reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

U mnie za wszystko płaci maz i nie ma z tym żadnego problemu bo robi to żeby spełnić nasze marzenie. Do tej pory nas to pochłonęło ok 19tys.
Uff 1 zastrzyk 26 zł... x 4 = 104

Żegnaj stówka, myłaś taka młoda i ciepła w moim portfelu [emoji28][emoji28][emoji1787][emoji1787]

A tak serio (z ciekawości) chłopy to u was się dorzucają do in vitro?? Mój jak dostał fakturę na 9 tys to mało wódki nie otworzył [emoji23] [emoji23]

reklama
Wówczas nic nie mówili tylko 14dpt zrobić. Ehh może jak bym w zeszłym roku wiedziała,że później też mam zrobić to wcześniej wykryto by u mnie ciążę pozamaciczną... A tak na ostro jechałam do szpitala A na drugi dzień już robili mi operację. [emoji25]
Dopóki beta nie jest 1000 to nikt Ci nie stwierdzi pozamacicznej bo jej nie widać..
Ja miałam 1330 w dniu kiedy została stwierdzona. Prawie 1700 w dniu operacji

no i kolejne pytanie. A ile tych weryfikacji macie rozpisanych przez lekarza? u mnie mówił o 3,6 i10 dniu po transferze i badanie nie tylko bety ale proga i estradiolu.. patrząc na Wasze odp. to nie wiem co o tym myśleć:/

U mnie po transferze powiedziała, żebym zrobiła po tygodniu. A ja 7dpt zrobilam zwykły test, na którym cień wyszedł po wyschnięciu :-D 8dpt byłam na becie. Po skonsultowaniu się z kliniką, że jakaś tam beta wyszła, oddzwoniły do mnie położne, że dr powiedziała, że kolejna weryfikacja za tydzień. Ja oczywiście zrobiłam za 2 dni 🙈 I to był błąd, bo słabo przyrosła i już się stresowałam, leki chciałam odstawiać, A 15dpt już była wysoka. Więc myślę, że to zależy i od kliniki i od lekarza...

Wówczas nic nie mówili tylko 14dpt zrobić. Ehh może jak bym w zeszłym roku wiedziała,że później też mam zrobić to wcześniej wykryto by u mnie ciążę pozamaciczną... A tak na ostro jechałam do szpitala A na drugi dzień już robili mi operację. 😪

Ale kiepsko :(

No faktycznie jakbyś robiła wcześniej to beta by może ci pokzała że nie jest coś grane.

Najważniejsze, że doszłaś do siebie i możesz mam nadzieje znów próbować.

A na takie rzeczy jak cp nie mamy wpływu :(

Wiem coś o tym.

tylko że ja wszystko mam robić przed 14dpt:) A co do ciąży pozamacicznej to chyba usg trzeba zrobić? czy krew cis pokazuje?

Generalnie przy cp beta nie przyrasta ;)

U mnie za wszystko płaci maz i nie ma z tym żadnego problemu bo robi to żeby spełnić nasze marzenie. Do tej pory nas to pochłonęło ok 19tys.

Wow jaki dżentelmen.

Super !

Uff 1 zastrzyk 26 zł... x 4 = 104

Żegnaj stówka, myłaś taka młoda i ciepła w moim portfelu [emoji28][emoji28][emoji1787][emoji1787]

A tak serio (z ciekawości) chłopy to u was się dorzucają do in vitro?? Mój jak dostał fakturę na 9 tys to mało wódki nie otworzył [emoji23] [emoji23]
Dorzucaja? Nie bardzo rozumiem, bo my odkad jestesny razem to wydajemy pieniadze wspolnie.

u nas mniej więcej po równo. mamy wspólne konto i na nie wrzucamy kase A potem stamtąd płacimy wszystko w tym in vitro. A u kogoś jest tak że tylko 1 strona płaci? bo to pytanie mnie zaskoczyło:)
Ja płaciłam sama bo byłam mózgiem całej operacji 😂😂😂 on się ledwie orientował. Choć nie mamy podziału kasy, po prostu nigdy się nie rozliczamy.

reklama

to mało wydaliście . ja juz przez 3 lata zostawiłam w klinice około 36tys zł . tylko ja podchodziłam do 6inseminacji . 1 in vitro ze swieżych zarodków ,2 in vitro z zamrożonych . a teraz 3 in vitro + jeszcze wlewy i 2 zarodki mrożone . i dopiero hcg pokazało sie rosnace

Do góry