reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

U mnie nie ma deszczu :p Tylko chłodny wiatr ;)

No co Ty ! Musi wyjść !

Nie po to te męki, starania, wyczekiwania, badania by było na marne!

W końcu musi być jakaś droga końcowa tego wszystkiego. Wiesz wielkie drzwi, które się rozchylą i ujrzysz to co zawsze chciałaś :)
Wiesz kochana, że nie zawsze wszystko dobrze się kończy...?

Ale przynajmniej będę wiedziała, że zrobiłam wszytsko co w mojej mocy...

reklama
Musisz się przyzwyczaić, ciąża to jedno wielkie czekanie, będziesz ciągle na coś czekać, najpierw beta, później serce, później kolejne USG, badania ciążowe i tak w koło i tego nie przyspieszysz. Więc życzę dużo cierpliwości i melisy 🙂.
Niby same przygotowania mnie tego nauczyły... Ale te oczekiwania są inne, takie pozytywne, mimo niewiedzy. Może dlatego, że to nie jest bezczynne czekanie, bo cały czas coś się już dzieje i rośnie ☺️

Hej wszystkim. Jestem tu nowa. Co do mnie. Wczoraj mialam drugi transfer mrozaczka 5-dniowego. Niestety pierwszy sie nie udal. Dostaje lutinus 3x2, encorton 1x7.5 mg, estrofem 3x1 i neoparin 1x1. Wczoraj mialam straszny bol glowy, raz wymiotowalam i mialam stan podgoraczkowy. Dzis lekarz pozwolil mi zazyc paracetamol. Na szczescie bol glowy i mdlosci minely. Czuje natomiast ciagniecie jajnika. Czy ktoras z Was miala podobnie? Czy jest sie czym martwic?

Hej wszystkim. Jestem tu nowa. Co do mnie. Wczoraj mialam drugi transfer mrozaczka 5-dniowego. Niestety pierwszy sie nie udal. Dostaje lutinus 3x2, encorton 1x7.5 mg, estrofem 3x1 i neoparin 1x1. Wczoraj mialam straszny bol glowy, raz wymiotowalam i mialam stan podgoraczkowy. Dzis lekarz pozwolil mi zazyc paracetamol. Na szczescie bol glowy i mdlosci minely. Czuje natomiast ciagniecie jajnika. Czy ktoras z Was miala podobnie? Czy jest sie czym martwic?
Nie martw się. Takie ciągnięcie jest normalne. I kucie, macicy też. I może oznaczać wszystko.
Też tak miałam i mam co i raz. Teraz 15 dpt.

Dzieki @Per Em :) mam nadzieję, ze wszystko bedzie w porzadku. Czytałam, ze przy blastocyscie 5-dniowej zagniezdzanie jest juz 1-2 dni po transferze. Mam nadzieje, ze to moze to sie tak ujawnia.
Też jestem po kriotransferze dzis 2dpt i tez mnie cos ciagnie u dolu brzucha i nie wiem co mam o tym myśleć ale trzymam kciuki żeby to był dobry zwiastun

Też jestem po kriotransferze dzis 2dpt i tez mnie cos ciagnie u dolu brzucha i nie wiem co mam o tym myśleć ale trzymam kciuki żeby to był dobry zwiastun
To mam nadzieje, że to bedzie nasz szczęśliwy transfer :). Kiedy masz termin na testowanie? Mi lekarz mówił, żeby iść na bete 6.02. (Sobota) lub 08.02. (Poniedziałek). Pewnie nie wytrzymam i pójdę w sobotę ;)

reklama
To mam nadzieje, że to bedzie nasz szczęśliwy transfer :). Kiedy masz termin na testowanie? Mi lekarz mówił, żeby iść na bete 6.02. (Sobota) lub 08.02. (Poniedziałek). Pewnie nie wytrzymam i pójdę w sobotę ;)
Mam testowac najwcześniej 10dpt ale na pewno tyle nie wytrzymam [emoji16][emoji16] W sobote mam zrobic morfologie i juz sie zastanawiałam czy by też bety nie zrobic ale to bedzie dopiero 4dpt [emoji16][emoji16]

Do góry