reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kto po in vitro?

Popieram ! Wspierajmy się nawzajem a nie dołujmy.
Wczoraj okazało się, że z moich 5 pięknych, rokujacych zarodków do stadium blastki przeżyły tylko dwa.... Masz 5 szans a za chwilę dostajesz w twarz bo są już tylko 2 :-( Chce mi się wyć. Pojechały na badania genetyczne więc z tych 2 może być zero. To cholernie boli jak wiesz, że nie masz za dużo czasu (w tym roku 40-te urodziny)
hej u mmie tez 2 blastki z 7 co byly jeszcze w 3 dniu, bedziesz podchodzic do stymulacji jeszxze raz? ja chyba tak tylkl nie wiem ile trzeba czekac pomiedzy. puki co zrobili im biopsje i wysylaja do badania

reklama
A w ogóle, to jakoś w miarę dzielnie się trzymałam z wagą przy tych wszystkich lekach.
Czy możliwe, że teraz prolutex, albo estrofem na mnie zadziałał grubnąco (widzę po brzuchu generalnie i po wadze, właśnie w tym cyklu) czy jednak po prostu sobie pozwoliłam za dużo i zasługuję na karę? 🙃
Ja też widzę więcej na wadze po drugiej stymulacji😞 Ale myślę że nie bez znaczenia jest tu fakt, że trzeci miesiąc siedzę w domu na pracy zdalnej, do tego siłownie były pozamykane - czyli miałam zero ruchu🙄

A w ogóle, to jakoś w miarę dzielnie się trzymałam z wagą przy tych wszystkich lekach.
Czy możliwe, że teraz prolutex, albo estrofem na mnie zadziałał grubnąco (widzę po brzuchu generalnie i po wadze, właśnie w tym cyklu) czy jednak po prostu sobie pozwoliłam za dużo i zasługuję na karę? 🙃
Oj ja też tak miałam, jeszcze po 1 transferze jak się okazało że się udało to już wogle, dłużej brałam leki i po 3 tygodniach w spodnie się ledwo mieściłam 🙈 śmiałam się do męża że bardzo szybko będzie u mnie brzuch widać... Ja osobiście brałam tylko estrofem.

Oj ja też tak miałam, jeszcze po 1 transferze jak się okazało że się udało to już wogle, dłużej brałam leki i po 3 tygodniach w spodnie się ledwo mieściłam 🙈 śmiałam się do męża że bardzo szybko będzie u mnie brzuch widać... Ja osobiście brałam tylko estrofem.
Mi po każdej procedurze zostawało 2-3 kilo, których nie mogłam już zrzucić... Na pewno nie pomaga fakt, że po 40-tce zmienia się metabolizm i od roku siedzę na pracy zdalnej...

reklama
Pierwszy 🙃 myślałam, że 7 dzień jest standardem wszędzie, ale właśnie nauczyłam się czegoś nowego 🙃
Ja chyba sobie dzień później właśnie, jeśli będzie coś pozytywnego w środę... Bo co dzień powinno się podwoić prawda?
Nie kochana weryfikuje się po 48 h czyli tak jak ja robię w środę a potem powtarzam w piątek aby zobaczyć czy przyrost jest dobry 😃

Do góry