reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

U mnie nie ma deszczu :p Tylko chłodny wiatr ;)

No co Ty ! Musi wyjść !

Nie po to te męki, starania, wyczekiwania, badania by było na marne!

W końcu musi być jakaś droga końcowa tego wszystkiego. Wiesz wielkie drzwi, które się rozchylą i ujrzysz to co zawsze chciałaś :)
Wiesz kochana, że nie zawsze wszystko dobrze się kończy...?

Ale przynajmniej będę wiedziała, że zrobiłam wszytsko co w mojej mocy...

reklama
Musisz się przyzwyczaić, ciąża to jedno wielkie czekanie, będziesz ciągle na coś czekać, najpierw beta, później serce, później kolejne USG, badania ciążowe i tak w koło i tego nie przyspieszysz. Więc życzę dużo cierpliwości i melisy 🙂.
Niby same przygotowania mnie tego nauczyły... Ale te oczekiwania są inne, takie pozytywne, mimo niewiedzy. Może dlatego, że to nie jest bezczynne czekanie, bo cały czas coś się już dzieje i rośnie ☺️

Hej wszystkim. Jestem tu nowa. Co do mnie. Wczoraj mialam drugi transfer mrozaczka 5-dniowego. Niestety pierwszy sie nie udal. Dostaje lutinus 3x2, encorton 1x7.5 mg, estrofem 3x1 i neoparin 1x1. Wczoraj mialam straszny bol glowy, raz wymiotowalam i mialam stan podgoraczkowy. Dzis lekarz pozwolil mi zazyc paracetamol. Na szczescie bol glowy i mdlosci minely. Czuje natomiast ciagniecie jajnika. Czy ktoras z Was miala podobnie? Czy jest sie czym martwic?

Hej wszystkim. Jestem tu nowa. Co do mnie. Wczoraj mialam drugi transfer mrozaczka 5-dniowego. Niestety pierwszy sie nie udal. Dostaje lutinus 3x2, encorton 1x7.5 mg, estrofem 3x1 i neoparin 1x1. Wczoraj mialam straszny bol glowy, raz wymiotowalam i mialam stan podgoraczkowy. Dzis lekarz pozwolil mi zazyc paracetamol. Na szczescie bol glowy i mdlosci minely. Czuje natomiast ciagniecie jajnika. Czy ktoras z Was miala podobnie? Czy jest sie czym martwic?
Nie martw się. Takie ciągnięcie jest normalne. I kucie, macicy też. I może oznaczać wszystko.
Też tak miałam i mam co i raz. Teraz 15 dpt.

Dzieki @Per Em :) mam nadzieję, ze wszystko bedzie w porzadku. Czytałam, ze przy blastocyscie 5-dniowej zagniezdzanie jest juz 1-2 dni po transferze. Mam nadzieje, ze to moze to sie tak ujawnia.
Też jestem po kriotransferze dzis 2dpt i tez mnie cos ciagnie u dolu brzucha i nie wiem co mam o tym myśleć ale trzymam kciuki żeby to był dobry zwiastun

Też jestem po kriotransferze dzis 2dpt i tez mnie cos ciagnie u dolu brzucha i nie wiem co mam o tym myśleć ale trzymam kciuki żeby to był dobry zwiastun
To mam nadzieje, że to bedzie nasz szczęśliwy transfer :). Kiedy masz termin na testowanie? Mi lekarz mówił, żeby iść na bete 6.02. (Sobota) lub 08.02. (Poniedziałek). Pewnie nie wytrzymam i pójdę w sobotę ;)

reklama
To mam nadzieje, że to bedzie nasz szczęśliwy transfer :). Kiedy masz termin na testowanie? Mi lekarz mówił, żeby iść na bete 6.02. (Sobota) lub 08.02. (Poniedziałek). Pewnie nie wytrzymam i pójdę w sobotę ;)
Mam testowac najwcześniej 10dpt ale na pewno tyle nie wytrzymam [emoji16][emoji16] W sobote mam zrobic morfologie i juz sie zastanawiałam czy by też bety nie zrobic ale to bedzie dopiero 4dpt [emoji16][emoji16]

Do góry