Gonia0605
Fanka BB :)
@annemarie, ja te informacje mam od lekarza. Mówił mi, że po przyjęciu tabletki poziom rośnie, osiąga apogeum, a potem spada, do przyjęcia następnej dawki. Takich poziomów estradiolu organizm sam nie wydziela. Dlatego ważne jest kiedy robisz badanie od podania tabletki. Jeśli to co mówi lekarz jest nieprawdą, to ja naprawdę już nic nie rozumiem.To ja sie wmieszam i namieszam.Po pierwsze estradiol nie jest wydzielany skokowo i nie ma wplywu na niego godzina brania,albo idzie w gore albo leci w dol.Nie podtrzymuje endometrium ,a powoduje jego wzrost jak rowniez jest bardzo wazny do odzywiania zarodka i ukrwienia macicy .To on jest winny temu ,ze boli was brzuch jak na zblizajacy sie okres.On informuje o tym ze dzieje sie cos zlego,jesli pomimo brania tabletek ,leci w dol..Jego rola jest podobna jak progesteronu.Czytalam te dyskusje i sie zastanawiam skad wy takie info macie o e2.Nie mozna go spychac na drugi plan.Dobrze wiedziec czy jest go zbyt malo,zawsze mozna to z lekarzem przedyskutowac i zapobiec niemilym niespodziankom.
Gosiu,tak mi wlecial twoj post w oko,napisalam odnosnie tej dyskusji sprzed paru dni.
Chciałam wczoraj trochę uspokoić Anię @Brakujemiwiary, bo miałam wrażenie że bzikuje... Ale może lepiej odpuścić...
Ostatnia edycja: