reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Mam wyniki
11dpt beta 123
13dpt beta 209
Super, piękny wynik 🥰 🥰

Uff 1 zastrzyk 26 zł... x 4 = 104

Żegnaj stówka, myłaś taka młoda i ciepła w moim portfelu 😅😅🤣🤣

A tak serio (z ciekawości) chłopy to u was się dorzucają do in vitro?? Mój jak dostał fakturę na 9 tys to mało wódki nie otworzył 😂 😂
U nas dzielimy się po połowie cała procedurą, badania każdy swoje, no i mąż dojazdy a ja leki :) wychodzi mniej więcej na pół hehe sprawiedliwie

reklama
to mało wydaliście . ja juz przez 3 lata zostawiłam w klinice około 36tys zł . tylko ja podchodziłam do 6inseminacji . 1 in vitro ze swieżych zarodków ,2 in vitro z zamrożonych . a teraz 3 in vitro + jeszcze wlewy i 2 zarodki mrożone . i dopiero hcg pokazało sie rosnace
to i tak sporo zdziałałaś za taką kwotę. Ja wydalam 28 tys, jedna procedura z KD, dwa transfery... i brak efektu. mąż już załamany bo liczył na sukces i nowe auto hahahaha

Ja płaciłam sama bo byłam mózgiem całej operacji 😂😂😂 on się ledwie orientował. Choć nie mamy podziału kasy, po prostu nigdy się nie rozliczamy.

chyba duzo par tak ma . bo u nas tez ja płace za wszystko . kasa wspólna ,portfel też i ja płace . kiedyś zabrałam męza na zakupu dałam mu pieniądze i normalnie kupowałam to co zawsze bez szaleństw po wyjściu z jednego sklepu biedronka mąż już powiedział ze jedziemy do domu bo mu sie chudło w portfelu . :))))

Ja jestem dopiero przy pierwszej procedurze po 1 kriotransferze. 3 Iui do tego nie wliczylam bo gdzie indziej miałam robione.
to mało wydaliście . ja juz przez 3 lata zostawiłam w klinice około 36tys zł . tylko ja podchodziłam do 6inseminacji . 1 in vitro ze swieżych zarodków ,2 in vitro z zamrożonych . a teraz 3 in vitro + jeszcze wlewy i 2 zarodki mrożone . i dopiero hcg pokazało sie rosnace

A tak serio (z ciekawości) chłopy to u was się dorzucają do in vitro?? Mój jak dostał fakturę na 9 tys to mało wódki nie otworzył 😂 😂

Też mnie pytanie troszkę zdziwiło. U nas mamy wspólne pieniądze chyba od zawsze 🙈 A odkąd kredyt hipoteczny i wspólne konto to tym bardziej wszystko idzie z wspólnego. I u nas to ja najczęściej chciałam zrezygnowac, że tyle kasy, a mąż chciał dalej walczyć. U nas na wszystko łącznie i badania i wizyty, dwie punkcje, cztery transfery poszło już około 27tys - zapisuje sobie :-D:-D:-D

Też mnie pytanie troszkę zdziwiło. U nas mamy wspólne pieniądze chyba od zawsze 🙈 A odkąd kredyt hipoteczny i wspólne konto to tym bardziej wszystko idzie z wspólnego. I u nas to ja najczęściej chciałam zrezygnowac, że tyle kasy, a mąż chciał dalej walczyć. U nas na wszystko łącznie i badania i wizyty, dwie punkcje, cztery transfery poszło już około 27tys - zapisuje sobie :-D:-D:-D
no to chyba będę rekordzistą. pomijam totalnie wcześniejsza inseminacje,wizyty i zabieg. Skupiam się tylko na in vitro to wyjdzie mi ok.30 tyś pewnie. Po drodze nieudane badanie kom jajowych i przenosiny zarodkow z novum do invicty. i badanie gen zarodkow. do tego żadnej refundacji, bo byliśmy w ciąży i mielismy poronienia A takich wg lekarza z novum nie refunduja... Ech.

A u mnie tylko czwarta procedura, bez transferu pochłonęła blisko 13tys....

no to chyba będę rekordzistą. pomijam totalnie wcześniejsza inseminacje,wizyty i zabieg. Skupiam się tylko na in vitro to wyjdzie mi ok.30 tyś pewnie. Po drodze nieudane badanie kom jajowych i przenosiny zarodkow z novum do invicty. i badanie gen zarodkow. do tego żadnej refundacji, bo byliśmy w ciąży i mielismy poronienia A takich wg lekarza z novum nie refunduja... Ech.
😱 nawet na leki do stymulacji nie dostałaś refundacji ?!

reklama

U nas pieniądze od zawsze wspólne, więc za procedurę też zapłaciliśmy razem. No i w sumie za dużo nie straciliśmy, bo zaskoczyło za pierwszym razem i jeszcze mieliśmy dofinansowanie, więc wydaliśmy jakieś 5 tys

Do góry