reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Może jednak niepotrzebnie w takim razie te spacery u mnie :/
Kochana ja po pierwszym transferze tydzień leżałam z nogami wyżej jadła leżałam i tylko do toalety chodziłam i niestety nieudany transfer. A po udanym odrazu do pracy, w weekend na grzyby do lasu z psami na spacer do lasu i pranie sprzątanie i gotowanie. 13 tydzień Marysia w brzuszku siedzi ❤️

reklama
Hej dziewczyny. Właśnie miałam konsultację z doktorkiem przed kolejna procedurą. Zaczynam początkiem stycznia jak tylko @ się pojawi.
Moje amh 2.45ng/ml, 40 lat, słabe nasienie męża jednak ponoć wystarczające do ICSI
Pierwsza stymulacja: 17 dni na antykach, po @ Gonal f 150iu, ganirelix 0.25mg, 13 ocytów z czego tylko 6 dojrzałych, ICSI zaplodniło się tylko 2 niestety nie rozwinęły się i totalna klapa.
Tym razem zaproponowano mi 300iu menopuru (bez antykow przed) żeby uzyskać większą ilość ocytów. Kochane czy myślicie że może coś z tego być? Zgodziłam się bo nie mam pojęcia co mogłoby nam pomóc. Ponoć przy takiej dawce jest spora szansa na hiperke
Ja miałam 325 Menopuru i miałam lekką hiperkę. Ale jakoś to nie zwiększyło ilości dojrzałych oocytow. Z 9 można było zapłodnić 4 A do 5 doby przetrwał 1. Czekam na transfer i zobaczymy co z tego wyjdzie.
Powodzenia 🙂

Witam kochane dziewczynki. Przedstawiam wam 317 g mojego szczęścia❤. Wszystko dobrze , zmierzona od stop do glowy i lekarz powiedzial ze wszystko jest książkowo . Malutka rośnie i rozrabia w brzuszku
Super, ja to mam zawsze cykora jak idę na USG a teraz jeszcze taką długą przerwę mam po prenatalnych i już milion myśli 🙄 staram się myśleć pozytywnie, ale od kilku dni mam jakieś dziwne kłucia wiem, że to może macica bo 16tydzień, ale nie jestem pewna bo nie znam tego uczucia. A czujesz może ruchy? Zastanawiam się kiedy można poczuć coś bo na razie to brzuch rośnie i jelita szaleją.

My korzystamy, jesmy już po 1 transferze, doszło do implantacji lecz serduszko nie zaczęło bić 😔 Jutro minie dokładnie 3 tygodnie od poronienia był to 7 tydzień i 3 dzien 😔. Teraz przygotowuje się do kolejnego... A dokładnie mam się zgłosić do lekarza w 4 dniu miesiączki i wtedy zapadnie decyzja czy w tym miesiącu czy następnym. Mam jeszcze 2 blastki zamrożone więc mam po kogo wracać ❤

szkoda ze seduszko nie zabiło ale dobrze ze jeszcze macie zamrożone . ja jestem po 3 zabiegu teraz sie w końcu zagnieździły zarodki i czekam na 19,11,2020 bo będę miała pierwsze USG boje się czy jest wszystko w porządku . Hcg rośnie i mam nadzieje że 2 zarodki które miałam podane też rosną .

mam pytanie ponieważ 28,10,2020 miała zabieg podania zarodków a 19,11,2020 mam pierwsze USG czy już będzie coś widać lub słychać bo sie zastanawiam czy już będę mogła zacząć sie cieszyć na max czy tylko w samotności . zarodki były 5 dniowe z zamrożonych .

Super, ja to mam zawsze cykora jak idę na USG a teraz jeszcze taką długą przerwę mam po prenatalnych i już milion myśli 🙄 staram się myśleć pozytywnie, ale od kilku dni mam jakieś dziwne kłucia wiem, że to może macica bo 16tydzień, ale nie jestem pewna bo nie znam tego uczucia. A czujesz może ruchy? Zastanawiam się kiedy można poczuć coś bo na razie to brzuch rośnie i jelita szaleją.
Ja przed kazdym usg mam stresa i pol nocy nie śpię mimo ze juz czuje jej ruchy. Kochana ja pierwsze ruchy czulam juz w 18 tyg to takie motylki w brzuchu mi chodzily😁smialam sie za kazdym razem wiec juz nie dlugo Cię to czeka😉

reklama
mam pytanie ponieważ 28,10,2020 miała zabieg podania zarodków a 19,11,2020 mam pierwsze USG czy już będzie coś widać lub słychać bo sie zastanawiam czy już będę mogła zacząć sie cieszyć na max czy tylko w samotności . zarodki były 5 dniowe z zamrożonych .
Mi lekarz powiedział że najlepiej na usg przyjść równy miesiąc po transferze, wtedy będzie wszystko wiadomo... Ja oczywoscie byłam szybciej i upewniłam się że wszystko jest na swoim miejscu lecz było to zdecydowanie za wcześnie

Do góry