reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Dziewczyny powiedzcie mi jak to jest po transferze... Mianowicie chodzi mi o to czy lekarz dodaje albo odejmuję jakieś leki... Tak się zastanawiam czy nie mam ich przypadkiem za mało... 🤔 Biorę raz dziennie cycloges, utrogestan też raz dziennie. Progesterone besins 3 razy dziennie do ustnie. Estrofem 3xdziennie wiadomo folik i metypred pół tabletki... Mam też w razie W luteinę już wykupiona i chyba opakowanie dupashion 🙈 ogólnie samopoczucie mam świetne tylko ciągle bym spala... Tzn. Mam takie wrażenie bo jak się kładę to spać nie mogę 🤷‍♀️🤦‍♀️ a transfer coraz bliżej 😍😍😍😍❤️

reklama
Dziewczyny powiedzcie mi jak to jest po transferze... Mianowicie chodzi mi o to czy lekarz dodaje albo odejmuję jakieś leki... Tak się zastanawiam czy nie mam ich przypadkiem za mało... 🤔 Biorę raz dziennie cycloges, utrogestan też raz dziennie. Progesterone besins 3 razy dziennie do ustnie. Estrofem 3xdziennie wiadomo folik i metypred pół tabletki... Mam też w razie W luteinę już wykupiona i chyba opakowanie dupashion 🙈 ogólnie samopoczucie mam świetne tylko ciągle bym spala... Tzn. Mam takie wrażenie bo jak się kładę to spać nie mogę 🤷‍♀️🤦‍♀️ a transfer coraz bliżej 😍😍😍😍
Za mało?? 🙉🙉🙉 ja z tego co mowila lekarka bede miala 2xdzienie tylko utrogestan po 2tab. To chyba powinnam się zacząć martwić 😀 chyba ze po punkcji cos jeszcze mi dołożą.

Ja mialam tylko duphaston 3x10 mg i lutonus 3x100 mg i wystarczyło w zupełności, a dziewczyny które podchodziły w podobnym czasie co ja miały wszystkiego dużo więcej 😉 to indywidualna sprawa i zależy od przyczyn problemów 😉

Ogromne ✊✊✊✊ za udany transfer 😊

I @Ananasowa93 ogromne ✊✊✊✊✊ za jutrzejszą betę ✊✊✊. Niech Cie waleczny maluch zaskoczy i beta będzie do nieba 😊

Od wczoraj wieczora totalna załamka płakać mi sie chciało na sama mysl o dzisiejszym teście boje sie go bardzo i pewnie bede miala dziś dzień ryczka 🥺 w nocy śniły mi sie jakieś głupoty eh. Mam huśtawkę nastrojów... 😱

@fredka84 co u Ciebie? Kiedy stymulacja i co wyszło z tymi torbielami na jajniku.
U mnie na razie nic. Lekarz w klinice obejrzał zdjecie, zrobił usg i powiedział że wszystko jest w porządku. Kazał powtórzyć amh oraz nasienie i dopiero jak zobaczy wyniki, będziemy ustalać stymulację. Wiec ten cykl przepada. Zrobię kolejny je.bany monitoring ale już nie u tego śmierdzącego fajkami gina. Znajdę jakiegoś innego.
Amh mi spadło z 1,95 na 1,1... Wiem jakie cuda sie działy na forum z amh, ale jak zaczęło chodzić o mój własny wynik, to stres jest niemały...
Lekarz wywarł na nas średnie wrażenie - my z mężem chyba potrzebujemy takiego, który by nas jeszcze po pleckach klepał :p Ten nie pociesza ani nie daje złudnych nadzieji. Ale jak to któraś z Was kiedyś napisała - lekarz ma nie być do lubienia, tylko do leczenia:p
No i tyle o mnie:p
A Ty jak tam? Wróciłaś do pracy? Dzieciory w szkole się nie pogubiły?

U mnie na razie nic. Lekarz w klinice obejrzał zdjecie, zrobił usg i powiedział że wszystko jest w porządku. Kazał powtórzyć amh oraz nasienie i dopiero jak zobaczy wyniki, będziemy ustalać stymulację. Wiec ten cykl przepada. Zrobię kolejny je.bany monitoring ale już nie u tego śmierdzącego fajkami gina. Znajdę jakiegoś innego.
Amh mi spadło z 1,95 na 1,1... Wiem jakie cuda sie działy na forum z amh, ale jak zaczęło chodzić o mój własny wynik, to stres jest niemały...
Lekarz wywarł na nas średnie wrażenie - my z mężem chyba potrzebujemy takiego, który by nas jeszcze po pleckach klepał :p Ten nie pociesza ani nie daje złudnych nadzieji. Ale jak to któraś z Was kiedyś napisała - lekarz ma nie być do lubienia, tylko do leczenia:p
No i tyle o mnie:p
A Ty jak tam? Wróciłaś do pracy? Dzieciory w szkole się nie pogubiły?
Niestety po każdej stymulacji AMH może spadać. Przecież rezerwę jajnikowa mamy jedna na całe życie i tylko szybciej ją wykorzystujemy przez stymulacje. Ale nie martw się, jest całkiem przyzwoita w Twoim przypadku. Trzymam kciuki..!

Niestety po każdej stymulacji AMH może spadać. Przecież rezerwę jajnikowa mamy jedna na całe życie i tylko szybciej ją wykorzystujemy przez stymulacje. Ale nie martw się, jest całkiem przyzwoita w Twoim przypadku. Trzymam kciuki..!
A co tam u Ciebie bidulko? ❤ Coś działasz? Robiłaś jakieś badania do Paśnika?

Od wczoraj wieczora totalna załamka płakać mi sie chciało na sama mysl o dzisiejszym teście boje sie go bardzo i pewnie bede miala dziś dzień ryczka 🥺 w nocy śniły mi sie jakieś głupoty eh. Mam huśtawkę nastrojów... 😱
Huśtawka nastrojów to może dobry znak. Trzymam mocno ✊✊✊✊i za Ciebie @Ananasowa93 również ✊✊✊✊

reklama
Do góry