reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

mam pytanie ponieważ 28,10,2020 miała zabieg podania zarodków a 19,11,2020 mam pierwsze USG czy już będzie coś widać lub słychać bo sie zastanawiam czy już będę mogła zacząć sie cieszyć na max czy tylko w samotności . zarodki były 5 dniowe z zamrożonych .
To zależy.
Ja miałam transfer 05.12.2019 i 27.12.2019 pierwsze USG był to ok 5T6d i już na USG było widać zarodek i serduszko, a więc baaardzo wcześnie, bo na serduszko czeka się nawet do 8tygodnia ciąży.
Najpewniej mówią, że ok 28dpt powinno być widać zarodek i serduszko.

reklama
szkoda ze seduszko nie zabiło ale dobrze ze jeszcze macie zamrożone . ja jestem po 3 zabiegu teraz sie w końcu zagnieździły zarodki i czekam na 19,11,2020 bo będę miała pierwsze USG boje się czy jest wszystko w porządku . Hcg rośnie i mam nadzieje że 2 zarodki które miałam podane też rosną .
Trzymam kciuki aby wszystko było dobrze ✊✊✊✊❤️ ja do 27 ( mam nadzieję że małpa przyjdzie o czasie) teraz jajko zniosę chyba.... Aby. Dostała zielone światło i od razy zaczęła się przygotowywać do kolejnego transferu. ❤️

Po jakim czasie twój lekarz zakłada ze dostaniesz okres? Bo w sumie między naszymi poronieniami jest mała różnica, a mój a lekarka dzisiaj twierdziła, że nie jest w stanie stwierdzić kiedy mogę sie spodziewać okresu.. Wiem że u każdego może być zupełnie inaczej, ale ciekawa jestem jaka teorie ma Twój lekarz
Trzymam kciuki aby wszystko było dobrze [emoji110][emoji110][emoji110][emoji110][emoji3590] ja do 27 ( mam nadzieję że małpa przyjdzie o czasie) teraz jajko zniosę chyba.... Aby. Dostała zielone światło i od razy zaczęła się przygotowywać do kolejnego transferu. [emoji3590]

Ja miałam 325 Menopuru i miałam lekką hiperkę. Ale jakoś to nie zwiększyło ilości dojrzałych oocytow. Z 9 można było zapłodnić 4 A do 5 doby przetrwał 1. Czekam na transfer i zobaczymy co z tego wyjdzie.
Powodzenia 🙂
Kurcze to mnie trochę zasmucilas 😞 Wiem ze każdy reaguje inaczej i nie ma co się porównywać ale czarno to widzę. A jakie masz amh? I jak ci poszło przy wcześniejszych stymulacjach jeśli miałaś. Czytam forum regularnie ale nie pamiętam jak było u Ciebie.
Oczywiście trzymam kciuki za Twojego wojownika ✊

@bazylia128
Kochana a co tam u Twojej dziewczynki ?
Dawaj znać 😘
hej ja nie dawno wrocilam ;) U mnie 300 gramow szczescia 💓 💓 💓 Wszystko dobrze ;) Sprawdzal szyjke macicy recznie i przez USG - wszystko pieknie pozamykane ;) Okazuje sie ze to swedzenie mam przez leki tak juz zostanie do konca ciazy - nie szkodzi, najwazniejesze ze to nie jest grozne dla niuni ;) Ja juz powiedzialam ze zniose bardzo duzo ale trzeba mi powiedziec ze tak moze byc i ze nie jest grozne ;) wyszly mi bakterie w moczu i dostalam leki no i niestety dostalam juz tez leki na nadciscienie 2 x 1 dziennie do konca ciazy. Dzisiaj sie popisalam cisnieniem 105/140 masakra ale rano mialam ok takze pewnie emocje - no ale mimo wszystko lepiej je brac ;) No i jestem juz umowiona na połówkowe na srode - @Evela.6 kochana wpisz mnie na USG połówkowe 18.11 - bardzo sie ich boje ale tlumacze sobie ze juz tyle razem przeszlysmy ze musmimy jeszcze to badanie przejsc ;) Na USG dzisiaj lekarz pokazywal mi podobno duze zamkniete oczka i bardzo zadarty nosek 😍😍😍

hej ja nie dawno wrocilam ;) U mnie 300 gramow szczescia [emoji176] [emoji176] [emoji176] Wszystko dobrze ;) Sprawdzal szyjke macicy recznie i przez USG - wszystko pieknie pozamykane ;) Okazuje sie ze to swedzenie mam przez leki tak juz zostanie do konca ciazy - nie szkodzi, najwazniejesze ze to nie jest grozne dla niuni ;) Ja juz powiedzialam ze zniose bardzo duzo ale trzeba mi powiedziec ze tak moze byc i ze nie jest grozne ;) wyszly mi bakterie w moczu i dostalam leki no i niestety dostalam juz tez leki na nadciscienie 2 x 1 dziennie do konca ciazy. Dzisiaj sie popisalam cisnieniem 105/140 masakra ale rano mialam ok takze pewnie emocje - no ale mimo wszystko lepiej je brac ;) No i jestem juz umowiona na połówkowe na srode - @Evela.6 kochana wpisz mnie na USG połówkowe 18.11 - bardzo sie ich boje ale tlumacze sobie ze juz tyle razem przeszlysmy ze musmimy jeszcze to badanie przejsc ;) Na USG dzisiaj lekarz pokazywal mi podobno duze zamkniete oczka i bardzo zadarty nosek [emoji7][emoji7][emoji7]
Dopisane- Będzie pieknie[emoji2956] to już jest kawał dziewuchy, całe 300g[emoji3059]

Kurcze to mnie trochę zasmucilas 😞 Wiem ze każdy reaguje inaczej i nie ma co się porównywać ale czarno to widzę. A jakie masz amh? I jak ci poszło przy wcześniejszych stymulacjach jeśli miałaś. Czytam forum regularnie ale nie pamiętam jak było u Ciebie.
Oczywiście trzymam kciuki za Twojego wojownika ✊
To była moja 4 stymulacja pierwszy raz długi protokół. Czyli od 21dc gonapeptyl później od 3dc włączyłam menopur.
Dwie wcześniejsze też miałam na menopurze ale krótki protokół, niestety zawsze przetrwał tylko 1 zarodek.

Amh miałam na poziomie 1,7. Ale jego poziom miałam różny bo na koniec zeszłego roku wynosił 0.6🥴.

Oby Ciebie były bardziej owocne plony😉.

To zależy.
Ja miałam transfer 05.12.2019 i 27.12.2019 pierwsze USG był to ok 5T6d i już na USG było widać zarodek i serduszko, a więc baaardzo wcześnie, bo na serduszko czeka się nawet do 8tygodnia ciąży.
Najpewniej mówią, że ok 28dpt powinno być widać zarodek i serduszko.

mi lekarz wyznaczył taki termin . mi sie wydaje ze troche szybko i nic sie nie dowiem i znowu bede czekać duzo dni zanim sie dowiem to co mnie najbardziej interesuje ze jest dobrze ze sa duze i zdrowe .

reklama
hej ja nie dawno wrocilam ;) U mnie 300 gramow szczescia 💓 💓 💓 Wszystko dobrze ;) Sprawdzal szyjke macicy recznie i przez USG - wszystko pieknie pozamykane ;) Okazuje sie ze to swedzenie mam przez leki tak juz zostanie do konca ciazy - nie szkodzi, najwazniejesze ze to nie jest grozne dla niuni ;) Ja juz powiedzialam ze zniose bardzo duzo ale trzeba mi powiedziec ze tak moze byc i ze nie jest grozne ;) wyszly mi bakterie w moczu i dostalam leki no i niestety dostalam juz tez leki na nadciscienie 2 x 1 dziennie do konca ciazy. Dzisiaj sie popisalam cisnieniem 105/140 masakra ale rano mialam ok takze pewnie emocje - no ale mimo wszystko lepiej je brac ;) No i jestem juz umowiona na połówkowe na srode - @Evela.6 kochana wpisz mnie na USG połówkowe 18.11 - bardzo sie ich boje ale tlumacze sobie ze juz tyle razem przeszlysmy ze musmimy jeszcze to badanie przejsc ;) Na USG dzisiaj lekarz pokazywal mi podobno duze zamkniete oczka i bardzo zadarty nosek 😍😍😍
Cudowne wieści 🤗 300g wow🥰
Tak się cieszę 🥰
Piękności małe rośnie 👧
Tak jest damy radę 💪a później tylko poród 😁

Do góry