reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kto po in vitro?

Aaa! To u mnie zgadzał się wysoki poziom trójglicerydów, dwa razy to badałam i 2 razy miałam sporo podwyższone, ale cholesterol też mam zawsze wyższy niż norma.
Myślę, że warto zbadać jak coś podejrzewasz 🤔
No chyba tak zrobie dla swojego spokoju. Im więcej czlowiek czyta tym więcej chorób sobie wmawia haha to jest moje pierwsze podejście do in vitro i tak się boję zeby wszystko było dobrze i właśnie taka mała rzecz zeby nie zawazyla na wyniku. Tak naprawde mam narazie zrobiona trombofilie i wszystkie podstawowe badania nic wiecej i nie wiem czy nie za mało 🤔🤔 Myslalam jeszcze o immunologi ale podobno do pierwszego transferu raczej nie sprawdzają.

reklama
W 8 dpt jest ok? Bo naczytałam się przed chwilą, że dziewczyny miały po 200 🙈 No 100 to minimum już w 7dpt :( Lepiej już nic nie czytam :D
W Alabie powinnaś mieć przedziały i zobacz jakie one są rozpięte :) każda kobieta oraz każdy zarodek jest inny oraz jego rozwój :) teraz to musisz zadbać o siebie aby się wyciszyć i troszeczkę uspokoić, głowa do góry. Kolejny etap już za Tobą, trzymam kciuki za kolejne

W Alabie powinnaś mieć przedziały i zobacz jakie one są rozpięte :) każda kobieta oraz każdy zarodek jest inny oraz jego rozwój :) teraz to musisz zadbać o siebie aby się wyciszyć i troszeczkę uspokoić, głowa do góry. Kolejny etap już za Tobą, trzymam kciuki za kolejne

Tak, przedziały są:
Ciąża:
2-4 tydz. 39,1 - 8388
4-6 tydz. 861 - 88769

Więc jeżeli coś to jestem w pierwszym :)

Tylko patrząc na progesteron to wychodzi III Trymestr ciąży :rofl2: Czy w ogóle może być za wysoki? Czy im większy tym lepiej? 🤔

No chyba tak zrobie dla swojego spokoju. Im więcej czlowiek czyta tym więcej chorób sobie wmawia haha to jest moje pierwsze podejście do in vitro i tak się boję zeby wszystko było dobrze i właśnie taka mała rzecz zeby nie zawazyla na wyniku. Tak naprawde mam narazie zrobiona trombofilie i wszystkie podstawowe badania nic wiecej i nie wiem czy nie za mało 🤔🤔 Myslalam jeszcze o immunologi ale podobno do pierwszego transferu raczej nie sprawdzają.

I dobrze, jak u nas nie wyjdzie teraz to też porobię badania. Tu ktoś dziś pisał wlasnie, że dziewczyna poroniła chyba nie raz i się okazało, że przez trombofilię. Brała leki i ma dwoje dzieci teraz...

I dobrze, jak u nas nie wyjdzie teraz to też porobię badania. Tu ktoś dziś pisał wlasnie, że dziewczyna poroniła chyba nie raz i się okazało, że przez trombofilię. Brała leki i ma dwoje dzieci teraz...
Ja poronilam ciaze naturalna 2 lata temu. I od wtedy nie mogę zajsc. Okazało się wlansie ze badania z trombofili wyszły nie do końca dobrze. Dlatego teraz za każdym razem jak mialam insyminacje to dostawałam clexane na rozrzedzenie krwi. Niestety efektow nadal bylo brak wiec startujemy z in vitro. Zadnych innych problemów nam nie wykryto 🤔🤔 dlatego czytam trochę na ten temat i sama ich szukam 😂😂😂

Ja jestem zdania, że im więcej badań tym lepiej, bo szkoda zarodkow...
oczywiście immunologia to droga impreza więc też odpuściłam i stwierdziłam, że zbadam po kilku porażkach jak bd taka potrzeba

reklama
Do góry