reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Może jednak niepotrzebnie w takim razie te spacery u mnie :/
Kochana ja po pierwszym transferze tydzień leżałam z nogami wyżej jadła leżałam i tylko do toalety chodziłam i niestety nieudany transfer. A po udanym odrazu do pracy, w weekend na grzyby do lasu z psami na spacer do lasu i pranie sprzątanie i gotowanie. 13 tydzień Marysia w brzuszku siedzi ❤️

reklama
Hej dziewczyny. Właśnie miałam konsultację z doktorkiem przed kolejna procedurą. Zaczynam początkiem stycznia jak tylko @ się pojawi.
Moje amh 2.45ng/ml, 40 lat, słabe nasienie męża jednak ponoć wystarczające do ICSI
Pierwsza stymulacja: 17 dni na antykach, po @ Gonal f 150iu, ganirelix 0.25mg, 13 ocytów z czego tylko 6 dojrzałych, ICSI zaplodniło się tylko 2 niestety nie rozwinęły się i totalna klapa.
Tym razem zaproponowano mi 300iu menopuru (bez antykow przed) żeby uzyskać większą ilość ocytów. Kochane czy myślicie że może coś z tego być? Zgodziłam się bo nie mam pojęcia co mogłoby nam pomóc. Ponoć przy takiej dawce jest spora szansa na hiperke
Ja miałam 325 Menopuru i miałam lekką hiperkę. Ale jakoś to nie zwiększyło ilości dojrzałych oocytow. Z 9 można było zapłodnić 4 A do 5 doby przetrwał 1. Czekam na transfer i zobaczymy co z tego wyjdzie.
Powodzenia 🙂

Witam kochane dziewczynki. Przedstawiam wam 317 g mojego szczęścia❤. Wszystko dobrze , zmierzona od stop do glowy i lekarz powiedzial ze wszystko jest książkowo . Malutka rośnie i rozrabia w brzuszku
Super, ja to mam zawsze cykora jak idę na USG a teraz jeszcze taką długą przerwę mam po prenatalnych i już milion myśli 🙄 staram się myśleć pozytywnie, ale od kilku dni mam jakieś dziwne kłucia wiem, że to może macica bo 16tydzień, ale nie jestem pewna bo nie znam tego uczucia. A czujesz może ruchy? Zastanawiam się kiedy można poczuć coś bo na razie to brzuch rośnie i jelita szaleją.

My korzystamy, jesmy już po 1 transferze, doszło do implantacji lecz serduszko nie zaczęło bić 😔 Jutro minie dokładnie 3 tygodnie od poronienia był to 7 tydzień i 3 dzien 😔. Teraz przygotowuje się do kolejnego... A dokładnie mam się zgłosić do lekarza w 4 dniu miesiączki i wtedy zapadnie decyzja czy w tym miesiącu czy następnym. Mam jeszcze 2 blastki zamrożone więc mam po kogo wracać ❤

szkoda ze seduszko nie zabiło ale dobrze ze jeszcze macie zamrożone . ja jestem po 3 zabiegu teraz sie w końcu zagnieździły zarodki i czekam na 19,11,2020 bo będę miała pierwsze USG boje się czy jest wszystko w porządku . Hcg rośnie i mam nadzieje że 2 zarodki które miałam podane też rosną .

mam pytanie ponieważ 28,10,2020 miała zabieg podania zarodków a 19,11,2020 mam pierwsze USG czy już będzie coś widać lub słychać bo sie zastanawiam czy już będę mogła zacząć sie cieszyć na max czy tylko w samotności . zarodki były 5 dniowe z zamrożonych .

Super, ja to mam zawsze cykora jak idę na USG a teraz jeszcze taką długą przerwę mam po prenatalnych i już milion myśli 🙄 staram się myśleć pozytywnie, ale od kilku dni mam jakieś dziwne kłucia wiem, że to może macica bo 16tydzień, ale nie jestem pewna bo nie znam tego uczucia. A czujesz może ruchy? Zastanawiam się kiedy można poczuć coś bo na razie to brzuch rośnie i jelita szaleją.
Ja przed kazdym usg mam stresa i pol nocy nie śpię mimo ze juz czuje jej ruchy. Kochana ja pierwsze ruchy czulam juz w 18 tyg to takie motylki w brzuchu mi chodzily😁smialam sie za kazdym razem wiec juz nie dlugo Cię to czeka😉

reklama
mam pytanie ponieważ 28,10,2020 miała zabieg podania zarodków a 19,11,2020 mam pierwsze USG czy już będzie coś widać lub słychać bo sie zastanawiam czy już będę mogła zacząć sie cieszyć na max czy tylko w samotności . zarodki były 5 dniowe z zamrożonych .
Mi lekarz powiedział że najlepiej na usg przyjść równy miesiąc po transferze, wtedy będzie wszystko wiadomo... Ja oczywoscie byłam szybciej i upewniłam się że wszystko jest na swoim miejscu lecz było to zdecydowanie za wcześnie

Do góry