reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Do czwartku stres to mi urośnie do granic mozliwosci. Nie mogę wylaczyc myślenia cały czas latam do łazienki i sprawdzam czy krwawienie nie wrocilo boje się że w czwartek na USG nic nie zobacze[emoji20]
Miałam kilka razy w pierwszym trymestrze, na usg nie było widać przyczyny, lekarz mówił, że może jakieś naczynko pękło i tak się często zdarza [emoji2368] nie bolał mnie brzuch, to właśnie takie jednorazowe krwawienie i później plamienia, albo same plamienia, na szczęście krótkotrwałe, ale stres z tym związany towarzyszył mi jeszcze dłuuugo [emoji52]

doczekacie sie maleństwa . można zrobić biopsje pobrania plemnika od męża jesli tam nie ma to można skorzystać z banku nasienia . ja korzystałam bo mój mąż też jest bezpłodny . nic wstydliwego .
My korzystamy, jesmy już po 1 transferze, doszło do implantacji lecz serduszko nie zaczęło bić 😔 Jutro minie dokładnie 3 tygodnie od poronienia był to 7 tydzień i 3 dzien 😔. Teraz przygotowuje się do kolejnego... A dokładnie mam się zgłosić do lekarza w 4 dniu miesiączki i wtedy zapadnie decyzja czy w tym miesiącu czy następnym. Mam jeszcze 2 blastki zamrożone więc mam po kogo wracać ❤️

Kochana nie przejmuj się za bardzo 7 to na prawdę dobry wynik, tez pamietam miałam 7 i od razu od miesiączki zaczęliśmy przygotowania do kolejnego transferu. Głowa do góry 😘
❤️ Już jesyem po konsultacji z lekarzem prowadzącym, powoedzial żeby zbadać jeszcze jak dostanę @ i już wtedy musi być 0.w czwartym dniu przyjechać do niego i zaczynamy brac leki jeśli wszystko na to pozwoli... Właśnie dziwi mnie fakt że od 4 dnia a nie od 2 🤔niby to tylko 2 dni różnicy ale czy nie za późno 🤔🤔🤔 no nic powinnam wierzyć w jego kompetencje. Ufam mu i to najważniejsze ☺️jeśli wszystko pójdzie zgodnie z planem to na święta a dokładnie w sama wigilię powinnam testować ❤️ Aby to były najpiękniejsze święta w moim życiu ❤️

Dziewczyny po transferze można robić wszystko. Kompletnie nie ma to wpływu na powodzenie.
Hejka. 6 lat starań, jestem po dwóch pełnych cyklach in vitro i po dwóch transferach. Po pierwszym za namową koleżanki, większość czasu przelezalam, przesiedziałam przy drugim powiedziałam sobie dość przecież tak można zwariować. W dzień transferu rozmawiałam z embriologiem owszem nie kazal dźwigać ale też powiedział ze nie ma dowodów aby leżenie siedzenie miało w czymś pomoc, to mnie jeszcze bardziej utwierdzilo. Owszem byłam na l4 ale spacerowalam z psami, gotowałam, pomagałam w porządkach, zajmowałam się lekkimi pracami. Żyłam na zwolnionych obrotach ale kanapę omijałam z daleka, dzięki temu lepiej znosiłam to tez psychicznie😉i się udało, dzisiaj moje szczęście waży juz 600 g😃wytrwałości życzę ✊

Hej dziewczyny. Właśnie miałam konsultację z doktorkiem przed kolejna procedurą. Zaczynam początkiem stycznia jak tylko @ się pojawi.
Moje amh 2.45ng/ml, 40 lat, słabe nasienie męża jednak ponoć wystarczające do ICSI
Pierwsza stymulacja: 17 dni na antykach, po @ Gonal f 150iu, ganirelix 0.25mg, 13 ocytów z czego tylko 6 dojrzałych, ICSI zaplodniło się tylko 2 niestety nie rozwinęły się i totalna klapa.
Tym razem zaproponowano mi 300iu menopuru (bez antykow przed) żeby uzyskać większą ilość ocytów. Kochane czy myślicie że może coś z tego być? Zgodziłam się bo nie mam pojęcia co mogłoby nam pomóc. Ponoć przy takiej dawce jest spora szansa na hiperke

reklama
Do góry