reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Uff 1 zastrzyk 26 zł... x 4 = 104

Żegnaj stówka, myłaś taka młoda i ciepła w moim portfelu 😅😅🤣🤣

A tak serio (z ciekawości) chłopy to u was się dorzucają do in vitro?? Mój jak dostał fakturę na 9 tys to mało wódki nie otworzył 😂 😂

reklama

A tak serio (z ciekawości) chłopy to u was się dorzucają do in vitro?? Mój jak dostał fakturę na 9 tys to mało wódki nie otworzył 😂 😂
u nas mniej więcej po równo. mamy wspólne konto i na nie wrzucamy kase A potem stamtąd płacimy wszystko w tym in vitro. A u kogoś jest tak że tylko 1 strona płaci? bo to pytanie mnie zaskoczyło:)

U mnie Nasze wspólne oszczędności poszły na inseminacje było to gdzieś około 12 tysięcy ...pozniej razem zbieraliśmy na in vitro (od początku do pierwszego transferu 13 tysięcy) . Teraz kolejny raz odkładamy z pomocą rodziców gdyż sami zaproponowali że nam pomogą a resztę przeznaczymy na wyprawkę i generalny remont domu... Z tym ze teraz będzie to około 3 tysięcy bo tylko transfer 1900 zł leki, badania które straciły ważność i dojazdy oraz wizyty.

Tak czytam dziewczynki ile płaciliście za leki to muszę przyznać ze ja stymulację prawie za darmo przeszłam ( oczywiście nie licząc kasy dla kliniki za wizyty i badania).
Ja miałam 14 zastrzyków gonapeptylu za groszowe pieniądze chyba 10 zł razem
Menopur 1200 60 zł
Menopur 600 34 zł
Pregnyl 56 zł
Czyli za 160 zł cała stymulacja 😉 udało mi się na tym wychodować 21 pecherzykow z tego 16 dojrzałych

Tak czytam dziewczynki ile płaciliście za leki to muszę przyznać ze ja stymulację prawie za darmo przeszłam ( oczywiście nie licząc kasy dla kliniki za wizyty i badania).
Menopur 1200 60 zł
Menopur 600 34 zł
Pregnyl 56 zł
Czyli za 160 zł cała stymulacja 😉 udało mi się na tym wychodować 21 pecherzykow z tego 16 dojrzałych

Dobra to trzeba chyba jednak wpierniczać te ananasy widzę ;)

no i kolejne pytanie. A ile tych weryfikacji macie rozpisanych przez lekarza? u mnie mówił o 3,6 i10 dniu po transferze i badanie nie tylko bety ale proga i estradiolu.. patrząc na Wasze odp. to nie wiem co o tym myśleć:/
Wówczas nic nie mówili tylko 14dpt zrobić. Ehh może jak bym w zeszłym roku wiedziała,że później też mam zrobić to wcześniej wykryto by u mnie ciążę pozamaciczną... A tak na ostro jechałam do szpitala A na drugi dzień już robili mi operację. 😪

Menopur 1200 60 zł
Menopur 600 34 zł
Pregnyl 56 zł
Tak to cudownie nasz kraj urządzony. Że. nie wszystkie przypadki kwalifikują się do refundacji. :(

Wówczas nic nie mówili tylko 14dpt zrobić. Ehh może jak bym w zeszłym roku wiedziała,że później też mam zrobić to wcześniej wykryto by u mnie ciążę pozamaciczną... A tak na ostro jechałam do szpitala A na drugi dzień już robili mi operację. 😪
tylko że ja wszystko mam robić przed 14dpt:) A co do ciąży pozamacicznej to chyba usg trzeba zrobić? czy krew cis pokazuje?

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry