na tak kiepską reakcję? Trzymam ✊✊✊ żeby się udało tym razem
Edit. Masz 4 pęcherzyki czy po 4 na każdym?

31 lat

Lekarz zgania na wysokie FSH które świadczy o tym że jajniki mają niewiele już pęcherzyków. Menopauza mnie szybciej złapie...

Po 4 na każdym jajniku...

A jakie masz to amh? Jakie masz leki i w jakich dawkach?

AMH 2, ale lekarz mówił, że ważniejsze jest to FSH...

W tym drugim podejściu co będzie mam zapisany tylko Menpur w dawce końskiej 375

To ładne masz to amh, co ja bym dala za takie [emoji85] a to fsh ile masz?
31 lat

Lekarz zgania na wysokie FSH które świadczy o tym że jajniki mają niewiele już pęcherzyków. Menopauza mnie szybciej złapie...

Musze sie Wam pochwalić bo spadł mi kamień z serca. Mam wynik negatywny na covid :) uffff. Nawet nie wiecie jak sie ciesze :). Niby czlowiek wie, ze sie dobrze czuje i powinno byc dobrze ale roznie to bywa. Bylam przerazona ta izolacja bo przeciez w przyszly czwartek mam immunologa!
Przez to, ze dala mi ten test wczoraj to dzis mi przepadla mozliwosc pojscia do immunologa bo dzwonili ze zwolnil sie termin i moglam przyspieszyc :/. No trudno. Dobrze, ze ta moja juz za tydzien :))

31 lat

W tym drugim podejściu co będzie mam zapisany tylko Menpur w dawce końskiej 375
Czyli jeszcze jesteś młoda i masz dobre amh a już takie problemy przy stymulacji. Ale jak masz po 4 to jest dobrze, jest ogromna szansa na dzidziolka 😊

To ładne masz to amh, co ja bym dala za takie [emoji85] a to fsh ile masz?

Hu... wie bo ja powtarzałam to nikt mi nie powiedział, że się tabletki nie bierze i wyszło 0,4.

A jeżeli pytałaś o FSH to wyszło 11,5 mlU/ml w 2 dc

Edit sory przeczytałam TSH 🤣🤣

@mala_Mi 80 a_mi - mi doktor mówił, że to słabe :D wcześniej miałam w wyniku 1,5 także sam się dziwił, że taka różnica w AMH... a to samo labo żeby było śmieszniej...

Fsh może rzeczywiście trochę podwyższone, ale jeszcze tragedii aż takiej tez nie ma. Może po prostu trzeba trafić w dobre leki i dobry cykl. Ja mam podobne problemy i mi lekarz mówił, że przy niskim amh trzeba po prostu trafić w dobry cykl, raz jest dobra reakcja na stymulacje, raz gorsza niestety..
Ja pokładam swoje nadzieję w tej lekarce z krio, która podobno się specjalizuje w niskiej rezerwie, może wymyśli coś mądrego na mnie [emoji85]
Hu... wie bo ja powtarzałam to nikt mi nie powiedział, że się tabletki nie bierze i wyszło 0,4.

Edit sory przeczytałam TSH [emoji1787][emoji1787]

@mala_Mi 80 a_mi - mi doktor mówił, że to słabe :D wcześniej miałam w wyniku 1,5 także sam się dziwił, że taka różnica w AMH... a to samo labo żeby było śmieszniej...

Edit sory przeczytałam TSH 🤣🤣

Pewnie mogłoby być lepsze ale nie jest przecież źle.
A mi też kiedyś wyszło trochę inne amh bo ponoć w labie jakieś odczynniki zmienili.
Swoją drogą ciekawe jakie ja amh będę teraz miała po 2 stymulacjach z tylko 3 miesięczną przerwą między nimi

reklama
Zapytam , wezmę wszystko byle by pomogło .
Myślisz że lepiej transfer w 3 dobie zrobić ?? Zawsze lepsze warunki w macicy są.
Może by podać 2 w 3 dobie a resztę jak coś wgl będzie to do 5 doby zostawić.
Jak nie będzie co podać to mi 2 tyś zwrócą a wszystko mnie kosztowało ponad 15 tys.
Embrion jest w macicy dopiero w 4 dobie wcześniej w jajowodzie. Dlatego w 4 dniu zmieniają pożywki w labie. Ogółem to kwestia dyskusyjna co lepsze dla embrionu. Jak jest zdrowy to zaimplantuje się czy podany będzie w 3 czy w 5. Tylko kwestie psychiczne.... podajesz zarodek w 3 dobie i nie wiadomo czy klinika by go pisała w ogóle. Bo może słaby byłby a Ty jak nasz szpilkach czekasz na betę w 6dpt i tyle stresu. A i jeżeli wszystkie identyczne będą w 3 dobie wybiorą pierszy lepszy niekoniecznie najlepszy. Podadzą słabszy w cyklu który moim zdaniem jest największa szansa na ciąże. A ten lepszy zarodek zamrożą. Nie pamietam czy ty jesteś w invicta. U mnie w klinice jak masz mieć podane w 3 dobie to podadzą w 3 dobie. W innych klinikach dzwonią, ze zarodki identyczne czy zmieniłaś zdanie i hodować...

Do góry