reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Cześć Dziewczyny! Mam juz info od embriolow po wczorajszej punkcji i znów euforii nie ma. Z 6 zapłodnionych komórek na ten moment zostało nam 4 (1 niedojrzała i 1 zdegenerowana zostały odrzucone). Z tych 4 z kolei, 3 są zapłodnione prawidłowo, 1 nie wykazuje oznak zapłodnienia, ale chyba dają jej szanse jeszcze bo dalej te 4 hodują. Szału nie ma, prawda? 🥺

Edit: wybaczcie mi ten nieustanny ostatnio pesymizm...
Kochana rozumiem twój pesymizm ale spojrz na to z innej strony. Masz aż 3 albo i 4 szanse. Z tego musi być piękna dzidzia. Niektórym z nas nie było dane mieć nawet 1. Cały czas wierzę, że będzie dobrze. I od teraz już tylko pozytywne myślenie, bo kto inny ma wierzyć w swoje dzieciaki jak nie matka 😉😘
Ps. Ty masz jeszcze 7 komórek zamrożonych prawda? Jest 👍

reklama
Kochana rozumiem twój pesymizm ale spojrz na to z innej strony. Masz aż 3 albo i 4 szanse. Z tego musi być piękna dzidzia. Niektórym z nas nie było dane mieć nawet 1. Cały czas wierzę, że będzie dobrze. I od teraz już tylko pozytywne myślenie, bo kto inny ma wierzyć w swoje dzieciaki jak nie matka 😉😘
Ps. Ty masz jeszcze 7 komórek zamrożonych prawda? Jest 👍
W takim razie faktycznie, włączam pozytywne myślenie, bo mogło byc gorzej. I nie powinnam wymyślać skoro innym nawet nie było dane mieć tej jednej wymarzonej szansy. 😔 Nie, pobrali 13, ale z tego wybierają 6 najlepszych i te 6 zapładniają. Także to co zostanie, zostanie zamrożone i bedzie oczekiwać na kolejny cykl! ✊🏻🍀

Cześć Dziewczyny! Mam juz info od embriolow po wczorajszej punkcji i znów euforii nie ma. Z 6 zapłodnionych komórek na ten moment zostało nam 4 (1 niedojrzała i 1 zdegenerowana zostały odrzucone). Z tych 4 z kolei, 3 są zapłodnione prawidłowo, 1 nie wykazuje oznak zapłodnienia, ale chyba dają jej szanse jeszcze bo dalej te 4 hodują. Szału nie ma, prawda? [emoji3064]

W 2016 pobrano mi 9 komórek, zaplodnilo sie 6. Po 24h 4 byly prawidlowe, 2 odpadly. Po kolejnych 24h odpadly 2 i zostaly 2 wiec profesor podjal decyzje o transferze w 3ciej dobie. Mielismy transferowac oba zarodki, ale dotrwał tylko jeden. Bylam totalnie zrezygnowana, bo przeciez pobrali 9, a 3 dni pozniej byla 1. Ta jedna komoreczka ma na imie Lili, za 2 miesiace skonczy 4 lata i jest moim cudem [emoji171]
Nie trac wiary!

dziewczyny ha tez mam pytanie, 3 dzien hodowli i 3 zarodki sredniej jakosci, czy maja szanse dojsc do blastki czy raczej juz niz z nich nie bedzie?

Cześć Dziewczyny! Mam juz info od embriolow po wczorajszej punkcji i znów euforii nie ma. Z 6 zapłodnionych komórek na ten moment zostało nam 4 (1 niedojrzała i 1 zdegenerowana zostały odrzucone). Z tych 4 z kolei, 3 są zapłodnione prawidłowo, 1 nie wykazuje oznak zapłodnienia, ale chyba dają jej szanse jeszcze bo dalej te 4 hodują. Szału nie ma, prawda? 🥺

Ja będę wierzyła w Twoje kropki ☺️ dziewczyny zawsze mówią, że nie ilość, a ta odpowiednia komórka jest potrzebna. Tego się trzymajmy!

reklama

Nie ma tragedii. 😉 Ważne że jest jeszcze te 3 (lub 4) jeśli ten jeden leniuch ruszy 😀 Oby tylko wszystkie rozwijały się prawidłowo ✊✊✊ za co trzymam kciuki 😉 Nie martw się ☺

Do góry