reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Cześć Dziewczyny! Mam juz info od embriolow po wczorajszej punkcji i znów euforii nie ma. Z 6 zapłodnionych komórek na ten moment zostało nam 4 (1 niedojrzała i 1 zdegenerowana zostały odrzucone). Z tych 4 z kolei, 3 są zapłodnione prawidłowo, 1 nie wykazuje oznak zapłodnienia, ale chyba dają jej szanse jeszcze bo dalej te 4 hodują. Szału nie ma, prawda? 🥺

Edit: wybaczcie mi ten nieustanny ostatnio pesymizm...
Kochana rozumiem twój pesymizm ale spojrz na to z innej strony. Masz aż 3 albo i 4 szanse. Z tego musi być piękna dzidzia. Niektórym z nas nie było dane mieć nawet 1. Cały czas wierzę, że będzie dobrze. I od teraz już tylko pozytywne myślenie, bo kto inny ma wierzyć w swoje dzieciaki jak nie matka 😉😘
Ps. Ty masz jeszcze 7 komórek zamrożonych prawda? Jest 👍

reklama
Kochana rozumiem twój pesymizm ale spojrz na to z innej strony. Masz aż 3 albo i 4 szanse. Z tego musi być piękna dzidzia. Niektórym z nas nie było dane mieć nawet 1. Cały czas wierzę, że będzie dobrze. I od teraz już tylko pozytywne myślenie, bo kto inny ma wierzyć w swoje dzieciaki jak nie matka 😉😘
Ps. Ty masz jeszcze 7 komórek zamrożonych prawda? Jest 👍
W takim razie faktycznie, włączam pozytywne myślenie, bo mogło byc gorzej. I nie powinnam wymyślać skoro innym nawet nie było dane mieć tej jednej wymarzonej szansy. 😔 Nie, pobrali 13, ale z tego wybierają 6 najlepszych i te 6 zapładniają. Także to co zostanie, zostanie zamrożone i bedzie oczekiwać na kolejny cykl! ✊🏻🍀

Cześć Dziewczyny! Mam juz info od embriolow po wczorajszej punkcji i znów euforii nie ma. Z 6 zapłodnionych komórek na ten moment zostało nam 4 (1 niedojrzała i 1 zdegenerowana zostały odrzucone). Z tych 4 z kolei, 3 są zapłodnione prawidłowo, 1 nie wykazuje oznak zapłodnienia, ale chyba dają jej szanse jeszcze bo dalej te 4 hodują. Szału nie ma, prawda? [emoji3064]

W 2016 pobrano mi 9 komórek, zaplodnilo sie 6. Po 24h 4 byly prawidlowe, 2 odpadly. Po kolejnych 24h odpadly 2 i zostaly 2 wiec profesor podjal decyzje o transferze w 3ciej dobie. Mielismy transferowac oba zarodki, ale dotrwał tylko jeden. Bylam totalnie zrezygnowana, bo przeciez pobrali 9, a 3 dni pozniej byla 1. Ta jedna komoreczka ma na imie Lili, za 2 miesiace skonczy 4 lata i jest moim cudem [emoji171]
Nie trac wiary!

dziewczyny ha tez mam pytanie, 3 dzien hodowli i 3 zarodki sredniej jakosci, czy maja szanse dojsc do blastki czy raczej juz niz z nich nie bedzie?

Cześć Dziewczyny! Mam juz info od embriolow po wczorajszej punkcji i znów euforii nie ma. Z 6 zapłodnionych komórek na ten moment zostało nam 4 (1 niedojrzała i 1 zdegenerowana zostały odrzucone). Z tych 4 z kolei, 3 są zapłodnione prawidłowo, 1 nie wykazuje oznak zapłodnienia, ale chyba dają jej szanse jeszcze bo dalej te 4 hodują. Szału nie ma, prawda? 🥺

Ja będę wierzyła w Twoje kropki ☺️ dziewczyny zawsze mówią, że nie ilość, a ta odpowiednia komórka jest potrzebna. Tego się trzymajmy!

reklama

Nie ma tragedii. 😉 Ważne że jest jeszcze te 3 (lub 4) jeśli ten jeden leniuch ruszy 😀 Oby tylko wszystkie rozwijały się prawidłowo ✊✊✊ za co trzymam kciuki 😉 Nie martw się ☺

Do góry