reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Aaa! To u mnie zgadzał się wysoki poziom trójglicerydów, dwa razy to badałam i 2 razy miałam sporo podwyższone, ale cholesterol też mam zawsze wyższy niż norma.
Myślę, że warto zbadać jak coś podejrzewasz 🤔
No chyba tak zrobie dla swojego spokoju. Im więcej czlowiek czyta tym więcej chorób sobie wmawia haha to jest moje pierwsze podejście do in vitro i tak się boję zeby wszystko było dobrze i właśnie taka mała rzecz zeby nie zawazyla na wyniku. Tak naprawde mam narazie zrobiona trombofilie i wszystkie podstawowe badania nic wiecej i nie wiem czy nie za mało 🤔🤔 Myslalam jeszcze o immunologi ale podobno do pierwszego transferu raczej nie sprawdzają.

reklama
W 8 dpt jest ok? Bo naczytałam się przed chwilą, że dziewczyny miały po 200 🙈 No 100 to minimum już w 7dpt :( Lepiej już nic nie czytam :D
W Alabie powinnaś mieć przedziały i zobacz jakie one są rozpięte :) każda kobieta oraz każdy zarodek jest inny oraz jego rozwój :) teraz to musisz zadbać o siebie aby się wyciszyć i troszeczkę uspokoić, głowa do góry. Kolejny etap już za Tobą, trzymam kciuki za kolejne

W Alabie powinnaś mieć przedziały i zobacz jakie one są rozpięte :) każda kobieta oraz każdy zarodek jest inny oraz jego rozwój :) teraz to musisz zadbać o siebie aby się wyciszyć i troszeczkę uspokoić, głowa do góry. Kolejny etap już za Tobą, trzymam kciuki za kolejne

Tak, przedziały są:
Ciąża:
2-4 tydz. 39,1 - 8388
4-6 tydz. 861 - 88769

Więc jeżeli coś to jestem w pierwszym :)

Tylko patrząc na progesteron to wychodzi III Trymestr ciąży :rofl2: Czy w ogóle może być za wysoki? Czy im większy tym lepiej? 🤔

No chyba tak zrobie dla swojego spokoju. Im więcej czlowiek czyta tym więcej chorób sobie wmawia haha to jest moje pierwsze podejście do in vitro i tak się boję zeby wszystko było dobrze i właśnie taka mała rzecz zeby nie zawazyla na wyniku. Tak naprawde mam narazie zrobiona trombofilie i wszystkie podstawowe badania nic wiecej i nie wiem czy nie za mało 🤔🤔 Myslalam jeszcze o immunologi ale podobno do pierwszego transferu raczej nie sprawdzają.

I dobrze, jak u nas nie wyjdzie teraz to też porobię badania. Tu ktoś dziś pisał wlasnie, że dziewczyna poroniła chyba nie raz i się okazało, że przez trombofilię. Brała leki i ma dwoje dzieci teraz...

I dobrze, jak u nas nie wyjdzie teraz to też porobię badania. Tu ktoś dziś pisał wlasnie, że dziewczyna poroniła chyba nie raz i się okazało, że przez trombofilię. Brała leki i ma dwoje dzieci teraz...
Ja poronilam ciaze naturalna 2 lata temu. I od wtedy nie mogę zajsc. Okazało się wlansie ze badania z trombofili wyszły nie do końca dobrze. Dlatego teraz za każdym razem jak mialam insyminacje to dostawałam clexane na rozrzedzenie krwi. Niestety efektow nadal bylo brak wiec startujemy z in vitro. Zadnych innych problemów nam nie wykryto 🤔🤔 dlatego czytam trochę na ten temat i sama ich szukam 😂😂😂

Ja jestem zdania, że im więcej badań tym lepiej, bo szkoda zarodkow...
oczywiście immunologia to droga impreza więc też odpuściłam i stwierdziłam, że zbadam po kilku porażkach jak bd taka potrzeba

reklama
Do góry