reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Trochę się boje brać ta heparynę wcześniej bo u mnie jest problem z ciężkim transferem po ostatnim plamilam 3 dni a jak zapodam acard i heparynę to w ogóle krew mnie zaleje
Nie wiem nie dorardze nasz a ferdka tez miala na tydzien przed heparyne, ja tez - takie zalecenia pasnika a u mnie nic z immuno nie ma. Gametowy tez na tydzien przed tym razem bo zawsze od dnia transferu. Z tym zalaniem to tez nie wiem jak jest dokladnie - bo ja mam krwiaka - odstawil tylko acard a heparyne zwiekszyl nawet z ampulki 0,4 na 0,6 - sluchaj sie lekarza ;)

Aha. No to dobrze. U mnie najwidoczniej od poczatku było coś nie halo. Mam nadzieję że u Ciebie będzie wszystko pozytywnie. Nie myśl za duzo🙂
Dziekuje. Ty mialas maly pecherzyk to powinno szybko pojsc. Ja mialam na poczatku tak ze tej ktrwi nie bylo za duzo ale bolalo ale wolalam byc w domu bo moglam sobie wejsc pod prysznic, wlaczyc netflixa to mnie troche uspokajalao- oglnie brdziej sie chyba denerwowalam bo nie wiedzialam co mnie czeka. Jak juz bedziesz w fazie kulminacyjnej to sie nie przestrasz jak beda wychodzic jakies skrzepy czy tkanki - ja mialam takie uczucie jakbym za przeproszeniem robila kupe pochwa :o 🤭 👍 ale to juz nie boli. Przepraszam za dosadnosc ale ja np wolalam wiedziec co mnie czeka ;) USG i tak bedziesz musiala zrobic - u mnie sie zatrzymaly jakies tkanki w szysjce macicy i finalnie dostalam leki na oczyszczenie artrotec ale nie zadzialaly i po kilku dniach juz mialam taka normalna miesiaczke bez boli i po USG sie okazalo ze sie wyczyscilam.

heheheheeh wczesniej sie denerwowalam serduszkiem a teraz wiekiem. Dziekuje ze napisalas ze tez tak mialas kilka dni roznicy. Napisz mi jeszcze raz czy naprawde tak bylo tylko szybko prosze bo mi Łukasz wylacza wlasnie interent - mam godzine na pozalatwianie spraw. Zmusialam go zeby zadzwonil do tego moje ordynatora no i zadzwonil. Powiedzial mu ze: wedlug niego jest ok a takie kilka dni czy kilka mm nie powinny stanowic problemu a pracuje w tym zawodzie juz 20 lat i troche sie na tym zna (ja wiem swoje bo in vitro) Za tydzien badz dwa moze sie okazac ze np tak podskoczy ze bedzie o dwa dni za duze jak na wiek ciazy - ale ja w to oczywiscie nie wierze bo in vitro ;) Caly czas mysle ze bedzie jak u Kaludiaanita ;( Mam nie czytac!!!!! Łukasz rozmawial z moja mama i powiedziala ze ja to dopeiro bylam kruszynka i ze niby tez za mala jak na wiek ciazy. I tak zadreczam wszystkich doodkola. Przerwalam lukaszowi prace i sie zdenerwoeal i zostaje mi juz tylko netflix i ksiazki. Takze juz nie popisze z wami ;( Podobno przegielam ;) Co do dolegliwosci to wlasnie mi slabo, zawroty glowy i mam nudnosci. Ale to chyba z nerwow. A co jesli serce bije a jednak jest za mala? Pewnie jakies wady? Aha no i ten mi kazal odstawic mete!!!! Nie wiem co zrobic ;( Bo ty bralas w ciazy?
Mi gin w klinice kazal odstawic, ale gin ktory prowadzil mi ciążę i endokrynolog brać i brałam. Nie wkręcaj sobie wad. Proszę Cię. Ja nie wiem jak przezyjesz te 9 mcy haha. Możesz wierzyć lub nie jak zaszlam w ciąże ani razy nie pomyslalam zle. Moja mama nid kupuj ubran itd a ha od razu oo kazdej wizycie cos drobnego kupowalam. Bylam pewna ze będzie dobrze. Przyciagaj dobre myśli.

Mi gin w klinice kazal odstawic, ale gin ktory prowadzil mi ciążę i endokrynolog brać i brałam. Nie wkręcaj sobie wad. Proszę Cię. Ja nie wiem jak przezyjesz te 9 mcy haha. Możesz wierzyć lub nie jak zaszlam w ciąże ani razy nie pomyslalam zle. Moja mama nid kupuj ubran itd a ha od razu oo kazdej wizycie cos drobnego kupowalam. Bylam pewna ze będzie dobrze. Przyciagaj dobre myśli.
No ale mialas te kilka dni roznica na USG ? Daj mi troche tej swojej ddobrej energii plisss ;)

reklama
Czy te Twoje nerwy kontrole sprawdzania analizowania cokolwiek dają? Powodują powiększanie się zarodka likwidują emocje? Przecież to wszystko i tak nic nie zmienia w niczym nie pomaga nic na to poradzić nie możesz. Zarodek jeśli ma się rozwijać to będzie niezależnie od sytuacji. Musisz W końcu odpuścić komuś uwierzyć i przestać panikowac bo nie wytrzymasz w tej ciąży. Cała ciąża to masa niewiadomych i trzeba dac dzidzusiowi spokój i grzecznie na niego czekać. Wszystkie Twoje emocje i nerwy przekładają się na ta mała kijaneczke która masz w brzuchu, daj jej spokój i rozwój rosnąć A naturze działać w tym kierunku w którym uzna to za stosowne. Ty już swoją robotę wykonalas.
Nooo wlasnie !!!! Tylko ze jak ty mialas pecherzyk 10 to ja na twoim etpaie mialam juz 25mm - ale jednak sa jakies odchylenia - trudno musze z tym jakos zyc - czas pokaze.

Do góry