mala_Mi 80
Fanka BB :)
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Też invicta, nie wiem co robić naprawdę.Embrion jest w macicy dopiero w 4 dobie wcześniej w jajowodzie. Dlatego w 4 dniu zmieniają pożywki w labie. Ogółem to kwestia dyskusyjna co lepsze dla embrionu. Jak jest zdrowy to zaimplantuje się czy podany będzie w 3 czy w 5. Tylko kwestie psychiczne.... podajesz zarodek w 3 dobie i nie wiadomo czy klinika by go pisała w ogóle. Bo może słaby byłby a Ty jak nasz szpilkach czekasz na betę w 6dpt i tyle stresu. A i jeżeli wszystkie identyczne będą w 3 dobie wybiorą pierszy lepszy niekoniecznie najlepszy. Podadzą słabszy w cyklu który moim zdaniem jest największa szansa na ciąże. A ten lepszy zarodek zamrożą. Nie pamietam czy ty jesteś w invicta. U mnie w klinice jak masz mieć podane w 3 dobie to podadzą w 3 dobie. W innych klinikach dzwonią, ze zarodki identyczne czy zmieniłaś zdanie i hodować...
Przy malej ilości zarodkow czekanie do 5 doby jest bardzo ryzykowne.Też invicta, nie wiem co robić naprawdę.
Boję się że zostanę bez niczego ;(
O ***** ✌❤❤❤Dziewczyny właśnie jestem po rozmowie z lekarzem, z tych moich 11 Osteocytow (10 zaplodnilo się poprawnie i powstało 9 pięknych zarodkow jeden dziś biorę ( lekarz odradzał aby wziąść 2) jestem pełna wiary i nadzieji. W końcu 8 moich maleństw zostaje w klinice ale jestem szczęśliwa. W poniedziałek mam dzwonić do lekarza i mi powie ile zamrożą. Panie Boże niech będzie tylko. Dobrze
Naprawdę zmienia się pożywkę?Embrion jest w macicy dopiero w 4 dobie wcześniej w jajowodzie. Dlatego w 4 dniu zmieniają pożywki w labie.
Jak będziesz miała malutko komórek to weź zarodki w trzeciej dobie. 4 pęcherzyki to mało, który dzień stymulacji? Co na to lekarz. Może warto rozważyć aby zacząć od początku. Masz bardzo ładne e AMH a odpowiedź rzeczywiście słaba.Też invicta, nie wiem co robić naprawdę.
Boję się że zostanę bez niczego ;(
Wszystko jest ok. trzeba progesteron aplikować.Myślicie ze progesteron brany dopochwowo nie utrudni transferu?
Dopytywałam polozej wczoraj przez telefon czy mam aplikować.
Powiedziała ze tak wiec zrobiłam to i teraz myśle czy napewno dobrze zrobiłam
Nie martw się, poradzą sobie. Ja też zawsze bralam poranna dawkę przed transferem. Nie denerwuj się już, wszystko zrobiłaś dobrze, jedź spokojnie po swoje maleństwoMyślicie ze progesteron brany dopochwowo nie utrudni transferu?
Mam tą sama dzis zagadkę ja mam estrofem i luteina. I się zastanawiam czy brac przed czy po transferze 2 dawke mam transfer na 14 ale mam stresika przed kropeczkiem powodzonka @Mimi89 trzymam kciukiMyślicie ze progesteron brany dopochwowo nie utrudni transferu?