reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Ja swojej siostrze nawet nie mówiłam bo zaraz by było nie sto a milion pytan a to mi nie potrzebne wiedza tylko rodzice i rodzice męża. Nie chwale sie bo nie mam czym.
Pytania to jeszcze nic, jeśli ktoś jest życzliwy , gorzej jak jest negacja i czujesz przez skórę, że ktoś nawet nie musi sie odzywać a wiadomo że nie popiera. Ja właśnie dlatego postanowiłam przemilczeć temat , bo wiem że ona tego nie poprze, może nie powie w oczy ale...
A jak jest u Ciebie przyczyna i ile masz lat?

reklama
Pytania to jeszcze nic, jeśli ktoś jest życzliwy , gorzej jak jest negacja i czujesz przez skórę, że ktoś nawet nie musi sie odzywać a wiadomo że nie popiera. Ja właśnie dlatego postanowiłam przemilczeć temat , bo wiem że ona tego nie poprze, może nie powie w oczy ale...
A jak jest u Ciebie przyczyna i ile masz lat?
Ja juz 31 a pezyczyna u mnir nie znana wszystkir badania ktore do tej pory robiłam sa dobre wszystko w normach.

Mogę zapytać czy tez przygotowywujesz się do punkcji pobierania jajeczek ze bierzesz te zastrzyki ??? Ja najpierw 10dni bede brala Duphaston i później zaczynam wlasnie zastrzyki z diphereline i gdy dostane miesiączkę ide na wizytę kontrolna i dołączam pergoveris dawke 225ml
Nie kochana, ja podchodzę do in vitro z KD bo swoich nie mam w wyniku przebytej choroby onkologicznej i utraty jajników. Dostalam diphereline w połączeniu z estrofemem bo na sam estrofem ciężko reagowałam a jakoś endometrium odpowiednie trzeba wyhodowac 😁😁 a gdzie się leczysz jeśli mogę spytać?

Nie kochana, ja podchodzę do in vitro z KD bo swoich nie mam w wyniku przebytej choroby onkologicznej i utraty jajników. Dostalam diphereline w połączeniu z estrofemem bo na sam estrofem ciężko reagowałam a jakoś endometrium odpowiednie trzeba wyhodowac 😁😁 a gdzie się leczysz jeśli mogę spytać?
Ja obecnie na Slowacji w Gyn-fiv. W Polsce leczyłam się w Angeliusie u dr. Juraszka i mialam dwie IUI obie nie udane a klinika nastawiona na kase typowo bez szukania przyczyny wiec zrezygnowałam. I teraz tak się złożyło że mieszkam na Slowacji i tutaj sie leczę, ponieważ do trzech prob mamy dofinansowanie z ubezpieczenia wiec wychodzi to dużo taniej niż w Polace. Również mieliśmy dwie insyminacje. I dalismy juz spokoj podchodzimy do in vitro. Czytam posty od dziewczyn od jakiegoś czasu i im więcej wiem na ten temat tym większy stres. Tez kiedys myslalam ze to takie proste. Wezma jajeczka nasienie i juz..a teraz przeraża mnie to wszystko. Najbardziej boje sie rozczarowania na końcu procedury. Ale trzeba myśleć pozytywnie :) A ty gdzie się leczysz? Ktora to próba??

reklama
@Kasia2247 No jak macie dofinansowanie to już trochę lżej, my niestety się nie łapiemy bo nasz powie nie ma podpisanego żadnego kontraktu z NFZ... A in vitro z KD to studnia bez dna. Teraz we wrześniu jeszcze będę miała drugi transfer, pierwszy w lipcu nieudany. Mieliśmy 3 komórki od dawczyni, jedna obumarła, dwie zapłodnione więc jak teraz się nie powiedzie to jesteśmy w punkcie wyjścia, znów zbieranie kasy i próba za jakiś czas.. Ale może zaskoczy i kropeczek nr 2 że mną zostanie. Wierzę w to całym sercem. Leczę się w Warszawie w Novum.

Do góry