reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Embrion jest w macicy dopiero w 4 dobie wcześniej w jajowodzie. Dlatego w 4 dniu zmieniają pożywki w labie. Ogółem to kwestia dyskusyjna co lepsze dla embrionu. Jak jest zdrowy to zaimplantuje się czy podany będzie w 3 czy w 5. Tylko kwestie psychiczne.... podajesz zarodek w 3 dobie i nie wiadomo czy klinika by go pisała w ogóle. Bo może słaby byłby a Ty jak nasz szpilkach czekasz na betę w 6dpt i tyle stresu. A i jeżeli wszystkie identyczne będą w 3 dobie wybiorą pierszy lepszy niekoniecznie najlepszy. Podadzą słabszy w cyklu który moim zdaniem jest największa szansa na ciąże. A ten lepszy zarodek zamrożą. Nie pamietam czy ty jesteś w invicta. U mnie w klinice jak masz mieć podane w 3 dobie to podadzą w 3 dobie. W innych klinikach dzwonią, ze zarodki identyczne czy zmieniłaś zdanie i hodować...
Też invicta, nie wiem co robić naprawdę.
Boję się że zostanę bez niczego ;(

Dziewczyny właśnie jestem po rozmowie z lekarzem, z tych moich 11 Osteocytow (10 zaplodnilo się poprawnie i powstało 9 pięknych zarodkow 😍😍😍😍jeden dziś biorę ( lekarz odradzał aby wziąść 2) jestem pełna wiary i nadzieji. W końcu 8 moich maleństw zostaje w klinice ❤️❤️❤️❤️ ale jestem szczęśliwa. W poniedziałek mam dzwonić do lekarza i mi powie ile zamrożą. Panie Boże niech będzie tylko. Dobrze 🙏🙏🙏🙏🙏
O ***** 👍🙏😁❤❤❤

Też invicta, nie wiem co robić naprawdę.
Boję się że zostanę bez niczego ;(
Jak będziesz miała malutko komórek to weź zarodki w trzeciej dobie. 4 pęcherzyki to mało, który dzień stymulacji? Co na to lekarz. Może warto rozważyć aby zacząć od początku. Masz bardzo ładne e AMH a odpowiedź rzeczywiście słaba.

Myślicie ze progesteron brany dopochwowo nie utrudni transferu?
Dopytywałam polozej wczoraj przez telefon czy mam aplikować.
Powiedziała ze tak wiec zrobiłam to i teraz myśle czy napewno dobrze zrobiłam 🤷‍♀️

Powiedziała ze tak wiec zrobiłam to i teraz myśle czy napewno dobrze zrobiłam 🤷‍♀️
Nie martw się, poradzą sobie. Ja też zawsze bralam poranna dawkę przed transferem. Nie denerwuj się już, wszystko zrobiłaś dobrze, jedź spokojnie po swoje maleństwo 😘

reklama
Mam tą sama dzis zagadkę 🤷‍♀️🤷‍♀️🤷‍♀️🤷‍♀️ ja mam estrofem i luteina. I się zastanawiam czy brac przed czy po transferze 😭 2 dawke mam transfer na 14 ale mam stresika przed kropeczkiem 🥰🥰🥰 powodzonka @Mimi89 😘😘😘 trzymam kciuki ✊✊✊

Do góry