reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Możecie mi powiedzieć moje kochane jak to jest z odstawianiem leków na sztucznym cyklu właśnie z estrofemem i progesteronem???? I kiedy odstawialyscie sterydy i accofil??? Ja już kompletnie zgłupiałam!
A jeszcze wczoraj miałam plamienie i od wczoraj mam bóle brzucha, na USG byłam i bąbel ok ale wszystko pojawiło się po redukcji estrofemu i nie wiem czy czasem nie jest to z tym związane obecnie 10 tc + 5 dni
Ja accofil odstawilam w 9 tc. Wczoraj wzięłam ostatnią tabletke estrofemu a progesteron dalej biore ale o polowe mniejsza dawke. Powolutku bede całkiem odstawiac

reklama
Też na to liczę choć codziennie rano od 3 dni mam 37 a popołudniu i wieczorem wczoraj już 39... Muszę pracuje w usługach, codziennie mnóstwo ludzi się przewija, boje się że kto mi sprzedał koronawirusa, chyba powinnam zadzwonić do przychodni i skonsultować z lekarzem bo po co dalej roznosić? Czy siedzieć cicho i robić swoje? 😜
Trudno coś doradzić w takiej sytuacji ale zgłoszenie podejrzenia covid z powodu złego samopoczucia moze wcale nie doprowadzić do zrobienia testu na covid a raczej prawdopodobne że powiedzą proszę siedzieć w domu i się leczyć jak na przeziębienie. Nikt z tymi testami taki wyrywany nie jest. No chyba że jesteś politykiem. 🥴 Więc może skonsultuj się z ginem jak gorączka może wpływać na same leki ich działanie. Może coś doradzi.

Możecie mi powiedzieć moje kochane jak to jest z odstawianiem leków na sztucznym cyklu właśnie z estrofemem i progesteronem???? I kiedy odstawialyscie sterydy i accofil??? Ja już kompletnie zgłupiałam!
A jeszcze wczoraj miałam plamienie i od wczoraj mam bóle brzucha, na USG byłam i bąbel ok ale wszystko pojawiło się po redukcji estrofemu i nie wiem czy czasem nie jest to z tym związane obecnie 10 tc + 5 dni
Accofil odstawiłam w 9tc, estrofem jak zaczęłam odstawiać to też pojawiło się plamienie i zastanawiałam się czy nie od tego, więc przez kilka dni nie zmniejszałam dawki, dzis mam zamiar zejść na 2 i za kilka dni na 1 tabletke, ale boje się, bo te plamienia to straszny stres :-/

Witajcie w ten piękny dzień ❤️ no więc przespałam się z tym wszystkim, chodź nie powiem łatwo zasnąć nie było 😔 ale wstalam z nową nadzieja. Muszę wierzyć w mego kropka, bo kto inny ma w niego wierzyć jak nie ja? 🤷‍♀️ Dołożyłam sobie ten nieszczęsny estrofem i co ma być to będzie. Ja dalej wierzę ze będzie dobrze ❤️ dziś dopiero 4dpt co będzie dalej czas pokaże. Niby znalazłam artykuł że po transferze może on nieznacznie spać ale później wzrasta do odpowiedniej wartości... Niby w ciągu 10 dni jego wartość spadła chyba nieznacznie bo o 17pg/ml nie wiem czy to dużo czy też nie ale mam dalej nadzieję. Czas pokaże co będzie dalej. Mam nadzieję że będzie dobrze ✊✊✊✊

Czy u Was też po nieudanym transwerze była taka bolesna miesiączka. Bo chwilami nie umiem funkcjonowac😪
Tak... Nie mogłam się doczołgać do szafki po leki przeciwbólowe...
Lekarz mówił, że endometrium mocno zbudowane, więc boleśnie się złuszcza, do tego nadmiar hormonów... Weź coś i prześpij, jeśli możesz sobie na to pozwolić... Ciepły okład na brzuch dodatkowo... Termofor albo butelka z ciepłą wodą...

Kk mimo swojego stanowiska skupia się wokół miłosiernego Chrystusa. Miłosierdzie znajdzie w kościele każdy.
Kk w Polsce? Miłosierdzie? Gdzie?
Nie ma nigdzie na świecie drugiej tak zakłamanej i pałającej nienawiścią do tego czego nie rozumieją instytucji jak kościół katolicki w Polsce.
Ja nie mówię o religii, mówię o zgniłej od środka instytucji. Miłosierdzie okazują tylko sobie i swoim poczynaniom.

reklama
Tak... Nie mogłam się doczołgać do szafki po leki przeciwbólowe...
Lekarz mówił, że endometrium mocno zbudowane, więc boleśnie się złuszcza, do tego nadmiar hormonów... Weź coś i prześpij, jeśli możesz sobie na to pozwolić... Ciepły okład na brzuch dodatkowo... Termofor albo butelka z ciepłą wodą...
Dzieki Kochana bo już zaczęłam się na serio bać że cis że mną nie tak 😪🤭no trudno muszę to jakoś przetrwać🤦‍♀️

Do góry