reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Dziewczyny, mam wyniki dzisiejszej bety i trochę się podłamałam, chociaz nie nastawiałam się jakoś bardzo :/

Dziś o 9:30 byłam w Alabie na becie (8dpt), przy okazji też zbadałam estradiol i progesteron. Wyniki miały być za 2 dni, a jednak już są:

BETA HCG - 44,8 mlU/ml
Progesteron - 99,30 ng/ml
Estradiol - 346,20 pg/ml

Ze względu na to, że wyniki miały być za dwa dni udało mi się wcisnąć na 17:40 do Bociana na taki sam zestaw badań i wyniki już też mam:

BETA HCG - 43,62 mlU/ml
Progesteron - >60,00 ng/ml
Estradiol - 311,8 pg/ml

I moje obawy są co do bety, bo przecież pomiędzy porannym badaniem, a wieczornym minęło ponad 8h, a beta jest praktycznie taka sama. Ja wiem, że to są dwa różne laboratoria, ale kurde już po tylu godzinach powinna być wyższa... 🤔

różne labo
różne metody oznaczania
różny sprzęt do oznaczania bety

nie ma co porównywać z innych labo, luzik :)

bedzie dobrze koleżanko!

to jak porównywać stringi i majty na tyłku i dziwić się że jedne dupsko odkrywają a inne prawie całe zasłonią a przecież to majty i to majty :D

jestem po 12 h pracy także zawsze jakieś głupie porównania mam wtedy 🤣🤣🤣

Warto spróbować, nowy nabytek invicta;)
Hej, kojarzę lekarza, robił mi jedno usg.. był bardzo dokładny i rozmowny co u lekarzy Invicta jest rzadkością! Jest chyba bardzo młody... Nawet widzial bliznę prawie 7 lat po CC co mnie zaskoczyło.. on prowadzi stymulacje u pacjentek ? Myslalam ze on się tam przyucza

Dziewczyny czy miala któraś z Was sytuację ze po kilku stymulacjach jedna po drugiej wydłużał Wam się cykl a wcześniej zawsze miałyście regularne cykle? U mnie 2 tygodnie opóźnienia wlasnie mijają, na początku codziennie objawy jak na okres a teraz juz prawie ucichły... Nigdy nie miałam żadnych cyst, mięśniaków itd..endometriozy nie mam.. Przychodzi mi tylko do głowy ze cos się przez te stymulacje i ciągle tabletki anty poprzestawiało... niestety w takim wypadku nie uda juz mi sie raczej podejsc do transferu na koniec października, potem dopiero świeta. Myślałam jeszcze o włączeniu progesteron i odstawieniu po 7- 10 dniach może to wywola okres.. Mialyscie podobna sytuacje ?

Dziś druga weryfikacja ✊✊✊ Proszę Trzymakcje kciuki za pozytywny przyrost ❤ ja już w kolejce do labo. Jutro wyniki i się okaże co dalej bo dzwonię do lekarza ❤

Trzymaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaamyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy !!

Powiem wam hita 🤣🤣🤣 siedzę w przychodni na krew i tak czekam i czekam( oczywoscie byłam przed czasem, laboratorium od 7:30 a ja od 7 tu kwitnę) standardowo numerek mialam 14.ale nic siedzę bo przecież musze zrobić 2 weryfikację... No pach godzina 7:30 otwierają laboratorium i wołają po kolei (u mnie osobno numerki pobierają kobiety w ciąży osobno całą resztą) pierw kobieta w ciąży, później jakiś jakiś pan znów kobieta w ciąży i tak na przemian. Az w końcu juz normalnie żadnej kobiety w ciąży nie było(tej potwierdzonej oczywoscie) no i czytają po kolei 8,9 aż w końcu bach kobieta w ciąży. Siedzę rozglądam się bo nie wiedziałam żeby jakąś weszła i pobrała numerek... No ale szukam wzrokiem z tajniaka 🤣🤣🤣🤣🤣 patrze wstaje taka babcia ja wiem około 70 lat(nie umiem określić jej wieku) z głową podniesiona dumnie maszeruje do zabiegowego 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

No to ja do dziadka (pacjenta) mówie że musi mieć maila, by dostać dokumentacje medyczną a on pyta się mnie czy jak pójdzie do sklepu naprzeciwko to kupi... :errr::errr:

Hej dziewczyny ☺ wpadam się pochwalić że wczoraj urodziłam i zwalniam brzuszek dla następnej staraczki ♥♥♥
3200 gr 55cm szczęścia do kochania. Wspaniałe uczucie😄😄życzę każdej z was takiej chwili szczęścia😍😍
Najważniejsze to się nie poddawać 💪

Pięknie !! Ogromne gratulacje !!

Niech sie zdrowo chowa :)

Cześć jestem tu nowa, wcześniej byłam z dziewczynami na temacie poronienia nawykowe. Mamy 4 aniołki, teraz mamy mieć szczepienia i in vitro bo żołniezyki znacznie osłabły. No i oczywiście mały problem z kirami u nas. Trafiłam do was bo szczerze mówiąc jestem zielona w temacie in vitro, w przygotowaniach do i wg. Chodzimy do Przybycienia do Tarnowa choć zabieg będzie w Krakowie, ale prócz tego że mam się zgłosić w 15 dniu cyklu jak się zdecydujemy i zacznę brać antykoncepcyjne tab. To nic nie wiem, tyle tylko że przygotowania będą trwać 6 tyg. A chciałabym wprowadzić już jakieś leki i suplementy przed no i nastawić się psychicznie na wszystko a nie tylko finansow. Zaczynamy w styczniu. Z góry dziękuję za wsparcie i informacje, cieszę się że tu jestem bo już nie raz podniosłam się dzięki wam z totalnego dołka

Chodzi wielkościowo czy o umiejscowienie? :) Ogólnie krwawie od 6t0d ciąży, wczesniejszy krwiak był tak z boku łożyska i był malutki. Teraz był pomiędzy łożyskiem, a ujściem szyjki macicy i on był już spory. Poprzedni lekarz powzolił mi wychodzic raz dziennie w domu i nie zauwazyl chyba, ze moje lozysko tak nisko sie umiejscowilo. Leżałam kilka dni i się zagoiło wszystko. Lekarz kazał leżec i przyjmować nospę, bo wg niego mam twardy brzuch, a po drugie ja często odczuwam bóle. Jakoś to przetrwamy :)

Nie 😅 Ja miałam wybrane Grzegorz, Leon ( po męża dziadku ) i Paulina ;) Ostatnie po wczoraj odpadło, a męskich jeszcze mąż dołożył kilka i nie mamy nic ;)
Jak się czujesz w ogóle? :)
@mary.m jak Twoje plamienia? Wszystko ok? :)
Ogólnie czuje sie dobrze ale stresuje sie bo czekam na wyniki z prenatalnych bo mialam w poniedziałek. W piatek mam wizyte u mojego lekarza i znowu zobacze moje malenstwo🥰
Leon bardzo mi sie podoba. My w sumie mamy imiona dla chlopczyka i dziewczynki. Dla chlopca Franek a dziewczynka Małgosia po mamie mojego męża.
Niewiem jak ty ale ja ciagle nie wierze ze to sie dzieje🥰

Cześć jestem tu nowa, wcześniej byłam z dziewczynami na temacie poronienia nawykowe. Mamy 4 aniołki, teraz mamy mieć szczepienia i in vitro bo żołniezyki znacznie osłabły. No i oczywiście mały problem z kirami u nas. Trafiłam do was bo szczerze mówiąc jestem zielona w temacie in vitro, w przygotowaniach do i wg. Chodzimy do Przybycienia do Tarnowa choć zabieg będzie w Krakowie, ale prócz tego że mam się zgłosić w 15 dniu cyklu jak się zdecydujemy i zacznę brać antykoncepcyjne tab. To nic nie wiem, tyle tylko że przygotowania będą trwać 6 tyg. A chciałabym wprowadzić już jakieś leki i suplementy przed no i nastawić się psychicznie na wszystko a nie tylko finansow. Zaczynamy w styczniu. Z góry dziękuję za wsparcie i informacje, cieszę się że tu jestem bo już nie raz podniosłam się dzięki wam z totalnego dołka
Rozmawiałaś z lekarzem jak zapobiec poronienia przy in vitro ? Jaki ma plan ? Co do przygotowań to Na pewno zdrowy tryb życia, wyeliminowanie przetworzonej żywności itp co do suplementów to osobiście jestem zdania, że to indywidualna sprawa i najlepiej skonsultować z lekarzem ponieważ np. niektóre zioła mogą osłabić działanie leków. Warto uzbroić się w cierpliwość i sporą dawkę optymizmu :) powodzenia :)

reklama
Do góry